Durum vehnästä

Liittynyt
20.5.2004
Viestejä
730
Niin eli eikös toi durumvehnä oo proteiinina ihan ok protskua syödä aterialla? siis siinähän on.12g proteiinia per 100g et jos vedän vaiks semmosen 400g pastaa ja lisäks lihakastiketta ni protskuu tulee semmone 60g aterialla?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jäätävä sanoi:
Niin eli eikös toi durumvehnä oo proteiinina ihan ok protskua syödä aterialla? siis siinähän on.12g proteiinia per 100g et jos vedän vaiks semmosen 400g pastaa ja lisäks lihakastiketta ni protskuu tulee semmone 60g aterialla?

Ja suatanasti hiilareita. Jos vehnää on pakko vetää niin vedä durumia, onhan se toki parempaa kuin pelkkä normaali vehnäjauho. Mut jätä ny ainaki pasta illalliselta pois :lol2:
 
ja siis eiks sokerit jne oo nopeit hiilareit ja leivät, puurot, perus ruoat oo hitaita hiilareita? ja kuin paljo pitäs saada hitait hiilareit päivässä eli kannattais esim syödä paljo leipää? ja miks illal kandeis jättää hiilarit pois? ja kannataaks se ennen nukkumanmenoo otettu protskudrinksu vetää maidol vai vedel?
 
Mitenhän mahtaa olla hiilareitten laita? Vehnässä on aika paljon hiilareita suhteessa proteiniin, paremmin sopii hiilareitten lähteeksi kuin proteiinin.

Wheat, durum
Energy 339.000 kcal
Protein 13.680 g
Total lipid (fat) 2.470g
Carbohydrate, by difference 71.130 g
Fiber, total dietary
Calories from Carbohydrates* 79%
Calories from Protein* 14%
Calories from Fat* 6%

* may not add to 100% due to rounding errors

Lähde täällä.

edit:
Nopeita hiilareita on saa vaaleasta leivästä ja muustakin, missä on "valkeita jauhoja". Wink wink: Ravintothreadeja lukemalla löydät tietoa aiheesta hurjasti lisää: Usein kysyttyjä --> Ravinto.
 
Jäätävä sanoi:
ja siis eiks sokerit jne oo nopeit hiilareit ja leivät, puurot, perus ruoat oo hitaita hiilareita? ja kuin paljo pitäs saada hitait hiilareit päivässä eli kannattais esim syödä paljo leipää? ja miks illal kandeis jättää hiilarit pois? ja kannataaks se ennen nukkumanmenoo otettu protskudrinksu vetää maidol vai vedel?
Peukalosääntö: Mitä vaaleampaa, sen nopeampaa. Mieti sitä syödessä esim ranskanleipää tai tavallista pastaa.

Tarvitsemasi hiilareiden määrän selvität näin:
1. Selvitä paljon tarvitse kaloreita päivässä
2. Syö proteiinia vähintään 2gr / painokilosi päivässä
3. Syö "hyviä rasvoja" vähintään 1gr / painokilosi
4. Syö "muita rasvoja" vain kohtuudella (siis kohtuullisen vähän)
5. Syö paljon rehuja (salaattia jne)
6. Ota loput puuttuvat kalorit hitaista hiilihydraateista

EDIT: Ja täysin sama päättely pätee niin dieetillä kuin massakaudellakin.
 
ja sit viel et mikäs se Tomin kaurarahkamössö ruokaohje on ku kaikki sitä kehuu? en löytäny söörtsil
 
Jäätävä sanoi:
ja sit viel et mikäs se Tomin kaurarahkamössö ruokaohje on ku kaikki sitä kehuu? en löytäny söörtsil
En tiedä millasta mössöä Tomi vetää, mutta itse syön seuraavanlaista:

- purkki rahkaa (250 g)
- noin puoli desiä herajauhetta
- purkki ananasmurskaa
- 3 dl kaurahiutaleita
- loraus sokeritonta mehutiivistettä
- kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä

Noi sekotat, niin siitä tulee sellaista oksennuksennäköistä muurilaastia. Omaan kokoon nähden kannattaa sitten suhteuttaa noi määrät, eli tolla herajauheella, kaurahiutaleilla ja rypsärin määrällä voi kätevästi proteiini/hiilihydraatti/rasva suhdetta ja määrää muutella.
 
Hmm. Taas vanhanaikainen virhe, eli katsotaan pastan kuivapainoa. 400 g pastaa kuivana on aika helkkarin iso satsi kun sen keittää.
 
Jäätävä sanoi:
ja sit viel et mikäs se Tomin kaurarahkamössö ruokaohje on ku kaikki sitä kehuu? en löytäny söörtsil

Mulla on dietillä seuraava setti:

- rahkaa 250 grammaa
- kaurahiutaleita 2 dl
- pellavansiemeniä 1/4 dl
- rypsiöljyä 1-2 rkl
- mausteeksi funlight mansikkaa ja/tai vadelmaa

Plussakaloreilla ollessa sitten lisään tähän desin kaurahiutaleita tai syön vaikkapa 2 palaa näkkileipää jonkun hyvän juuston tai leikkeleen kera ja ehkä banaani, tosin riippuu siitä miten nopeeta on välipalan aika.
 
Älä sitä pastaa syö proteiininlähteenä. Kasviproteiinit ovat huonoja proteiininlähteitä noin yleisesti ottaen (soijaa lukuunottamatta), koska niiden tärkeät-turhat -aminohapposuhde on paljon pienempi kuin esim. liha-, muna- ja maitoproteiinissa. Eikä pastaa yleensäkään kannata syödä sen proteiinin takia; se sisältää nopeahkoja hiilihydraatteja aika hemmetisti.
 
Jäätävä sanoi:
ja siis eiks sokerit jne oo nopeit hiilareit ja leivät, puurot, perus ruoat oo hitaita hiilareita? ja kuin paljo pitäs saada hitait hiilareit päivässä eli kannattais esim syödä paljo leipää? ja miks illal kandeis jättää hiilarit pois? ja kannataaks se ennen nukkumanmenoo otettu protskudrinksu vetää maidol vai vedel?

Myös vehnäpitoinen leipä on perssiistä, kuten esim. ranskanleipä.
Illalla hiilarit pois sentakia, että se ei turhaan nostaisi yöksi insutasoja ja pilaisi kasvuhormonin eritystä (insut korkeella -> kasvuhormonia ei erity).

Protskudrinksu mielummin vedellä, koska vaikka maidossa itsessään ei olekaan hirveästi hiilareita, niin siinä on laktoosia, joka aiheuttaa aikamoisen insupiikin vereen.

Ja vedä hidasta protskua yöksi, esim. pelkkä nopea hera ei yksinään riitä.
 
juffe sanoi:
Myös vehnäpitoinen leipä on perssiistä, kuten esim. ranskanleipä.

Pitää lisätä tähän että tavallinen riisi on huonoa, peruna on huonoa, tavallinen pasta on huonoa, pelkistä vaaleista jauhoista tehty leipä on huonoa, eikä pelkästä hienosta ruisjauhosta tehty leipä ole juuri sen parempaa. Kaikki täys- tai kokojyvätuotteet on parempia. Pitkäjyväinen riisi on jo huomattavasti parempaa kuin tavallinen samoin kuin tumma pasta.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom