- Liittynyt
- 3.1.2004
- Viestejä
- 470
- Ikä
- 38
Olen kärsinyt tässä pidemmän aikaa (tyyliin 2-3 vuotta) väsymyksestä. Se ei ole mitään niin vakavaa, ettenkö elää voisi. En nukahtele yhtäkkisesti eikä minulla ole univaikeuksia, pystyn käymään töissä. Mutta aika usein huomaan sellaisen tunteen, etten meinaa millään jaksaa pitää silmiäni kunnolla auki, niitä kirvelee ja muutenkin tuntuu siltä että veto olisi ihan täysin pois, huimaa ja vastaavaa. Yöunet eivät tunnu tähän juuri vaikuttavan, ilmiö saattaa olla ihan sama, olin nukkunut sitten 6, 9 tai 12 tuntia edellisyönä. Toisaalta saatan taas joskus olla poikkeuksellisen virkeä lyhyilläkin unilla, mutta se tosiaan on vain poikkeus sääntöön. Liikuntaharrastuksistani mainittakoot että käyn kolmesti viikossa salilla. En hirveän paljoa ulkoile, liikun autolla joka paikkaan. Aikoinani lenkkeilin ahkerasti mutten muista millainen vaikutus sillä oli tähän väsymykseen. Aika ei vain millään tahdo riittää mihinkään ulkona reippailuun.
Äskettäin luin sitten salilla artikkelin elimistön happamuudesta ja sen vaikutuksista, mm. väsymyksestä ja stressaantuneesta olosta, ja mietin, jotta voisikohan tässä olla syy ja ratkaisu tähän väsymykseeni. Lihasmassaa kasvattaakseni syön juuri noita ruoka-aineita, jotka lisäävät elimistön happamuutta - riisiä, ruisleipää, lihaa, kalaa, juustoa, öljyä jne. Emäksisiä ei juurikaan hirveästi tule syötyä, mitä nyt maitoa pyrin juomaan aina kuin mahdollista.
Nyt olen ajatellut kokeilla, josko emäksisten ruokien syönti auttaisi tähän väsymykseen. Ostin myös Valmarin-nimistä sitraattiliuosta, joka on juuri tähän tarkoitukseen tehty, tasapainottamaan elimistön happo- ja emäsarvoja. Jos ei tämä auta, niin sitten täytyy vaan jostain välistä yrittää vaikka puolisen tuntia aina päivässä repiä ja käydä vaikka kävelemässä ulkona jos se auttaisi.
Onko kenelläkään minkäänlaisia kokemuksia elimistön happamuuden oireista ja emäsarvojen tasapainottamisen vaikutuksesta? Kuinka paljon yleensäkin tulisi syödä noita emäspitoisia ruokia, jotta tasapaino varmasti säilyisi? Onko vaaraa että elimistö menee liian emäksiseksi, ja mihin se sitten vaikuttaa?
Tässä eri ruoka-aineiden emäs- ja happamuusarvoja ja samalla sivulla myös muuta tietoa asiasta, jos jotakin sattuu vaikka kiinnostamaan:
mainoslinkit on kiellettyjä
Äskettäin luin sitten salilla artikkelin elimistön happamuudesta ja sen vaikutuksista, mm. väsymyksestä ja stressaantuneesta olosta, ja mietin, jotta voisikohan tässä olla syy ja ratkaisu tähän väsymykseeni. Lihasmassaa kasvattaakseni syön juuri noita ruoka-aineita, jotka lisäävät elimistön happamuutta - riisiä, ruisleipää, lihaa, kalaa, juustoa, öljyä jne. Emäksisiä ei juurikaan hirveästi tule syötyä, mitä nyt maitoa pyrin juomaan aina kuin mahdollista.
Nyt olen ajatellut kokeilla, josko emäksisten ruokien syönti auttaisi tähän väsymykseen. Ostin myös Valmarin-nimistä sitraattiliuosta, joka on juuri tähän tarkoitukseen tehty, tasapainottamaan elimistön happo- ja emäsarvoja. Jos ei tämä auta, niin sitten täytyy vaan jostain välistä yrittää vaikka puolisen tuntia aina päivässä repiä ja käydä vaikka kävelemässä ulkona jos se auttaisi.
Onko kenelläkään minkäänlaisia kokemuksia elimistön happamuuden oireista ja emäsarvojen tasapainottamisen vaikutuksesta? Kuinka paljon yleensäkin tulisi syödä noita emäspitoisia ruokia, jotta tasapaino varmasti säilyisi? Onko vaaraa että elimistö menee liian emäksiseksi, ja mihin se sitten vaikuttaa?
Tässä eri ruoka-aineiden emäs- ja happamuusarvoja ja samalla sivulla myös muuta tietoa asiasta, jos jotakin sattuu vaikka kiinnostamaan:
mainoslinkit on kiellettyjä
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: