Eineslihapullat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja sokka
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Laitan lihapulliin mm. rahkaa, joten tuskin kovin korkea lihapitoisuus. Miten toi lihapitoisuus edes lasketaan?

Rahka vaikeuttaa yhtälöä. Ajattelin että mittaisit montako grammaa menee lihaa ja montako grammaa on valmista tuotetta. Kun lihassa on noin viidennes proteiinia, voi tuon perusteella arvioida paljonko lihapullissasi on lihasta tulevaa proteiinia. Saisi siitä edes jotain vertailukohtaa valmispulliin.

Taikinasta mitattava luku tuntuu kyllä järkevämmältä, mutta jos käyttää paljon vettä ja toisaalta kypsentää niin että sitä haihtuu enemmän, saa kai näennäisen pienen lihapitoisuuden?
 
noissa lihapullissa voi olla se 12g proteiinia /100g. Niihin käytetään jauhoseosta, johon on laitettu soijarouhetta, soijaproteiinia, perunajauhoo, maltoo, mausteita + jotai muuta settiä. Ei nyt tarkkaan muista, mutta ite olin joskus kesätöissä tekemässä noita sekotuksia ja kaikenlaista sinne kyllä menee.
 
Eilen meni hernaripurkin kanssa puolen kilon boksi. Nukutti hyvin pitkästä aikaa:) Suosittelen senluomusalaatin sijaan ainakin silloin tällöin, ehdottomasti.
 
Ootko Lundenin tölkkilihapullia syöny? Mun mielestä hakkaa Jalostajan vastaavat 8-0. :) Ja nuo on muutenkin yks parhaimman makuisista safkoista ever, IMO!

Joo, itseasiassa tarkotin just niitä. Sekotin valmistajat keskenään.
 
Paleopiireista esimerkiksi loytyy aika paljonkin timmeja, lihaksikkaita kavereita. Ei hyvassa kunnossa oleminen vaadi paskaruuan syomista...
Ma syon herkkuja aina valilla (suklaata, juustokakkua, hedelmia), vaikka muuten olenkin vahan natsi ruuan suhteen. Ei se ole niin tarkkaa. Se vaan mita en eineksissa yhtaan kasita on se, etta MIKSI kukaan haluaa syoda niita kun herkullisia, terveellisia vaihtoehtoja on pilvin pimein? Ei se kerta viikkoon varmasti tee mitaan pahaa, mutta noin yleisesti ottaen mun silmissani valmisruuat ovat roskaa enka suostuisi laittamaan niihin edes sita euroa mita joku lihapullapaketti maksaa.

Laitan lihapulliin mm. rahkaa, joten tuskin kovin korkea lihapitoisuus. Miten toi lihapitoisuus edes lasketaan?

Ei tietenkään vaadi kehitys paskaruuan syömistä. Mutta hinta on kohdallaan. Kilo lihapullia maksaa lidlissä tarjouksessa ehkä euron, ja valkonen pasta vielä vähemmän. Kova treeni on tärkeää ja se unohtuu monilta, vaikka hifistellään ruualla.
Kaikilla ei ole varaa ostaa luomua, eikä aikaa/kiinnostusta alkaa tekemään ruokaa. Lihapullat sun muu valmisruoka = parhautta bulkilla EI dieetillä.
 
Jooh, se lienee aika sama lihaskasvun kannalta tuleeko proteiinit luomupihvistä vai eineslihapullista kunhan proteiinia tulee riittävästi ja kehonpaino sekä sarjapainot nousevat tasaiseen tahtiin.

Lisäksi jollekin luonnostaan laihalle ja huonosyöntiselle kaverille voi olla oikeasti vaikeaa saada kasvuun tarvittavaa kalorimäärää kasaan joka päivä 100% puhtaasta ruoasta.
 
Säännöllisesti tulee koulussa vedettyä kaiken maailman eines"lihaa". Eipä se paljoa haittaa jos muutaman kerran viikossa nakkaa sen 8 paskapullaa saamaansa ku muuten syö kohtuu puhtaasti. Makuhan ei ole mikään valtti siinä, mutta saa edes vähän prodee kouluruuasta.
 
Meilläpäin ei edes ole amiksessa lihapullia ruokalistoilla. Jotain wnb mautonta terveysruokaa. Tosin kätevästi rotksuakin saattaapi saada, vasta oli semmosta sahanpuru sisäelimistä tehdyistä jauheliha peruna mössöä. "kastikkeeksi" eilistä lohi/sei paloja.
 
Mä jumaloin Jalostajan tölkkilihapullia. Lapsena söin niitä usein ja niistä on jäänyt positiiviset muistot. Millähän mausteella saisi aikaan sen tölkkimaun.

Aika jumalaton hintaisia taisivat olla myös. Muistaakseni noin 2 euroa tölkki? Ja vain 20g roheiinia per purkki.
Samalla hinnalla pyöräyttää jauhelihapaketista lihapullia, joissa proteiinia 80g.
Kannattaa muuten kokeilla lisätä sipulikeittopussukka lihapullamassaan. Sitä kautta saa myös tuon aromivahventeen, joka taitaa olla osa eineslihapullien maun "salaisuutta".
 
Kun niitä IKEA-lihapullia menin mainostamaan, niin tässä vielä kuva tuoteselosteesta, kun pussillinen taas tuli ostettua:kuola:
ikea_lihapullat.jpg

Mun mielestäni nuo näyttävät jo sellaisilta aineksilta, että näitä voi oikeasti kutsua lihapulliksi. Ravintosisältöä ei valitettavasti ole kerrottu, mutta kokonaisuutena en usko näiden olevan ainakaan halpiseineksiä heikompaa tavaraa. Hintaa on sitten 5,65€/kg eli ~tuplat kaupan kanannahka- ja lisäainepyöryköihin verrattuna, mutta kyllä mä sen maksan mielelläni jos tekee lihapullia mieli.
 
Hyi helvetti mikä löyhkä tulee kun lihapullapussin aukaisee, ei oikein kutkuttele makuhermoja. Tulee noita joskus vedetty muusin ja ruskeankastikkeen kanssa. Broileripyörykät currykastikkeessa vie silti voiton.
 
Aika jumalaton hintaisia taisivat olla myös. Muistaakseni noin 2 euroa tölkki? Ja vain 20g roheiinia per purkki.
Samalla hinnalla pyöräyttää jauhelihapaketista lihapullia, joissa proteiinia 80g.
Kannattaa muuten kokeilla lisätä sipulikeittopussukka lihapullamassaan. Sitä kautta saa myös tuon aromivahventeen, joka taitaa olla osa eineslihapullien maun "salaisuutta".


Tää onkin sellainen lohturuoka jota syödään sadepäivinä kaakaomuki toisessa kädessä. Pitää koittaa tota pussikeittoa seuraavaan pullataikinaan. Vielä pitäis selvittää, millä saa sen aikaan sen vetelän koostumuksen.
 
En noita atrian tai hk:n pyöryköitä pysty enää syömään, tullut sen verta monta jännepullaa vastaan, että tulee yökkäysrefleksi jos tunkee suuhunsa.

Joskus kun laiskottaa, niin Kivikylän pyöryköitä ostan. On ne kalliimpia, mutta on ne kyllä niin paljon paremman makuisiakin, ei toki hakkaa vaimon tekemiä, koskaan, missään.
 
Itse en oo varmaa enää moneen vuoteen syöny ku muutaman kerran noita valmispullia, HK pullia en ollenkaan. Tölkissä on ihan hyvän makusia ne lihapullat mutta ravintona ei kovinkaan hyvää.

Ja kyllä mummo ja äiti tekee parhaimmat lihapullat. :)
 

Suositut

Back
Ylös Bottom