Pitäisikö millään maalla olla moraalista velvollisuutta päästää suomalaisia sinne? Jos maahantulon salliminen Suomeen ei ole velvollisuus, miksi mikään muu maa olisi velvoitettu muuhun? Viisumimääräykset tuppaavat olemaan symmetrisiä kumpaankin suuntaan. Ilmeisesti sinun ideaalitilanteessasi jokainen kansallisvaltio on kansalaisilleen kuin suljettu reservaatti, josta ei pääse ulos ja johon ei pääse sisälle. Ei tule varmaan yllätyksenä, etten jaa tätä näkemystä. Minusta on valtavan hienoa, että Suomesta voi muuttaa pois.
Ei tietenkään. Jokainen valtio päättäköön maahanmuutosta kansallisen etunsa pohjalta. Siirtolaisuus ja maahanmuutto kohtuullisessa määrin on luonnollinen ilmiö, se ei tule mihinkään poistumaan. Vastustan haittamaahanmuuttoa. Suomeen saapuvien ihmisten määrä ei saa olla niin suuri, että se uhkaa kansallista kulttuuria eivätkä he saa olla taakaksi sosiaaliturvajärjestelmällemme.
Käytännössä suomalaiset keskimäärin koulutettuina, kielitaitoisina valkoihoisina ihmisinä ovat haluttuja maahanmuuttajia lähes minkä tahansa valtion näkökulmasta. Siis aiheetonta spekuloida tuosta, että maahanmuuton rajoittaminen Suomeen vaarantaisi puolestaan suomalaisten oikeuden muuttaa täältä pois.
Laittomasti maahanmuuttaneet eivät pysty äänestämään. Eivät pysty laillisestikaan maahanmuuttaneet, ennenkuin ovat saaneet kansalaisuuden.
Demokraattisen puolueen kanta on, että laittomat maahanmuuttajat on laskettava osaksi osavaltion väestömäärää, joka puolestaan määrää kongressiedustajat ja presidentin valitsijamiehet. Käytännössä aivan irrationaalista politiikkaa. Suomessa olisi mahdoton kuvitella, että esimerkiksi Helsingissä olisi 100,000 laitonta maahanmuuttajaa ja sen johdosta Helsingin vaalipiirin kansanedustajien lukumäärää kasvatettaisiin.
On vähän hassua puhua USAn suhteen kansakunnan arvoista, joita maahanmuuttajat eivät jaa. USAn väestö kun koostuu lähes sataprosenttisesti siirtolaisista, jotka ovat tänne historiallisessa skaalassa aivan vastikään muuttaneet.
Yhdysvalloissa on kantaväestö, jota kutsutaan nimellä White Anglo-Saxon Protestant. Sen lisäksi toki hyvin paljon amerikkalaisia, joilla on muu siirtolaistausta. Moni perusasia Yhdysvaltain kulttuurissa on alun perin nimenomaan anglosaksista perua, kuten Common Law -oikeusjärjestelmä.
Maahanmuuttokriittistä laatujournalismia USA:n näkökulmasta löytyy esim. sivustolta vdare.org.
Kahden valtapuolueen ajamat asiat ovat myös ajan kuluessa muuttuneet radikaalisesti. Tiesitkö, että ”sosialistinen” demokraattipuolue vastusti orjuuden lakkauttamista, kun taas republikaanit ajoivat sitä. Vielä viime vuosisadan puolivälissä puhuttiin ”dixie demokraateista” eteläisissä osavaltioissa.
Tietenkin tiesin.
USAn armeijassa on etnisten vähemmistöjen osuus on sama kuin mitä se on koko väestössäkin.
Tähän vaikuttaa, että USA:ssa on palkka-armeija ja köyhille amerikkalaisille (monesti etnisille) armeija on monesti paras ellei ainoa vaihtoehto päästä elämässä eteenpäin, esim. saada ilmainen terveydenhuolto/korkeakoulutus. Maanpuolustushalukkuudessa on USA:ssa suuria eroja. Esim. valkoihoiset miehet Etelässä ovat hurraa-patriotistisin kansanosa.
Olen syntyperäinen suomalainen, eikä Karjalan palauttaminen ikinä kiinnostanut minuakaan.
Noh, tämä oli kielikuva siitä ettei etnisiä maahanmuuttajia, ainakaan muslimeita, keskimäärin kiinnosta Suomen itsenäisyys ja kansakuntamme tulevaisuus paskaakaan.
Abortin vastustaminen liittyy katoliseen uskontoon, joka on erittäin vahva latinalaisessa amerikassa.
???
USA:ssa abortin vastustaminen liittyy lähinnä protestanttisiin kristittyihin, Bible Beltin evankelikaaleihin stereotyyppisesti. He ovat useimmiten valkoihoista kantaväestöä. Ehkä viittasit siihen, että latinomaahanmuuttajat uskonnollisen taustansa puolesta olisivat aborttia vastaan. Näin ehkä on, mutta äänestävät kuitenkin sikäläistä arvoliberaalia vasemmistoa, koska mammona merkitsee eniten. (Demokraatit kanavoivat latinoille sosiaaliturvaetuudet, samoista syistä mustaihoiset äänestävät demokraatteja)
Jätän nyt sivuun sen, ovatko esim. aborttikielto tai vapaa aseenkanto-oikeus universaalisti haluttavia asioita. Jokaiselle kansakunnalle kuuluu itsemääräämisoikeus päättää, minkälaisten lakien alaisena haluavat elää. Valkoihoiset amerikkalaiset ovat vuosikymmenet jääneet keskeisissä kysymyksissä poliittiseen vähemmistön sen tuloksena, miten etniset vähemmistöt ovat äänestäneet.
Maahanmuuton positiivinen vaikutus ei ole minun oletukseni, vaan kansantaloustieteellinen fakta. Ei ole edes teoreettisesti mahdollista, että syntyvyys nousisi niin korkeaksi, ettei suomalaisten määrä putoaisi reilusti ilman maahanmuuttoa.
Haittamaahanmuutto on kansantaloudellemme haitaksi, fakta. Syntyvyys on tulosta inhimillisestä kulttuurista, ja tietenkin se muuttuu sitä myötä kun arvot ja instituutiot muuttuvat. Viimeisen sadan vuoden aikana merkittävin muutos on ollut naisen asemassa. Perheenäitiyden sosiaalista arvostusta on lisättävä. Puhtaasti kansantaloustieteellisesti on kestävää jopa naisten työllisyysasteen puolittuminen, ja heidän laajamittainen siirtymisensä kotiäideiksi. Kysymys on pohjimmiltaan arvoista, minkälainen kehitys haluttavaa. Suomen ja suomalaisten elämänedellytysten turvaamiseksi mikään hinta ei ole minusta liian korkea, etteikö sitä kannattaisi maksaa.