Ehrmann-maitorahkan koostumus

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Joppewo
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
7.1.2007
Viestejä
58
Suuri Ehrmann-rahkatyyppikeskustelu

Kuten varmasti monet tiedätte, Ehrmann maitorahka on eräs parhaista ja nopeimmista/helpoimmista proteiinilähteistä mitä kaupasta saa järkevään hintaan. Näissä rahkoissa on kuitenkin huomattavissa erilaisia viimeiseen käyttöpäivään liittyviä koostumuksia. Tarkoitan siis, että jos ostat n kpl Ehrmanneja joiden viimeinen käyttöpäivä on 23.07.2010, tulet todennäköisesti saamaan koostumukseltaan samanlaisia yksilöitä. Tässä lista erilaisista bäst före -sidonnaisista koostumuksista järjestettynä parhaasta huonoimpaan:

1. "Jogurtti"
- Paras Ehrmann-tyyppi. Koko rahka on pinnasta pohjaan mukavan jogurttimaista. Ei vetisyyttä, ei kokkareita, kuin jogurttia söisi. Joskus nielaistaessa voi huomata hieman jogurttimaisen maun mikäli hengittää nenän kautta. Purkin kanteen jää mukavan kiinteä satsi ehrmannia, jolloin roskiin heitettäessä ei tule sotkua. Purkin saa myös syötyä hyvin tyhjäksi koska kulmien lähellä oleva rahka repii mukanaan rahkan kulmista sen pehmeän koostumuksen vuoksi.

2. "Jäälautta"
- Tässä tyypissä rahka on hyvin ohuen jäälauttamaisen kerroksen alla hieman vetisenä. Suuhun pistettäessä huomaat kuinka suun yläosaa koskettaa hieman kuivempi "jäälautta", kun taas suun alaosassa velloo vetinen rahka. Jäälautan syötyäsi loppurahka on hieman vetistä, mutta muuten normaalisitkoista. Kun purkista ottaa kannen pois, rahka jää mukavasti kanteen kiinni ja roskiinheitto on siistiä. Mikäli jäälautta on hajonnut, avatessa pisara tai kaksi rahkavettä saattaa lentää ympäristöön. Tässä rahkatyypissä purkkiin saattaa jäädä pohjalle hieman märkää rahkaa joka purkin kaatuessa/pudotessa valuu lattialle/pöydälle.

3. "Vesipuisto"
- Koko rahka on yhtä vesimössöä. Kun avaat purkin, voit olla varma että kannen irrotessa viimeisestä kiinnikkeestään siihen on kiinnittynyt märkää rahkaa joka lentää lattialle. Syönti on vastenmielistä, sillä tässä tyypissä on usein kitkerähkö maku, eikä rahka pysy lusikassa läheskään yhtä hyvin kuin jogurtti- tai edes jäälauttatyypissä.
Mikäli syöt tätä sohvalla, varo sen vetisyyttä sillä se valuu helposti lusikasta ylitse rahkan syrjäyttämänä. Vetisyys voidaan määritellä asteikolla 1-5, 5 ollen vetisin. Purkki on mahdoton syödä 100% loppuun.

4. "Hiekkalaatikko"
- Pahin mahdollinen Ehrmann-tyyppi. Ulospäin rahka näyttää hyvinkin siistiltä; kantta irrottaessa rahkaa ei lennä lattialle, purkki ei vello vedessä jne. Ongelma tulee ensimmäisessä suupalassa ja jatkuu rahkan loppuun asti. Suuhun laitettaessa voit helposti tuntea kuinka pienet hiekanjyvämäiset rahkakokkareet vellovat suussasi. Tarkkasilmäiset voivat tämän jälkeen huomata rahkassa pieniä "rahkajyviä". Maku on hieman kitkerähkö, mutta voittaa vesipuistotyypin kuitenkin 5-0. Tämä rahka on vaikeinta syödä nopeasti, sillä suuria määriä nielaistaessa jyväset hierovat epämiellyttävällä tavalla kurkkuasi ja aiheuttavat ainakin allekirjoittaneella yökkäysrefleksin. Tätä tyyppiä syödessäsi saatat tarkastaa jälkeenpäin parasta ennen -merkinnän kaiken varalta.

Jos unohdin listasta jonkin tyypin, vastaa tähän ketjuun nimityksellä ja yksityiskohdilla.

Tärkeintä näitä rahkatyyppejä tarkasteltaessa on purkkiin painettu päivämäärä. Jos saat käsiisi jostakin jogurttityypin Ehrmannin, käy heti hamstraamassa kaikki saman päivämäärän yksilöt jääkaappiisi lähikaupoista, et tule katumaan sitä. Vastaavasti hiekkalaatikkotapauksessa haluat painaa päivämäärän mieleesi ettet osta niitä lisää.

Voin lämpimin sydämin suositella 23.07.2010 vanhenevia ehrmanneja, niiden koostumus on "Jogurtti", ja ostin niitä 23 kappaletta ensimmäisen syötyäni.

Ilmoitelkaa omia päivämääriänne ja koostumustyyppejä tähän ketjuun sitä mukaa kun ostatte rahkoja. Itse ainakin olisin tyytyväinen jos joutuisin syömään vain kahta ensimmäistä rahkatyyppiä, mielellään vain ensimmäistä.

- Joppe

744px-Ehrmann_Logo.svg.png
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Omalla kohdalla vastenmielisimmät Ehrmannit on ollu hyvin kiinteää tavaraa, ja kun rupee suuhun tunkemaan niin tuntuu, että laatta lentää. Maku on happamainen. Jos nyt jotenki kuvailisi tunnetta, niin: Tuntuu siltä kuin laittaisi kuivan taulusienen(siis se keltanen mitä käytetään liitutauluihin) suuhun ja yrittäis nielasta. Tää vois kantaa nimeä: "kuiva sieni". Tää painii aika lailla samassa sarjassa ton "hiekkalaatikon" kanssa.
 
minusta taas samalla päivämäärällä ja samasta pahvilavasta tulee ihan summa mutikassa noita erilaisia koostumuksia.... :(
 
Suuri Ehrmann-rahkatyyppikeskustelu
4. "Hiekkalaatikko"
- Pahin mahdollinen Ehrmann-tyyppi. Ulospäin rahka näyttää hyvinkin siistiltä; kantta irrottaessa rahkaa ei lennä lattialle, purkki ei vello vedessä jne. Ongelma tulee ensimmäisessä suupalassa ja jatkuu rahkan loppuun asti. Suuhun laitettaessa voit helposti tuntea kuinka pienet hiekanjyvämäiset rahkakokkareet vellovat suussasi. Tarkkasilmäiset voivat tämän jälkeen huomata rahkassa pieniä "rahkajyviä". Maku on hieman kitkerähkö, mutta voittaa vesipuistotyypin kuitenkin 5-0. Tämä rahka on vaikeinta syödä nopeasti, sillä suuria määriä nielaistaessa jyväset hierovat epämiellyttävällä tavalla kurkkuasi ja aiheuttavat ainakin allekirjoittaneella yökkäysrefleksin. Tätä tyyppiä syödessäsi saatat tarkastaa jälkeenpäin parasta ennen -merkinnän kaiken varalta.

Omalla kohdalla vastenmielisimmät Ehrmannit on ollu hyvin kiinteää tavaraa, ja kun rupee suuhun tunkemaan niin tuntuu, että laatta lentää. Maku on happamainen. Jos nyt jotenki kuvailisi tunnetta, niin: Tuntuu siltä kuin laittaisi kuivan taulusienen(siis se keltanen mitä käytetään liitutauluihin) suuhun ja yrittäis nielasta. Tää vois kantaa nimeä: "kuiva sieni". Tää painii aika lailla samassa sarjassa ton "hiekkalaatikon" kanssa.

Itellä tulee tuo yökkäysrefleksi lähes poikkeusetta, vaikkei olisi lähellekään hiekkalaatikko-malli kyseessä. Tuon refleksin saaminen riippuu melko paljon annoksesta, jonka kerralla nielaisen. Olen kuitenkin oppinut hillitsemään sitä ja runsaan veden kanssa syöminen toimii ongelmitta.
 
Jos mulle tulee sitä vettä siihen, kaadan sen viemäriin. Siis sen veden siitä päältä, en rahkaa...
 
kerrankin osu kohdalle jogurtti koostumus :) ja munkin mielestä tulee ihan erilaisia koostumuksia vaikka ottais samasta pahvilavasta rahkat.
 
todella paljon tosiaan laatueroja noissa. Nykyisin jo laiska maustamaan noita niin tulee raakana syötyä ja silloin tuollainen vesipuisto vaatii jo sisua että saa pysymään sisällä.
 
Viimestä edellinen rahka oli hiekkalaatikko, mutta sitä edellinen vielä pahempi. Maku muistutti elävästi maustamatonta hera-jauhetta. :urjo:
 
Jälleen yksi 23.07.2010 ehrmann syöty. Ja jogurttiahan se. Moni sanoo ettei samalla päivämäärällä olisi vaikutusta: hyväksyn mikäli joskus kohtaan samasta päivämääräleimasta kolmea eri rahkatyyppiä. Tästä 23.07.2010 satsista on nyt 5 tai 6 rahkaa syöty ja kaikki ovat olleet jogurttityyppiä. Onko muilla saman päivämäärän rahkoja vertailukohteeksi?
 
Onkohan mussa jokin vika kun tuntuu, että kaikki ovat koostumukseltaan samanlaisia eikä mulla ainakaan ole ollut koskaan mitään pahaa sanottavaa? Ehrmannia tullu syötyä kuitenki lähemmäs 5 vuotta joka päivä ainakin yks ja pari viimeistä vuotta huomattavasti enemmän. Kertaakaan ei oo ollu ees hometta yms. Ei varmaa tsägää voi enää olla. En tiiä sit :D Tuntuu vaa et kaikilla muilla on huomattavan paljon pahoja kokemuksia...

e. vai oonko mä se bodarin stereotypiä, tyhmä ja kankea.
 
Itse pari vuotta syöny eikä täälläkään hometta ikinä näkynyt, eli sen puoleen kaikki vielä hyvin. Muistan ensimmäisen maitorahkani, sekoitin siihen varmaan 100 grammaa mustikoita, syönti kesti melkein tunnin ja pohjalle jäi reilusti mielestäni silloin pahanmakuista rahkaa. Seuraava rahka meni jo kokonaan noin 5 minuutissa. Nyt pari vuotta myöhemmin kestää sellaisen 30 sekuntia syödä purkki ja välillä jopa nauttii sen mausta. Vesipuistotapauksessa tapaan hengittää suun kautta sillä maku on mielestäni liian hapan.
 
Itselläni ei ole tullut vastaan yhtään huonolaatuista rahkaa. Mine kippaan rahkaan toiseen astiaan ja sekoitan sen ja lisään marjat taikka hedelmät sekaan ja hyvää on.
 
Mullakin ollu nytte kaikki 2307-rahkat jogurtteja. 1707-rahkat näyttäis olevan vesipuistoja. Vittumaisintahan noissa on se, ettei niitä saa kaadettua kokonaan blenderiin vaan mössöä jää aina pohjalle.
 
Tänne vois alkaa porukka ilmottelemaan rahkan koostumuksia päivämäärittäin, ettei vahingossa osta lavallista "hiekkalaatikko" tyypin rahkaa :D
 
Tänne vois alkaa porukka ilmottelemaan rahkan koostumuksia päivämäärittäin, ettei vahingossa osta lavallista "hiekkalaatikko" tyypin rahkaa :D

Jep, oli vähän taka-ajatuksena pääviestiä kirjoittaessani. 23.07 rahkat ovat jo kahden käyttäjän varmistamia jogurttityyppejä. Käväisen tässä hakemassa 2307 rahkan ennen vastaa-napin painamista.

----30sek kuluu----

Jogurttihan se. Mielestäni näissä jogurteissa eräs parhaista ominaisuuksista on, että kun kannen irrottaa pysyy irtorahka siinä kiinteästi. Etenkin vesipuistotapauksissa tapaa lentää yksi tippa johonkin kannen irrotessa viimeisestä kiinnikkestään.
 
Ihan vaan pikku vinkkinä sen pintaveden voi kaataa lavuaariin ja teelusikalla veivata sen rahkan tasaseksi on aina samaa tasalaatusta siten ja maku hyvä. Vatkaamatta se on ihan paskaa.
 
Joppewolta perin ansiokas listaus Ehrmannin erilaisista olomuodoista :hyvä:


Itse en vuosia sitten ollut mikään suuren suuri rahkan ystävä, mutta ensimmäiseksi Ehrmannikseni sattumalta valikoitunut jogurttimainen sopivaan annoskokoon purkitettu pala maanpäällistä taivasta muutti elämäni :D
 
Ihan vaan pikku vinkkinä sen pintaveden voi kaataa lavuaariin ja teelusikalla veivata sen rahkan tasaseksi on aina samaa tasalaatusta siten ja maku hyvä. Vatkaamatta se on ihan paskaa.

Niinpä, näin sen itsekin teen jos suoraan purkistä syön. Aina on saman makuista, ja en ole koskaan törmännyt mihinkään homeisiin tässä reilun puolen vuoden aikana.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom