Elävä ravinto?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Fbzero
  • Aloitettu Aloitettu

Fbzero

Banned
Liittynyt
6.6.2006
Viestejä
6
Mitäs mieltä elävä ravinto ruokaohjelmasta? Hieman kuin kasvisruokavalio. Eli mitään ei keitetä ym. Lisäinfoa löytyy googlella, suomessa esim elävän ravinnon yhdistys. Kuullostaa mielenkiintoiselta, pitäisi parantaa kai yleiskuntoa huomattavasti, eri asia sitten saako esim tarvittavat proteiini yms määrät
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ite syön kaikki kasvikset raakana. Elintärkeät entsyymit ja muut ravintoaineet tulee kasviksista parhaiten kypsentämättömänä (poislukien esim. tomaatti; sen ravintoaineet imeytyvät paremmin kun se on kypsennetty).

Proteiinin saanti on vaikeampaa kasvisruokavaliolla, IMO Pavut, soijat, linssit jne eivät kykene ihan yhtä hyvin täyttämään ravintoaineiden tarvetta kuin verta vuotavat elukat.

edit: :offtopic: joidenkin lähteiden mukaan tomaatti ei ole kasvis, vaan hedelmä. Heh?
 
Kai se elävä ravinto ihan syötävää on, ja bodymielessä riittävän proteiininsaannin voi turvata mussuttamalla tuoreita toukkia, afrikkalaiseen tapaan. Keittämättömiä papuja kun ei oikein auta mennä syömään.

Niin, ja jos nyt minulta kysytään, niin ei niillä kasvisten entsyymeillä ole hevonhelkkarin merkitystä terveyden kannalta. Parempi vain auttaa omia entsyymejään kypsentämällä kasvikset helpommin sulavaan muotoon.
 
Eilen yöllä näin unta, että jossain juhlissa tarjottiin sellasia eläviä toukkia jostain kulhosta :urjo:
 
kypsennetyt kasvikset maistuvat niin hemmetin pahalta että pakkohan ne on raakana syödä :)
 
Adrenaliini kuulemma parantaa lihan makua (siis saaliissa), joten suosittelen lämpimästi jahtaamaan ja syömään myös lihatuotteet elävänä.
 
Akikonomu sanoi:
Niin, ja jos nyt minulta kysytään, niin ei niillä kasvisten entsyymeillä ole hevonhelkkarin merkitystä terveyden kannalta.
No ei, varsinkaan kun ne hajoaa ruoansulatuksessa joka tapauksessa.
 
Lähes kaiken hilarin saan nykyseltään elävänravinnon kategoriasta...protskut tulevat nykyaikaisemmista "ravintomuodoista"...tosin kerran tatarpihviäkin tuli syötyä, ei pahaa...syönpä joskus toistekkin.

Akikonomu
Ainakaan meikäläisen vatsa ei ole tykännyt kyttyrää raaoista vihanneksista...luinpa jopa jostain, että raakojen kasvisten entsyymit auttavat ruuansulatusta niiden pilkkomisessa.
Ihmisen ruuansulatuselimistö on vuosimiljardien kuluessa muokkautunut käsittelemään juuri raakoja kasviksia...samoin suoliston bakteerifloora on "kulkeutunut" mukanamme satojen tuhansien vuosien ajan...suoliston ja bakteerien symbioosista on tullut ihmisen terveydelle välttämätön ominaisuus jota on syytä vaalia...vaaliminen tapahtuu parhaiten juuri raakojen kasvisten muodossa, sokeria välttäen.

Erästä ajattelijaa lainatakseni "ihminen on ainoa eläin joka tuhoaa ensin ruokansa, ennenkuin syö sen":rolleyes:
 
Ainakaan meikäläisen vatsa ei ole tykännyt kyttyrää raaoista vihanneksista...luinpa jopa jostain, että raakojen kasvisten entsyymit auttavat ruuansulatusta niiden pilkkomisessa.
Ihmisen ruuansulatuselimistö on vuosimiljardien kuluessa muokkautunut käsittelemään juuri raakoja kasviksia...samoin suoliston bakteerifloora on "kulkeutunut" mukanamme satojen tuhansien vuosien ajan...suoliston ja bakteerien symbioosista on tullut ihmisen terveydelle välttämätön ominaisuus jota on syytä vaalia...vaaliminen tapahtuu parhaiten juuri raakojen kasvisten muodossa, sokeria välttäen.

Erästä ajattelijaa lainatakseni "ihminen on ainoa eläin joka tuhoaa ensin ruokansa, ennenkuin syö sen"

No se on hyvä, jos ja kun voit syödä kasvikset miten milloinkin - sillä siihen terveen ihmisen toki pitääkin pystyä.

Mutta siitä että kasvisten entsyymeillä olisi minkäänlaista merkittävää vaikutusta ruoansulatukseen olen kyllä aikalailla eri mieltä. Kaikkihan sen tietävät, miksi ananasdieetti saattaa vaikuttaa laihduttavasti. Että kyllähän sitä tulee yhtä jos toistakin sieltä täältä luettua; ja koska kaikki tässä maailmassa on niin kovin suhteellista, suuri osa siitä jostakin saattaa tuntua lukijasta täysin relevantilta, ainakin jos siihen vain jaksaa uskoa tarpeeksi lujasti.

Hehee, näytäpä minulle satojen tuhansien vuosien takaa periytyvä suolistobakteeri, niin minä näytän sinulle vielä syntymättömän ihmisen steriilin suoliston. Mutta toisaalta onhan tuo symbioosijuttu ihan paikkansa pitävä, sillä ruokatottumuksiinsa nähden oikeanlaisten bakteerien kanssa tottavie kannattaa muodostaa oma pieni ja lämminhenkinen mikrobiologinen kibbutsi.

Jos tasapaino tällä hetkellä perustuu raakoihin kasviksiin ja sokerin välttämiseen, niin rajuja muutoksia päinvastaiseen suuntaan kannattaa välttää. Eli: väittäisin, että tasapainon vaaliminen tapahtuu parhaiten välttämällä alituista poukkoilua äärimmäisyydestä toiseen.

Ajattelijasi on hauska. Mitähän mahtaa hämähäkki tehdä perhoselle ennen kuin imaisee sen sisuksiinsa... :hyper:
 
Akikonomu sanoi:
Hehee, näytäpä minulle satojen tuhansien vuosien takaa periytyvä suolistobakteeri, niin minä näytän sinulle vielä syntymättömän ihmisen steriilin suoliston.

Ajattelijasi on hauska. Mitähän mahtaa hämähäkki tehdä perhoselle ennen kuin imaisee sen sisuksiinsa... :hyper:
Noo tuohan on helppo nakki...bakteerihan lisääntyy suvuttomasti, eli jakautumalla vain kahteen osaan...kumpikin puolisko on edelleen samaa bakteeria...kurkista vain pöntöön seuraavan täysistunnon jälkeen, siellä niitä satojatuhansiavuosia vanhoja bakteereja on n.puolet tuotoksen massasta.:kakka:
Kuinkas meinasit sen steriilin suoliston järkätä näytille.:D

Hämähäkki tekee sen saman tempun kuin ihminenkin vaikkapa porkkanaa syödessään, eli käsittelee ravintoaan ruuansulatusnesteellä...hämis vain ruiskuttaa sen suoraan ruokaansa...ei se sitä kuitenkaan kuumenna kuten ihminen bruukkaa tekemään valtaosalle ruuastaan...eli lähinnä elintarvikkeiden kuumentaminen oli tällä 'ajattelijalla' se bointti jota hän tarkoitti.:rolleyes:
 
Saattaapa olla, että käsityksemme sanojen periytyminenja tuhoaminen merkityssisällöstä eroaa jonkin verran. Myös termiä ennen voimme pitää hieman kiistanalaisena? Logiikkajärjestelmien yhteensopimattomuuttahan tämä vain on.

Eli: bakteerit ovat hauskoja otuksia, mutta emme varsinaisesti peri niitä keneltäkään (ja kyllä niitä suolia... :evil: ); yksittäinen (mikä hyvänsä)bakteeri taas ei ole satoja tuhansia vuosia vanha, kuten kyllä hyvin tiedätkin. Mitä taas tulee ajattelijaan, jos hän tarkoittaa nimenomaan kuumentamista, eikä tuhoamista - joka useimmiten on kyllä aivan eri asia kuin tuhoaminen - niin miksi harrastaa noin epätäsmällistä kielenkäyttöä? No hyvä on, kuulostaahan se sopivan dramaattiselta ja ajatuksia herättävältä, mutta kuitenkin. Ja se hämppi - se sulattaa (tuhoaa) ruokansa ennen kuin syö sen.

OK; olen nipottaja jolla on tylsä päivä. Onneksi pääsen pian salille. :)
 
Akikonomu sanoi:
Eli: bakteerit ovat hauskoja otuksia, mutta emme varsinaisesti peri niitä keneltäkään (ja kyllä niitä suolia... :evil: ); yksittäinen (mikä hyvänsä)bakteeri taas ei ole satoja tuhansia vuosia vanha, kuten kyllä hyvin tiedätkin. Mitä taas tulee ajattelijaan, jos hän tarkoittaa nimenomaan kuumentamista, eikä tuhoamista - joka useimmiten on kyllä aivan eri asia kuin tuhoaminen - niin miksi harrastaa noin epätäsmällistä kielenkäyttöä? No hyvä on, kuulostaahan se sopivan dramaattiselta ja ajatuksia herättävältä, mutta kuitenkin. Ja se hämppi - se sulattaa (tuhoaa) ruokansa ennen kuin syö sen.

OK; olen nipottaja jolla on tylsä päivä. Onneksi pääsen pian salille. :)
Kyllä ne bakteerit sikäli periytyvät, että lapsi normaalissa alatiesynnytyksessä saa äitinsä synnytyskanavista ensimmäiset suolistobakteerinsa…se on vain sitä ennakkoperintää.:lol2:
Tämä keino oli ennenvanhaan se ainoa vaihtoehto syntyä tälle tellukselle.
Näin ne vain bakteerit kulkivat tuhansien ihmissukupolvien mukana…sitten tulikin keisarileikkaukset ja antibiootit, eli nykyaikana tämä jalo symbioosi paikkapaikoin hiukkasen pätkii.

Jaahas ja sitten noiden bakteerien ikään…missä vaiheessa katsoisit alkuperäisen bakteerin lakkaavan olemasta…jakautumisvaiheestako, kun jakautumisen jälkeen puolet bakteerista on uutta kasvustoa…tätähän tekevät lapsetkin jatkuvasti, eli kasvavat lisää massaa ja uudistavat solujaan…niin ja esimerkiksi vaikkapa 100 vuotiaassa reippaassa vanhuksessa ei välttämättä ole yhtään syntymässä saatua atomia jäljellä kehossaan…olisiko hän siten kuollut jo vuosikymmeniä sitten?
Bakteereissahan on kyseessä kokonaisen olion jakautumisesta kahteen osaan, eikä vain suuren solumöykyn (kuten ihminen) yhden solun karkaamisesta.:curs:

Joillekkin ruuan kuumentaminen ja tuhoaminen ovat yksi ja sama asia…arvostuksia on monia…tosiasia on, että raaka-aineiden kypsentäminen tuhoaa ja hävittää ravintoaineita…joihinkin asioihin sillä on kyllä positiivinen vaikutus, kuten juuri tuon tomaatin lykopeeni imeytymisen tehostumiseen…toisekseen ravintotutkijatkaan eivät tiedä vielä mistä johtuu monien ruoka-aineiden terveyttä edistävä vaikutus…kun pillereillä ei saavuteta samaa tulosta…eipä siinä sen suurempaa dramatiikkaa ole.
Dramatiikkaa kaipaavat voisivat pohtia mistä kaikista tekijöistä johtuu, että erinäiset vaikeat ja krooniset sairaudet lisääntyvät ja esiintyvät yhä nuoremmilla…länsimaalaisilla.

Ja ruokosokerina pohjalla…Hämis!
Se tuhoutuminen on aivan samaan verrattavissa kuin kissa syödessä hiirtä…henki poijes…sulatetaan imeytyvään muotoon, siis ei tuhota ruokaa, vaan muutetaan vain muotoon joka mahdollistaa vuosimiljoonien kuluessa kehittyneen ravintoaineiden imeytymisjärjestelmän hyödyntämisen…ugh !
Käsitteistöstä sen verran, että esim. hiiri taikkapa kärpänen kyllä tuhoutuvat, mutta ei ruoka...se on vain osa luonnollista ruuansulatusketjua:kippis1:

No niin oon minäkin...nipottaja, vaikka jo salilla kävinkin:D
 
Tämä on niin hauskaa, että jatketaan vielä vähän.

No tottahan tuo, bakteereja saadaan alatiesynnytyksen yhteydessä, mutta suolistobakteerejahan ne eivät (toivottavasti) ole ennen sitä olleet. Sitäs iellä suolistossa kasvaa, mitä niellään ja "perille" asti hengissä pysyy. Sittenpä pikkuveijarit ottavat erää alkuasukkaiden kanssa, ja katsotaan kuka jää eloon jatkamaan sukuaan; se siitä vuosituhansien symbioosista. Tästähän sitten päästään ajatusten hurjille harhapolulle, kun on tämä juhan-nuskin tulossa... :urjo:

Koska alkuperäinen bakteeri lakkaa olemasta? Ja olenkohan minäkin jo ehtinyt kuolla (selittänee tämän :evil: luonteeni!)?

Lapset ja bakteerit! Niillähän on paljonkin yhteistä :) . Alkuperäinen bakteeri pystyy jakautumaan jonkin tietyn määrän kertoja ja heittää sitten veivinsä, jolloin se lakkaa olemasta. Toisaalta siitä jakautunut bakteeri, lapsen tavoin, osallistuu osaltaan perimänsä kopiointiin ja eteenpäin välittämiseen (tosin paljon uskollisemmin kuin me jotka otamme geenisoppaan puolet kaverilta), joten alkuperäinen bakteeri tavallaan myös jatkaa elämäänsä kunnes tässä periytymisen virrassa tulee vastaan jokin kiva pikku yllätysmutaatio, jonka tulos saattaa jäädä henkiin ja olla hyvinkin toisenlainen kuin alkuperäinen bakteeri.

Niinpä niin, ja mitä itseeni tulee, se mitä olin parikymmentä vuotta sitten on kuollut, mutta elää muistoissani; ei ole mitään erillistä tai pysyvää itseä, kaikki virtaa, elämä on jatkuvaa syntymistä ja kuolemista, aineen (ja ideoiden) virtaa tämän organismin läpi. Ottaa jotakin, pitää osa siitä jonkin aikaa itsellään ja sitten dumpata tarpeettomaksi käyneenä hevonhelkkariin, siinä se.

Muuten, on se vain mukavaa, että lapset, toisin kuin bakteerit, lakkaavat jossain vaiheessa kasvamasta lisää massaa...bodari on ikuinen lapsi, ainakin tavoitteensa perusteella :lol2:

Arvostuksia on monia, ja niin pitääkin olla. Yritän kovasti ymmärtää sitä, että joillekin kuumentaminen tarkoittaa tuhoamista muulloinkin kuin vain silloin kun makkara tippuu nuotioon ja palaa. Yleensähän kuumennuksessa menetetään jotain, mutta saadaan samalla jotain muuta tilalle. Ja kun ei juututa yhteen totuuteen (kuumennetaan tai jätetään kuumentamatta kaikki) on lopputulos yleensä paras. Jotain jää aina salaisuudeksi.

Niin, mistähän se sitten johtuu, länsimaisen elämäntavan vaarallisuus (muillekin kuin länsimaalaisille). Syissä löytyy, ja eiköhän yksi niistä ole ravinto, joskaan ei nyt välttämättä sen kuumentaminen ;)

Justiinsa, niinhän se onkin, hämis tuhoaa vain ruokansa alkuperäisen muodon; muuttaa sen mukavan imeytyväksi (ällöä tuollainen kun se tehdään ennen ruoan syömistä, kuin oksennusta pistelisi poskeen, mutta eihän se hämäläinen sitä onneksi tiedä).

Ja eiku juhan-nusta viettämään (tavutus Ior Bockin innoittama)
 

Suositut

Back
Ylös Bottom