Edustajainhuoneen puheenjohtajan
Nancy Pelosin työhuoneen tuolilla istuskellut mies on ”valkoiseksi nationalistiksi” tunnustautunut arkansasilainen
Richard Barnett. Hän ei ole myöntänyt osallistuneensa työhuoneen materiaalien epäiltyyn varkauteen, mutta myönsi ottaneensa yhden kirjekuoren, jolle oli tippunut hänen vertaan.
Richard Barnett poseerasi kuvaajille puhemies Nancy Pelosin työtuolilla istuen.KUVA: SAUL LOEB / AFP / LEHTIKUVA
– Jätin neljännesdollarin pöydälle, koska en ole varas, hän kertoi myöhemmin Washington Postin mukaan.
Lehden mukaan Barnett on Facebook-kirjoituksissaan levittänyt vaalivalheita ja ilmaissut myös valmiutensa vaikka kuolla vakaumuksensa puolesta.
Toinen Pelosin huoneeseen tunkeutumisesta epäilty on alaskalainen
Tim Gionet. Todisteena on hänen itsensä tapahtumista suorana nettiin välittämä video. Gionet tunnetaan Trumpin tukijana ja nettitrollina, joka on suljettu ulos ainakin Twitteristä ja Youtubesta.
Edustajainhuoneen puhujanpöntön anastajan kerrotaan olleen floridalainen Adam Johnson.KUVA: WIN MCNAMEE / AFP / LEHTIKUVA
Myös toisen kuuluisan kuvan henkilö on tunnistettu. Floridalaisen 36-vuotiaan viiden lapsen isän
Adam Johnsonin epäillään anastaneen edustajainhuoneen puhemiehen puhujanpöntön, Hän kantoi sitä leveä hymy kasvoillaan käytävällä. Symbolisesti tärkeän kalusteen kohtaloa ei toistaiseksi tiedetä.
Lisäksi kuvista on tunnistettu lisäksi ainakin
Matthew Heimbach, vuoden 2017 Charlottesvillen mellakoita organisoinut valkoisen ylivallan kannattaja ja
Jason Tankersley, Marylandin skinheadien jäsen.
Paljon huomiota on herättänyt myös Länsi-Virginian osavaltioparlamenttiin marraskuun vaaleissa nousseen republikaanipoliitikko
Derrick Evansin video itsestään tunkeutumassa väkijoukon mukana kongressiin.
Evans poisti myöhemmin videonsa, mutta se oli jo ehditty ottaa talteen. Hänen kotiosavaltiossaan vaaditaan nyt miehen erottamista tehtävänsä rikollisen toiminnan vuoksi. Toistaiseksi Evansille ei ole koitunut seuraamuksia.
Yhteensä Capitolilta on bongattu jälkikäteen yhteensä ainakin kuusi republikaaneja edustavaa paikallispoliitikkoa, jotka osallistuivat tapahtumiin.
Työpaikat lähtivät
Amerikkalaiset työnantajat eivät ole suhtautuneet ymmärtävästi mellakoitsijoihin. Marylandilainen Navistar Direct Marketing irtisanoi palkkalaisensa, joka esiintyi kongressissa muun muassa yhdessä Jake Angelin kanssa – työpaikkansa kulkukortti näkyvästi kaulassaan.
Marylandilainen yritys irtisanoi tämän työntekijänsä, joka heilutti lippua ja heilui työnantajansa kulkukortti kaulassa kongressirakennuksessa.KUVA: WIN MCNAMEE / AFP / LEHTIKUVA
– Tuemme kaikkien työntekijöidemme oikeutta harjoittaa rauhanomaisesti sananvapauttaan, mutta vaaralliseen, muiden turvallisuutta horjuttavaan toimintaan osallistuvilla ei ole enää mahdollisuutta työskennellä yrityksessämme, Navistar ilmoitti.
Texasilainen asianajaja
Paul Davis postasi Instagramiin itsestään kuvia ja videoita Capitolilla ja kertoi olevansa mukana yrittämässä pysäyttää vaalivarkautta. Hän korosti väkivallattomuuttaan, mutta työnantaja Goosehead Insurance kommentoi asiaa näin.
– Capitolin tapahtumiin osallistunut Gooseheadin työntekijä ei ole enää työntekijämme.
Myös chicagolainen kiinteistönvälittäjä
Libby Andrews, 56, irtisanottiin, vaikka hän oli vakuuttanut haastattelussa, ettei mennyt sisään kongressirakennukseen.
Entinen Pennsylvanian osavaltioparlamentin jäsen
Rick Saccone irtisanoutui itse nykyisestä tehtävästään Saint Vincent Collegen apulaisprofessorina, kun hän oli jakanut Facebookissa kuvan itsestään Capitolilla. Opinahjo oli ehtinyt aloittaa häntä vastaan tutkinnan.
Sacconekin korosti väkivallattomuutta, mutta hänen entinen kollegansa osavaltioparlamentista jakoi videon, jonka Saccone oli poistanut Facebookista. Sillä apulaisprofessorin sanat olivat kovia.
– Yritämme ajaa pahat ihmiset pois sieltä ja myös kaikki RINO:t, jotka ovat pettäneet presidenttimme. Ajamme heidät toimistoistaan.
RINO on lyhenne, jota trumpilaiset käyttävät republikaaneista, joita he eivät pidä mielestään oikeina republikaaneina.