180v tai vanhemmaksi eläminen
Eikös ole hauska tämä ihmisen elämisen kirous, kun me olemme ainoa maapallon laji, jonka jokainen yksilö tietää väistämättä kuolevansa joskus.
Ajatus kuolemattomuudesta on - lohduttava ja ikuinen mutta onko se toteutuessaan järkevä? Voisin kysyä, että mitä eroa on normaalin elinajan mukaan elävällä ihmisellä tai geenimanipulaatiolla 180v. elävällä ihmisellä? Onko ruoka parempaa, seksi kiihkeämpää, autot nopeampia, penkkitulos kovempi tai jotain muuta miksi ihmisen ylipäätään pitäisi elää keinotekoisesti pidempään kuin geeneihin on evoluution kuluessa kirjautunut. Tekeekö pitkä elämä ihmisestä paremman?
Miksi kuolema täytyy nähdä elämän vastakohtana ja helvetillisenä viimeisenä kirouksena, joka vääjäämättä seuraa ihmistä jokaisena elämän päivänä? Jos ajatellaan biologian kannalta sitä, että miksi ihminen kuolee, niin vastauksia on ainakin pari:
1. Jokaisen eliön kuolema ylläpitää ravinteiden kiertoa maapallolla, joten kuolema ei ole elämän vastakohta vaan sen edellytys. No death - no life.
2. Kuolema ja karsiutuminen on evoluutiota. Kehitystä ei voi tapahtua ilman kuolemaa. Maapallon valtalajeilla on melko lyhyt elinkaari: Sukkulamadot - päiviä, rotat - vuosi, hyönteiset - päivistä pariin vuoteen... Bakteerit ovat mielenkiintoinen ryhmä: 10 minuutista - miljooniin vuosiin lepoitiöinä. Ihminen on puolestaan omituinen poikkeus tästä säännöstä...
Entäpä se filosofinen puoli? Onko se ajatus kuolemasta niin piinaava, että sitä muka miettii joka päivä? En minä ainakaan mieti. Moniko teistä ajattelee omaa tulevaa kuolemaansa? Kuka pelkää kuolemaa? Emmehän me tiedä mitä kuollessa tapahtuu. Miksi sitä pitäisi pelätä? Tulee sieltä sitten taivas, helvetti, ufo tai aropupun nussima vinkuintiaani ja johdattaa meidät eteenpäin liittymään galaktiseen energiaan, niin sittenhän sen näkee.
Originally posted by Dean Kuntz
Tuosta esitettiin mielenkiintoinen ajatus että syy kasvihuoneilmiöön on yksinkertaisesti se että aurinko lämmittää enemmän tällä hetkellä ja päästöillä ei olisi niinkään merkitystä...
Jospa herra sitten kertoisi miksi ilmakehän hiilidioksidin pitoisuuskäyrä ja lämpökuvaaja korreloivat 1:1 viimeisimmän 200 vuoden ajalta kansainvälisen ilmastopaneelin IPCCn tutkimusten mukaan. Ja miksi käyrä lähtee nousemaan juuri teollistumisen alussa? Sattumaako?