- Liittynyt
- 7.6.2012
- Viestejä
- 3
Mistäs päättelit että sulla on diabetes?
En mistään. Sokerirasitustesti kotona tosin näytti esidiabetes-arvoja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mistäs päättelit että sulla on diabetes?
Osasko joku sanoo et pitääkö kiinnittää asiaan huomiota jos huomasi että verensokeri oli 8,7 pari tuntia aterian jälkeen kun oli syönyt vuohenjuustosalaatin sekä 1,5 pientä sämpylää?
itselläni mitattiin kerran omenan jälkeen about sama luku kun sinulla, no siihen oli ihan hyvä selityskin: nimittäin stressi päällä. Myöhemmin mittailtuani arvot oli ihan normaalit.Osasko joku sanoo et pitääkö kiinnittää asiaan huomiota jos huomasi että verensokeri oli 8,7 pari tuntia aterian jälkeen kun oli syönyt vuohenjuustosalaatin sekä 1,5 pientä sämpylää?

Entäs kun tää ei ollu paastosokeri, niin voiko tuo kortisoli nostaa myös tuota "ruan jälkeen"-sokeria? Tiedän, että mulla on kortisolit korkealla, ainakin stressiä on pukannut viime aikoina.Kohonnut kortisolo voi nostaa paastosokeria..
^Kiitos vastauksesta. Isällä on 2-tyypin diabetes ja sit mummolla äidin puolta oli myös. Lähinnä mietin sitä, että mulle tehtiin vuosi sitten semmonen sokerirasitus kun on ollut kaiken maailman janoo, käsien tärinää jne helposti, mut se oli ok. Voiko siis luottaa siihen, ettei oo mitään häikkää kun kerta sokerirasitus oli ok? (5,2 ja 4,5 2h). Ilmeisesti tuo 8,7 on "heikentynyt sokerinsieto" tuon linkin viitearvojen mukaan, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan.
Entäs kun tää ei ollu paastosokeri, niin voiko tuo kortisoli nostaa myös tuota "ruan jälkeen"-sokeria? Tiedän, että mulla on kortisolit korkealla, ainakin stressiä on pukannut viime aikoina.
Sairastan myös kilpirauhasen vajaatoimintaan. En tiiä onko sillä mitään tekemistä tän kanssa.
...Älä ajattele, että "tuleeko mulle sokeritautia vai ei?" Vaan koska tulee. Siten seuraat elintapoja paremmin ja ehkäpä se sitten ei koskaan sulle puhkeakkaan. Hyvät elämäntavat ja liikunta auttavat todella paljon. Itsellä on jokin päivä tarkoitus päästä lääkityksestä eroon...siis jos sulla on diabetes nii sokerithan pyörii siellä 20 tuntumassa kun ei oo insuliinia varastoimassa sitä. Kauhea janon tunne ja kusella täytyy ravata.. ei tollane 9 oo vielä korkee jos oot jotai sokerista syöny ja jos se on siitä vielä tippunu ajan kanssa nii en kyllä heti lähtis syyttää diabetestä.
Joo siis mulla on ollut pidempään jo ongelmana tuo jano, mille ei löydy oikein selitystä. Tosin nyt on ollut joitakin hetkiä tässä ettei tartte olla paniikissa jos kauppareissulle jää vesipullo kotiinKauhea janon tunne ja kusella täytyy ravata.. ei tollane 9 oo vielä korkee jos oot jotai sokerista syöny ja jos se on siitä vielä tippunu ajan kanssa nii en kyllä heti lähtis syyttää diabetestä.
Mutta se nyt voi johtua niin monesta asiasta.Joo siis mulla on ollut pidempään jo ongelmana tuo jano, mille ei löydy oikein selitystä. Tosin nyt on ollut joitakin hetkiä tässä ettei tartte olla paniikissa jos kauppareissulle jää vesipullo kotiinMutta se nyt voi johtua niin monesta asiasta.
Mutta en ollu syönyt sokerista (ellei paholaisenhilloa n. 2 tl lasketa). En tosiaankaan halua mitään diabetesta ja asia ei ole käynyt edes mielessäni ja ihmettelisin tosiaankin näillä elämäntavoilla jos sellaisen saisin. Ihan "läpällä" mitattiin työkaverin kanssa mun sokerit. Tuota sokerirasitukseenkin joutumista ihmettelin silloin, mutta sillä suljettiin pois kait se, ettei mun sokerit mene liian matalalle ja siitä johdu esim. sellainen outo käsien tärinä esim. just nyt aamulla.
Ehkä elämäntavat ei sitten ole aina syy 2-tyypin diabetekselle jos siihen vaikuttaa perintötekijät, muut sairaudet jne. En polta, juo, liikun ja painoindeksi on n. 21 ja on aina ollut. Tuo insuliiniresistenssi on kiinnostava, eli ikäänkuin heikentynyt sokerinsieto. Siihen pitää perehtyä tarkemmin.
Nyt tulee kyllä sellaista mutua, että oksat pois...9mmol 2 tuntia aterian jälkeen riippumatta siitä mitä olet syönyt( vaikka kilon karkkia) =
On ihan hiukan eroa, onko sulla 1-tyypin Diabetes vai 2-tyypin Diabetes...Ja sokerit EIVÄT TODELLAKAAN HUITELE NORMAALISTI MISSÄÄN about 20 tuntumassa... 2-tyypin Diabeteksessä, kun oma Haima pystyy tuottamaan Insuliiniä, mutta ei tarpeeksi....20+ sokeriarvot rupeaa olemaan jo hengenvaarallisia ja vaativat sairaalahoitoa.
Ota hiukan asioista selvää, ennenkuin rupeat neuvomaan ihmistä, joka epäilee vakavaa sairautta...Varsinkin jos taustalla on Kilpparin vajaatoiminta, joka blokkaa Sokeritaudin oireita...
:D
Tiedän diabeteksesta iha tarpeeksi. 20 sokerit ei todellakaan oo normaalit, en oo näin myöskään väittäny. Se, että sulla on 20 sokerit, ja ruokailusta on aikaa, on merkki siitä että ei tuoteta tarpeeksi insuliinia. Älä nyt rehaa siellä.
eikös ykkösellä ja kakkosella oo eroo että kärjistettynä toisilla insua pukkaa ja toisilla sitä ei pukkaa tarpeeks tarpeeksi :D