Eduskuntavaalit 2015

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jami2003
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
28.12.2006
Viestejä
12 893
Avataampa eduskuntavaaleille oma ketju jossa saadaan päivitellä mistä keksisi vähiten huonon edustajan, ettei tarvitse ripotella pitkin poikin eri ketjuja näitä tempauksia mistä saamme varmaan lähi kuukausina nauttia.

Keskusta veti kyllä tänään huiput tässä kampanjan avaus tempauksessa. Voin jo kuvitella että mikäli mainostoimisto on palkattu niin siellä meni juuri speksit uuteen uskoon. Ja kyseessähän on tämä alkoholi ketjussakin päivitelty keskiolut alkoon -vaaliteema. Ei olisi äkkipikainen uskonut että keskusta lähtee tällaisella vaaliteemalla liikenteeseen.

Itse aiemmin meinasin olla äänestämättä kun koko touhu on sanalla sanoen ollut viimeiset 4 vuotta täyttä paskaa, mutta olen muuttanut mieleni ja äänen tulee varmaan saamaan piraattipuolue tai vastaava taho joka ei taatusti pääse eduskuntaan mutta olisi edes kannanotto että hereillä ollaan mutta suurten puolueiden touhu ei nappaa. Viitasaaren sahuriakin voisin äänestää kun on oikeassa vaalipiirissä mutta ikävä kyllä perussuomalaisissa on noita demari-vasuri linjan mielipiteitä jotka torppaa heiltä äänen (vaikka teuvo olisi kyllä kiva kannanotto arkadianmäelle). Keskusta ois jäänyt ilman ääntä jo ilman keskiolut kampanjaakin, demareita äänestän vain yli kuolleen ruumiin, vasemmisto kuuluu täysin ei-ei vaihtoehtoon kuten vihreätkin. Ja kokoomus on pettänyt minut niin monesti että ääntä ei tipu enää koskaan. Ei ole helppoa olla äänestäjä kun ei voi antaa anti-ääniä. Niihin kyllä riittäisi vaihtoehtoja.

Sana on vapaa. Niin ja koko kansan pellearpajaisethan on 8.-14.4.2015
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jamista poiketen: Kuva kertoo enemmän, kuin 1000 sanaa.

Uusi_Kokoomus_Ruiskukka_RGB.jpg


Keskustalta tuli tänään sen luokan aivopieru, että parempaa ei olisi kukaan ikinä osannut pyytää. Nyt sitten pari kuukautta aikaa taas sälyttää kaikki paska Demareiden piikkiin ja käydä vaaleista nappaamassa "voitto kotiin!". <---- Ei välttämättä tarkoita hallituspaikkaa, mutta ei ainakaan paskempaa orkesteria ole mahdollisuutta rakentaa, joka siellä nyt on ollut sähläämässä. Välillä politiikassakin toimii väittämä " saat sen, mistä luovut " Strategisesti olisi järkevää jäädä oppositioon odottamaan parempia aikoa. Niin paljon paskaa on vielä tulossa ja kerätä sitten taas "rusinat pullasta ," neljän vuoden kuluttua. Ainoastaan pelottaa, että mitä muut puuhastelijat siellä saisivat aikaan.

Soinilta oli todella järkevää politiikkaa viimeksi jättää hallituskortti kääntämättä. Toista kertaa ei niin voi enään tehdä, tai saa vastuunpakoilijan maineen. Sipilä taasen: Voi voi, sieltä se lessupiru putkahti esiin, kun jo luulivat, että osaa pitää suunsa kiinni vielä pari kuukautta.

Kepu, kyllä veti "aamurahkat tänään omalle näppikselleen..." :dance2:
 
Voisin perustaa puolueen, missä mietittäisiin seuraavia seikkoja:

- Erinäisten työryhmien lakkauttamista, puoluetukien poistamista (imo jos haluaa harrastella, voi harrastella kyllä omistakin rahoistansa), virkamiesten/hallinnon yhtenäistämistä, päällekäisyyksien vähentämistä ja tehostamista.
- Sosiaaliturvan kohdentamista, niin että saataisiin suomalaiset pummit töihin, eikä tarvittaisia heitä muualta.
- Infra rakentamita: tiet, kaupunkien vesiverkostot ja tämän hoitaminen suomaisella työllä.
- Kehitysyhteistörahan laittamista vapaaehtoiseksi, vankeinhoidon ulkoistamista kovimmissa tapauksissa. (Nuoret, ensikertalaiset nykyisellä systeemillä palautetaan takaisin yhteiskuntaan ja paloittelusurmaajat suoraan siperiaan).
- Ylelle jättäisin 10miljoonan budjetin julkisista varoista tuottaa uutisia, muuten se saisi keksiä itse strategiansa rahoittamiseensa - kysyntä & tarjonta.
- Näistä säästyneillä rahoilla pudottaisin ALV:ia, pääomaveroa, tuloveroja ja keventäisin yritysveroja.

Ja paljon muuta.

Kuka mukana? :)
 
Ketähän me nyt Judiksen kanssa äänestetään kun Mestari ei lähtenyt ehdokkaaksi:(

Hyvä ketju, toivottavasti ihmiset vaan ymmärtää mennä sinne äänestämään.
 
äänen tulee varmaan saamaan piraattipuolue tai vastaava taho joka ei taatusti pääse eduskuntaan mutta olisi edes kannanotto että hereillä ollaan mutta suurten puolueiden touhu ei nappaa.
Näin juuri aion itsekin toimia. Eikös se vanha mielisairauden määritelmä ole, että tekee saman asian uudelleen ja uudelleen, ja odottaa erilaista lopputulosta. Vanhat puolueet ja niiden ajama politiikka on nähty. Jos, ja vain jos, haluaa lisää täsmälleen sitä samaa kuin mitä nyt on saatu, niin kannattaa äänestää jotain olemassaolevista puolueista. Jos haluaa minkäänlaista muutosta, niin on selvää että yksikään nykyisistä puolueista ei sellaista tarjoa. Suunta tulee olemaan juurikin tämä keskustankin nyt avauksessaan kartoittama, eli lisää mielivaltaista kontrollia ja ihmisten elämää kurjentavaa säännöstelyä. Ja tämän suhteen se on aivan täysin sama onko siellä äänestyslapussa kokoomus, keskusta, persut vai vihreät, nämä eivät eroa toisistaan mitenkään. Ainoa vielä muitakin huonompi vaihtoehto on demarit, joiden ideologia perustuu yksinomaan yksilönvapauksien rajoittamiseen ja totalitarismiin.

Mutta koska kansa on mitä on, veikkaan että keskusta voittaa vaalit selvästi, ja muodostaa hallituksen persujen ja kristillisdemokraattien kanssa. Sen hallituksen alaisuudessa Suomi ja suomalaiset laitetaankin sitten sellaiseen kuriin ja herran nuhteeseen että heikompaa hirvittää. Ja sillä vaalikaudella ei yksi ainoakaan kunta yhdisty tai mikään hallintohimmeli kevene, sillä onhan keskustapuolueen jäsenten tärkein työllistymiskanava erilaisten tarpeettomien hallintoelinten isopalkkaisina pomoina.

Mutta sitä saa mitä tilaa. Onnea Suomi!
 
Hyvä ketju, toivottavasti ihmiset vaan ymmärtää mennä sinne äänestämään.

Vielä kun olisi järkevällä vaaliohjelmalla varustettuja puolueita tarjolla. Ei niillä yksittäisillä edustajilla ole mitään väliä kun kaikki kuitenkin äänestävät puolueen linjan mukaan vaikka olisivat mitä luvanneet aiemmin. Eikä silti päästä eroon siitä, että puolueet tekee taas jonkun sillisalaatin hallitusohjelmasta ja säätävät yksittäisten asioiden parissa unohtaen kokonaisuuden.
 
Politiikka on kylla taytta paskaa tasan siita syysta, etta jos yhdella puolueella on hyva idea, niin silla taytyisi olla tarpeeksi valtaa voidakseen ajaa sen lapi. Muussa tapauksessa koko paska vesittyy kompromisseihin. Kompromissien ongelma on yleensa, etta moni asia toimii vain, jos sen toteuttaa kokonaan eika puoliksi. Vahan kuin ampuisi kahteen maalitauluun. Jos kompromissina ampuu taulujen keskelta kummankin ohi, niin ei se paljoakaan ketaan hyodyta.

EDIT: Sekaan ei tietenkaan auta, etta yhdellakaan suurella puolueella ei tunnu Suomessa olevan juuri mitaan hyvia ideoita.
 
Kokoomus: pääministeri livistää eu-virkaan kesken kauden jättäen omat sotkunsa muiden hoidettavaksi. Yrittäjien unohtaminen / piittaamattomuus.

Vihreät: ydinvoimavastaisuus. Tuulivoimatariffit 300 miljoonaa vuodessa joilla junaillaan tuulivoiman myyntihinnaksi 20% sen varsinaisesta hinnasta. Greenpeace -kytkökset.

Keskusta: jätevesiasetus. Tuulivoiman tariffit. "Tavoitteena sääntelyn vähentäminen" + "keskiolut pois marketeista takaisin alkoon".

SDP: poliittisten lehmänkauppojen maestro, ei kuitenkaan niin räikyvää kuin Vihreiden ja Kokoomuksen Sinnemäki -junailu. Heinäluoman "kansalaisaloitteella ei ole tarkoitus ratkaista kiistanalaisia asioita". Urpilaisen vaalilupauslista joka kokonaisuudessaan petettiin. Yrittäjäviha. Rinne.

Vasemmisto: "yrityksen tehtävä on tarjota työpaikkoja" & "valtion tehtävä on hoitaa kansalainen kehdosta hautaan". Ansiosidonnaisen ay-kytköksistä pitäisi luopua ---> elitismiä ja ay-liikkeen alasajoa, vaikka ay-järjestöt maksavat vain 5% ansiosidonnaisista. 40% maksaa valtio ja 40% maksaa työnantajat. Nuijii asiat ensin läpi hallituksessa, sitten heittäytyy oppositioon räksyttämään asioista joita oli itse viemässä läpi. Yrittäjäviha.

PS: Ei tällä vaalikaudella yhtäkään ehdotusta, sutkautuksia ja heittoja sitäkin enemmän.

KD: "lähdemme hallituksesta jos X" --> eivät lähde tapahtui X tai ei. Räsänen. Yleinen kontrollointi ja tietysti... hengenasiat eivät kuulu päätöksentekoprosessiin.

RKP: Samat argumentit joilla pakkosuomi poistui Ahvenanmaalta, eivät päde pakkoruotsin poistoon mantereelta.

Jaa-a, siitä vain valkkaamaan mikä on vähiten huono.
 
Kyllä se niin menee että piraattipuoluetta on äänestettävä. Ja ihan vaan siitä syystä että saataisiin jotain muutosta joskus aikaiseksi. Ei siitä kauaa ole kun persuilla oli hyvin pieni kannatus joten ehkä tällä tavalla saadaan noi vanhat puolueet heräämään ja tekemään oikeasti jotain paremman huomisen puolesta.

Ei toki itseäni haittasi vaikka kaikki nykypuolueet jäisi eduskunnan ulkopuolelle.

Hyviä vaihtoehtoja näissä vaaleissa ei ole joten pitää yrittää valita se pienin paha.
 
gixxxerillä taitaa olla kädessään se ainoa oikea avain muutokseen. On horjautettava (etenkin 3 suurinta valtapuoluetta) siten, että joku oikeesti uusi, erilainen jengi lyö läpi. EI välttämättä muuta tämä yksin mitään, mutta se on a) vahva merkki etuuskunnalle, että äänestäjät ovat sittenkin elossa, eivätkä holhottavia aivottomia idiootteja, b) tämä 3 suurimman troikka on vienyt valtiota jo jumalattoman pitkät vaalikaudet täällä, yhä aina paskempaan suuntaan. Käytännössä näissä puolueissa ei juuri eroa olekkaan, ja keskenään ne saavat sovittua intressitahojensa asiat siten, että sopulakeja on tullut enemmän kuin ihan vähän - hyvin huonosti säädettyjä lakeja, joiden vaikutukset ovat yleensä olleet lähinnä vain ylimääräistä rahanmenoa kansalaiselle ja täällä toimiville yrityksille.

Mutta koska tuollaisen tuntemattoman äänestäminen olisi juuri sitä, hyppy tuntemattomaan, ja edellyttäisi tuon muutosta toivottavasti tuovan ryhmän äänestämistä vain sen takia, että se edustaa muutosta, eikä välttiinsä osaa esittää gallupeissa juuri sitä, mitä perus typerä äänestäjä kuvittelee edustajien mukanaan tuovan (joita sitten kirotaan, että taas se ja se valehteli), niin riittävän suurta äänimäärää tälläiselle uutukaisuudelle ei tulla saamaan.. Tämä lienee lähes fakta.

Luulen, että seuraava isompi mahdollisuus saada mitään isompaa muutosta tähän maahan, on se hetki, kun suuret ikäluokat ovat niin heikossa hapessa, etteivät pääse vaaliuurnille. Noita iäkkäitä (55+) on suomessa erittäin paljon, ja ne ovat se aktiivisin äänestysryhmäkin luullakseni, plus ne muodostanevat valtaosan virkakoneistosta, että jumissa ollaan.
 
Kokoomus: pääministeri livistää eu-virkaan kesken kauden jättäen omat sotkunsa muiden hoidettavaksi. Yrittäjien unohtaminen / piittaamattomuus.

Vihreät: ydinvoimavastaisuus. Tuulivoimatariffit 300 miljoonaa vuodessa joilla junaillaan tuulivoiman myyntihinnaksi 20% sen varsinaisesta hinnasta. Greenpeace -kytkökset.

Keskusta: jätevesiasetus. Tuulivoiman tariffit. "Tavoitteena sääntelyn vähentäminen" + "keskiolut pois marketeista takaisin alkoon".

SDP: poliittisten lehmänkauppojen maestro, ei kuitenkaan niin räikyvää kuin Vihreiden ja Kokoomuksen Sinnemäki -junailu. Heinäluoman "kansalaisaloitteella ei ole tarkoitus ratkaista kiistanalaisia asioita". Urpilaisen vaalilupauslista joka kokonaisuudessaan petettiin. Yrittäjäviha. Rinne.

Vasemmisto: "yrityksen tehtävä on tarjota työpaikkoja" & "valtion tehtävä on hoitaa kansalainen kehdosta hautaan". Ansiosidonnaisen ay-kytköksistä pitäisi luopua ---> elitismiä ja ay-liikkeen alasajoa, vaikka ay-järjestöt maksavat vain 5% ansiosidonnaisista. 40% maksaa valtio ja 40% maksaa työnantajat. Nuijii asiat ensin läpi hallituksessa, sitten heittäytyy oppositioon räksyttämään asioista joita oli itse viemässä läpi. Yrittäjäviha.

PS: Ei tällä vaalikaudella yhtäkään ehdotusta, sutkautuksia ja heittoja sitäkin enemmän.

KD: "lähdemme hallituksesta jos X" --> eivät lähde tapahtui X tai ei. Räsänen. Yleinen kontrollointi ja tietysti... hengenasiat eivät kuulu päätöksentekoprosessiin.

RKP: Samat argumentit joilla pakkosuomi poistui Ahvenanmaalta, eivät päde pakkoruotsin poistoon mantereelta.

Jaa-a, siitä vain valkkaamaan mikä on vähiten huono.
Aika hyvä kiteytys. Olen jopa miettinyt, että onko RKP näistä vähiten huono, kun ainoastaan tuon ruotsinkielen pönkittäminen haraa omaa mielipidettä vastaan ja sekin on melko alhaalla omista prioriteeteista.

Ainakaan en aio äänestää vanhoja partoja, jotka ovat ikänsä olleet eduskunnassa. Lepomäki todennäköisesti saa nytkin ääneni.
 
Indican vaalitoiveet:

1. Demarien kannatus putoaa, mitään hyvää kateuden mädättämien katkerien ihmisten puolueessa ei ole.
2. Ei taida tulla toteutumaan, sillä suurten ikäluokkien puolue
3. Mahd. Vähän holhousta piste fi. Tätä vaan ei edusta mikään puolue, olemmehan hyvinvointivaltion kans.. Siis hallintoalamaisia

Ongelmia Suomessa:

1: talous on perseestä, työttömyys kasvaa. Yt:t arkipäivää ja taloustilanne tulee olemaan vaikea

Hallituksen keinovalikoima vaan on aika rajallinen. Korkeintaan lisätä holhousta ja tempputyöllistämistä tilastojen keinotekoisen parantelun nimissä. Ei ole kamalaa kantaa asiaan k
Eli talouspoliittisesti mahd. vähäsosialistinen vaihtoehto kiitos!
Ei vaan oikein toteudu Suomessa. Mutta kuitenkin vaikea puolueiden välille eroa on tehdä tässä ja keinot on heillä aika rajalliset.

2: näiden vaalien tärkein asia: MAAHANMUUTTO.

Mitä vähemmän sitä vähemmän, ruotsin tien ei tarvitse olla meidän tie. Maailman ongelmat EI ratkea rahtaamalla puolen afrikan kulttuurin rikastuttajat tänne raiskaamaan naisia ja lorvimaan Sossun rahoilla. Tässä aktiivisuus on tärkeää, ja ajattelinkin äänestää jälleen kerran vaalipiirini ehdokasta jota Jussi Halla-Aho suosittelee.
Ja suosittelen minäkin.
 
Eipä täällä mikään muu vaivaa, kuin se että ihmiset ovat ihan vitun pihalla. Ei ymmärretä mistä koostuu valtion talous, mistä tulee raha ja mitä sen pyörittäminen vaatii. Nykyisiä etuja pidetään itsestäänselvyytenä, eikä niistä voida luopua ja lisää on saatava.
Josta taas päästään siihen, ettei ymmärretä mistä raha tulee ja mitä sen eteen on tehtävä.

Tuohon kun lisätään se, että 1% kansanedustajista on oikeasti menossa ajamaan äänestäjien asiaa (joista suurinosa on aivan vitun tyhmiä) ja loput tavoittelemaan omaa hyvinvointiaan päästään siihen, ettei politiikka toimi.
 
Tulevat vaalit ovat kyllä erikoisimmat pitkään aikaan, itsellä on yleensä ollut tähän mennessä jo puolue ja ehdokaskin valittuna, mutta nyt ei kyllä mitään ajatusta..... oikeastaan on vain paskoja vaihtoehtoja, joista pitäisi sitten valita se vähiten huono.

Persujen maahanmuuttolinja olisi minun mieleeni, mutta muuten puolue on liian vasemmistolainen ja profiloitunut ihan kylähulluiksi terävintä kärkeä lukuunottamatta. Kokoomuskin on sekoillut koko syksyn siihen malliin, että vähän maku mennyt. Hjallista voisin äänestää, siinä olisi luunkova bisnesmies, millaisia suomi tarvitsee mielestäni päätöksentekoon, mutta vaalipiiri on itselle väärä.

Keskusta kyllä töräytti tänään sellaisen aivopierun, että se haisee aika kauan :D
 
Muistakaa vaan hyvät ihmiset, että suomessa on puoluevaalit, ei henkilövaalit, ja toisekseen, puoluekuri takaa sen, että yksittäisen edustajan höpinät sitten vaalien jälkeen tulkitaan "taas sekin valehteli"..
 
Pauli Vahtera saisi ääneni, mikäli olisi omassa vaalipiirissäni. Luultavasti täytyy valita joku toinen ehdokas Perussuomalaisista.
 
Täytynee äänestää rikkaiden puoluetta. Henkilöllä nyt ei niin väliä, jos joku tuttu ehdolla niin sille ääni.
Näköjään satun olemaan Suomessakin just tuohon aikaan.
 
Kaikesta saa ja pitää valittaa, mutta kun ulinat on ulistu, niin jäljelle jää tämä systeemi mikä meillä nyt on. Winston Churchilliä lainaten, "on sanottu, että demokratia on huonoin hallintotapa, ellei mukaan lasketa kaikkia muita hallintotapoja, joita aika ajoin on kokeiltu".

Aloin miettimään, että jos vaaleissa voisi antaa negatiivisen äänen, niin äänestysprosentti nousisi varmaan roimasti. Suomalainen nauttii purnaamisesta. Valitettavasti lopputuloksena olisi varmaan se, että eduskunnassa istuisi alle kymmenen edustajaa. Kaikki muut paikat jäisivät tyhjiksi, koska negatiivisten äänten vyöry mitätöisi varsinaiset äänet.

Vaalivoitto tulee menemään Maalaislii... siis Kepulle.
 
En ole politiikan asiantuntija, joten voitaisko Suomessakin kokeilla kaksipuoluejärjestelmää?

Olisi vain kaksi puoluetta, joilla olisi käytännön mahdollisuudet vaikuttaa harjoitettavaan politiikkaa? Ideologisesti saman henkiset voisivat diskuteerata keskenään siitä, mikä on tärkeää ja sitten veisivät sitä agendaa eteenpäin?

EDIT / Nythän homma kusee siinä, että kaikki puolueet ovat hallituksessa puffaamassa omiaan ja torppaamassa muiden ehdotuksia
 
Äänioikeus pitäisi olla jonkun kytkimen takana. Suurimmalla osalla äänestäjistä ei ole mitään hajua mistä ne äänestää. Käytän esimerkkinä vaikka itseäni, mitä tällainen yksinkertainen sotilas osaa muka vastata esimerkiksi euro vs. markka keskusteluun. Ei niin mitään muuta kuin mielipiteitä ja niistä ei kostu kukaan. Tai mitä joku mäntsäläläinen kotiäiti, jonka mies on sivari, osaa sanoa NATO-keskusteluun. Näitä kansan ei niin mihinkään perustuvia mielipiteitä parhaiten mukailevat ammattipoliitikot sitten valitaan johonkin sateenkaarihallitukseen tappelemaan keskenään. Vaikka joukossa olisi muutama kultajyvä, ei ne tuolla byrokratiassa pääse esiin.

Kun minulle nyt on kuitenkin se äänioikeus annettu, niin varmaan rkp:lle menee ääni tällä kertaa. Siitäkin huolimatta etten pakkoruotsia kannata.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom