- Liittynyt
- 7.1.2007
- Viestejä
- 58
Suuri Ehrmann-rahkatyyppikeskustelu
Kuten varmasti monet tiedätte, Ehrmann maitorahka on eräs parhaista ja nopeimmista/helpoimmista proteiinilähteistä mitä kaupasta saa järkevään hintaan. Näissä rahkoissa on kuitenkin huomattavissa erilaisia viimeiseen käyttöpäivään liittyviä koostumuksia. Tarkoitan siis, että jos ostat n kpl Ehrmanneja joiden viimeinen käyttöpäivä on 23.07.2010, tulet todennäköisesti saamaan koostumukseltaan samanlaisia yksilöitä. Tässä lista erilaisista bäst före -sidonnaisista koostumuksista järjestettynä parhaasta huonoimpaan:
1. "Jogurtti"
- Paras Ehrmann-tyyppi. Koko rahka on pinnasta pohjaan mukavan jogurttimaista. Ei vetisyyttä, ei kokkareita, kuin jogurttia söisi. Joskus nielaistaessa voi huomata hieman jogurttimaisen maun mikäli hengittää nenän kautta. Purkin kanteen jää mukavan kiinteä satsi ehrmannia, jolloin roskiin heitettäessä ei tule sotkua. Purkin saa myös syötyä hyvin tyhjäksi koska kulmien lähellä oleva rahka repii mukanaan rahkan kulmista sen pehmeän koostumuksen vuoksi.
2. "Jäälautta"
- Tässä tyypissä rahka on hyvin ohuen jäälauttamaisen kerroksen alla hieman vetisenä. Suuhun pistettäessä huomaat kuinka suun yläosaa koskettaa hieman kuivempi "jäälautta", kun taas suun alaosassa velloo vetinen rahka. Jäälautan syötyäsi loppurahka on hieman vetistä, mutta muuten normaalisitkoista. Kun purkista ottaa kannen pois, rahka jää mukavasti kanteen kiinni ja roskiinheitto on siistiä. Mikäli jäälautta on hajonnut, avatessa pisara tai kaksi rahkavettä saattaa lentää ympäristöön. Tässä rahkatyypissä purkkiin saattaa jäädä pohjalle hieman märkää rahkaa joka purkin kaatuessa/pudotessa valuu lattialle/pöydälle.
3. "Vesipuisto"
- Koko rahka on yhtä vesimössöä. Kun avaat purkin, voit olla varma että kannen irrotessa viimeisestä kiinnikkeestään siihen on kiinnittynyt märkää rahkaa joka lentää lattialle. Syönti on vastenmielistä, sillä tässä tyypissä on usein kitkerähkö maku, eikä rahka pysy lusikassa läheskään yhtä hyvin kuin jogurtti- tai edes jäälauttatyypissä.
Mikäli syöt tätä sohvalla, varo sen vetisyyttä sillä se valuu helposti lusikasta ylitse rahkan syrjäyttämänä. Vetisyys voidaan määritellä asteikolla 1-5, 5 ollen vetisin. Purkki on mahdoton syödä 100% loppuun.
4. "Hiekkalaatikko"
- Pahin mahdollinen Ehrmann-tyyppi. Ulospäin rahka näyttää hyvinkin siistiltä; kantta irrottaessa rahkaa ei lennä lattialle, purkki ei vello vedessä jne. Ongelma tulee ensimmäisessä suupalassa ja jatkuu rahkan loppuun asti. Suuhun laitettaessa voit helposti tuntea kuinka pienet hiekanjyvämäiset rahkakokkareet vellovat suussasi. Tarkkasilmäiset voivat tämän jälkeen huomata rahkassa pieniä "rahkajyviä". Maku on hieman kitkerähkö, mutta voittaa vesipuistotyypin kuitenkin 5-0. Tämä rahka on vaikeinta syödä nopeasti, sillä suuria määriä nielaistaessa jyväset hierovat epämiellyttävällä tavalla kurkkuasi ja aiheuttavat ainakin allekirjoittaneella yökkäysrefleksin. Tätä tyyppiä syödessäsi saatat tarkastaa jälkeenpäin parasta ennen -merkinnän kaiken varalta.
Jos unohdin listasta jonkin tyypin, vastaa tähän ketjuun nimityksellä ja yksityiskohdilla.
Tärkeintä näitä rahkatyyppejä tarkasteltaessa on purkkiin painettu päivämäärä. Jos saat käsiisi jostakin jogurttityypin Ehrmannin, käy heti hamstraamassa kaikki saman päivämäärän yksilöt jääkaappiisi lähikaupoista, et tule katumaan sitä. Vastaavasti hiekkalaatikkotapauksessa haluat painaa päivämäärän mieleesi ettet osta niitä lisää.
Voin lämpimin sydämin suositella 23.07.2010 vanhenevia ehrmanneja, niiden koostumus on "Jogurtti", ja ostin niitä 23 kappaletta ensimmäisen syötyäni.
Ilmoitelkaa omia päivämääriänne ja koostumustyyppejä tähän ketjuun sitä mukaa kun ostatte rahkoja. Itse ainakin olisin tyytyväinen jos joutuisin syömään vain kahta ensimmäistä rahkatyyppiä, mielellään vain ensimmäistä.
- Joppe
Kuten varmasti monet tiedätte, Ehrmann maitorahka on eräs parhaista ja nopeimmista/helpoimmista proteiinilähteistä mitä kaupasta saa järkevään hintaan. Näissä rahkoissa on kuitenkin huomattavissa erilaisia viimeiseen käyttöpäivään liittyviä koostumuksia. Tarkoitan siis, että jos ostat n kpl Ehrmanneja joiden viimeinen käyttöpäivä on 23.07.2010, tulet todennäköisesti saamaan koostumukseltaan samanlaisia yksilöitä. Tässä lista erilaisista bäst före -sidonnaisista koostumuksista järjestettynä parhaasta huonoimpaan:
1. "Jogurtti"
- Paras Ehrmann-tyyppi. Koko rahka on pinnasta pohjaan mukavan jogurttimaista. Ei vetisyyttä, ei kokkareita, kuin jogurttia söisi. Joskus nielaistaessa voi huomata hieman jogurttimaisen maun mikäli hengittää nenän kautta. Purkin kanteen jää mukavan kiinteä satsi ehrmannia, jolloin roskiin heitettäessä ei tule sotkua. Purkin saa myös syötyä hyvin tyhjäksi koska kulmien lähellä oleva rahka repii mukanaan rahkan kulmista sen pehmeän koostumuksen vuoksi.
2. "Jäälautta"
- Tässä tyypissä rahka on hyvin ohuen jäälauttamaisen kerroksen alla hieman vetisenä. Suuhun pistettäessä huomaat kuinka suun yläosaa koskettaa hieman kuivempi "jäälautta", kun taas suun alaosassa velloo vetinen rahka. Jäälautan syötyäsi loppurahka on hieman vetistä, mutta muuten normaalisitkoista. Kun purkista ottaa kannen pois, rahka jää mukavasti kanteen kiinni ja roskiinheitto on siistiä. Mikäli jäälautta on hajonnut, avatessa pisara tai kaksi rahkavettä saattaa lentää ympäristöön. Tässä rahkatyypissä purkkiin saattaa jäädä pohjalle hieman märkää rahkaa joka purkin kaatuessa/pudotessa valuu lattialle/pöydälle.
3. "Vesipuisto"
- Koko rahka on yhtä vesimössöä. Kun avaat purkin, voit olla varma että kannen irrotessa viimeisestä kiinnikkeestään siihen on kiinnittynyt märkää rahkaa joka lentää lattialle. Syönti on vastenmielistä, sillä tässä tyypissä on usein kitkerähkö maku, eikä rahka pysy lusikassa läheskään yhtä hyvin kuin jogurtti- tai edes jäälauttatyypissä.
Mikäli syöt tätä sohvalla, varo sen vetisyyttä sillä se valuu helposti lusikasta ylitse rahkan syrjäyttämänä. Vetisyys voidaan määritellä asteikolla 1-5, 5 ollen vetisin. Purkki on mahdoton syödä 100% loppuun.
4. "Hiekkalaatikko"
- Pahin mahdollinen Ehrmann-tyyppi. Ulospäin rahka näyttää hyvinkin siistiltä; kantta irrottaessa rahkaa ei lennä lattialle, purkki ei vello vedessä jne. Ongelma tulee ensimmäisessä suupalassa ja jatkuu rahkan loppuun asti. Suuhun laitettaessa voit helposti tuntea kuinka pienet hiekanjyvämäiset rahkakokkareet vellovat suussasi. Tarkkasilmäiset voivat tämän jälkeen huomata rahkassa pieniä "rahkajyviä". Maku on hieman kitkerähkö, mutta voittaa vesipuistotyypin kuitenkin 5-0. Tämä rahka on vaikeinta syödä nopeasti, sillä suuria määriä nielaistaessa jyväset hierovat epämiellyttävällä tavalla kurkkuasi ja aiheuttavat ainakin allekirjoittaneella yökkäysrefleksin. Tätä tyyppiä syödessäsi saatat tarkastaa jälkeenpäin parasta ennen -merkinnän kaiken varalta.
Jos unohdin listasta jonkin tyypin, vastaa tähän ketjuun nimityksellä ja yksityiskohdilla.
Tärkeintä näitä rahkatyyppejä tarkasteltaessa on purkkiin painettu päivämäärä. Jos saat käsiisi jostakin jogurttityypin Ehrmannin, käy heti hamstraamassa kaikki saman päivämäärän yksilöt jääkaappiisi lähikaupoista, et tule katumaan sitä. Vastaavasti hiekkalaatikkotapauksessa haluat painaa päivämäärän mieleesi ettet osta niitä lisää.
Voin lämpimin sydämin suositella 23.07.2010 vanhenevia ehrmanneja, niiden koostumus on "Jogurtti", ja ostin niitä 23 kappaletta ensimmäisen syötyäni.
Ilmoitelkaa omia päivämääriänne ja koostumustyyppejä tähän ketjuun sitä mukaa kun ostatte rahkoja. Itse ainakin olisin tyytyväinen jos joutuisin syömään vain kahta ensimmäistä rahkatyyppiä, mielellään vain ensimmäistä.
- Joppe