• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

David Dearth - R.I.P.

Liittynyt
10.8.2006
Viestejä
11 194
Mitäs asiasta tietämättömien sitten pitäisi syyttää?
Tiedostaa että muitakin vaikuttavia tekijöitä on, perintötekijöistä ja elämäntavoista kaikkiin mahdollisiin myrkkyihin. Sillä roinakortilla on vaan aina niin mukava ja helppo mässäillä. Minusta roina on tuollasessa yksi oire muiden oireiden joukossa, ja se todellinen vika on korvien välissä.

Roinaajat ovat luonteenlaadultaan usein sellaisia, jotka ovat alttiita käyttämään roinan lisäksi myös muita lääkkeitä sekä huumeita. Suurimmalla osalla roinaamisen aloittajista, kun asenne on sellainen "kaikki heti mulle nyt" yhdistettynä siihen, että ei mietitä tekojensa seurauksia tai niitä ei edes kyetä ymmärtämään erinäisistä syistä johtuen. Toki on niitäkin, jotka tekevät asiat fiksusti, mutta valitettavasti jokaista sellaista kohden on se kolme tusinaa 20v jannuja, jotka paskovat terveytensä lääkkeillä.
Jep ja monella se on näkynyt jo ala-asteen pihalla, kun kaveri pyytää nurkan taa tupakan ja nuuskapurkin kanssa. Osa lähtee osa ei.
 

JP Fux

Pieru
VIP
Liittynyt
13.10.2004
Viestejä
18 791
Miun mielestä tuo roinakortti on taas ihan hyvä vetää, että ei sillä ainakaan oo edesautettu omaa terveyttä, miinus toki joku oikea korvaushoito. Samalla tavalla aattelen myös että "tupakkakortti" on hyvä vetää jos tulee jotain terveysongelmia.

Ite oon huolestettuvan paljon törmännyt roinaajien keskuudessa tuohon, että aletaan vähättelemään mahdollisia haittoja, tai että syyt on muualla kun mahdollinen sairastuminen / ongelma tulee. Miusta se on huolestuttavaa. Ihan samalla tavalla kun röökaaja vetää tämän: "meikäläisen setä veti kolme askia norttia päivässä ja kuoli auton alle 85 vuotiaana".

E: Ja samalla tavalla sairaalloisen lihava puolustelee omaa lihavuuttaan. Siitähän ei mitkään vaivat johdu, ja jos on 22 vuotiaana, sairaalloisen lihavana kunnossa, se tarkoittaa automaattisesti näiden mielestä sitä että ei tästä oo mitään haittaa.

Roinat, tupakointi, lihavuus jne lisää niitä riskejä, eikä siinä oo miusta mitään pahaa että vaikka lääkäri noista mainitsee, että ootko hei aatellut lopettaa / laihuduttaa, niin todennäköisesti voisitkin paremmin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.8.2006
Viestejä
11 194
Riskistä puhuessa pitäisi kuitenkin pysyä oikeassa suuruusluokassa, eikä pistää kaikkea kuviteltavissa olevaa sen piikkiin.
 
Liittynyt
6.2.2003
Viestejä
12 048
Ikä
37
Tiedostaa että muitakin vaikuttavia tekijöitä on, perintötekijöistä ja elämäntavoista kaikkiin mahdollisiin myrkkyihin.
No alkoholistit kuolee alkoholiin, narkkarit huumeisiin ja läskit raavaiseen ruokaan, niin miksi ei sitten roinaaja roinaan? Missään noissa kuolinsyy ei ole yksiselitteisesti se yksi ainoa asia, mutta se on luultavasti suurin yksittäinen myötävaikuttaja. Kyllä suurin osa sen varmasti ymmärtää, mutta ihmisillä on tapana yksinkertaistaa asioita.
 
Liittynyt
28.4.2002
Viestejä
5 994
Vaikea spekuloida mihin David kuoli mutta kuten ylla on jo hyvin kirjoitettu pari kertaa, roina lisaa riskia sydankohtaukseen. David ei nyt kovin kummoisessa kunnossa ole ollu pitkaan aikaan vaan on sellainen vanhan lihavan miehen nakoinen ollut jo kauemmin joten tuskin siella on ruokavalio ollut tip top kunnossa pitkaan aikaan. Kaikki meista tekee elamassa valintoja ja jotkut niista on epaterveellisia. Jotkut lihoo, jotkut roinaa, jotkut tupakoi, jotkut ryyppaa. Elama on todennakosyyslaskelmilla leikkimista ja noutaja tulee kaikille. Tarkeinta on nauttia elamasta.
 
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
261
Alkukesästä RxMusclella tuli aika kattava ukon kaksiosainen haastattelu, kannattaa kuunnella jos kiinnostaa. Hienon rehellistä puhetta jenkiltä.
Aika kova meno ollut ja taisi ongelmat eskaloitua heroiinin käyttöön. Robert Downey Jr vilahtaa bilekavereiden seassa.
 
Liittynyt
19.5.2019
Viestejä
144
Ihmisillä tuntuu olevan pakottava tarve lykätä ihminen johonkin kategoriaan tai tarkennettuun diagnoosiin. Tässä tapauksessa seurauksetkin on jopa huhuja, saati niiden syitä tuskin pystyy muuta kuin mutuna heittämää näillä tiedoilla.
Ylipäänsä urheilun, saati menestyksekkään roinajumppailun radikaali vähennys vaikkapa loukkaantumisen tai muun sairauden johdosta pistää melankoliat liikkeelle. Masennusriski suuri.
Siinä alkoholisoituminen, huumeet jne on vain kaihoa sitä mennyttä fiilistä kohtaan ja pakenemista arjen todellisuuksista.
Se on useimmiten totuus mutta ketään (varsinkaan viranomasia) ei todellakaan kiinnosta syyt vaan seuraukset. Ja sitten suhtautuminen on myös sen mukasta..
 
Liittynyt
21.9.2014
Viestejä
3 145
Oliko se nyt Dave Drapper, joka kertoi, että huumeiden käyttö levisi Californiassa bodypiireihin Woodstockin (1969) ja hippilikkeen myötä. 70- ja 80 -luvuilla piristä tuli myös kisabodareihen suosikkistimulantti. Siitähän alamäki monen kohdalla sitten alkoi. Arskakin oli kokenut pilvimies. Mr. Dearht (R.I.P.) sopii myös hyvin tähän profiilin (oletettavasti).
Mua aina huvittaa, kun kuvitellaan automaattisesti kaikkien lääkkeitä käyttävien bodareiden elävän kilttiä bodymunkin elämää. Isossa maailmassa kokkeli ja ekstaasi ei ole mitenkään epätavallista. Eikä se suomalainenkaan piribodausporukka ole mihinkään kadonnut.
 
Liittynyt
23.5.2018
Viestejä
15
Sanoinko ettei muita syitä voi olla sydänkohtaukseen ?
Kehonrakentajat kuitenkin yleensä elävät muuten terveellistä elämää, niin uskoisin tässä tapauksessa lääkkeistä tuon johtuvan.
Omasta mielestä näitä pitää tuoda enemmän esille, jotta jokainen varmasti käsittää riskit. En itse pidä isoja lihaksia siinä arvossa että kuolisin niiden takia 10-20 vuotta nuorempana kuin ehkä olisi mahdollista elää.
T: vale nettitohtori
 
Liittynyt
23.5.2018
Viestejä
15
Eikös tuo Dallasillakin sydän ollu 3x normaali ihmistä suurempi. Oli varmaan synnynäistä sekin
 
Liittynyt
7.4.2013
Viestejä
1 410
Kaupunki
Oulu
Eikös tuo Dallasillakin sydän ollu 3x normaali ihmistä suurempi. Oli varmaan synnynäistä sekin
Kasvuhan sitä aktiivisesti kasvattelee, mutta toki Dallasilla oli jotain sukurasittetitakin ilmeisesti.

PS. kun lainaat viestiä nii kirjota se vastaus vaan sen lainauksen [/Quote] osion jälkeen :)
 
Liittynyt
18.4.2002
Viestejä
1 503
Vaikea spekuloida mihin David kuoli mutta kuten ylla on jo hyvin kirjoitettu pari kertaa, roina lisaa riskia sydankohtaukseen. David ei nyt kovin kummoisessa kunnossa ole ollu pitkaan aikaan vaan on sellainen vanhan lihavan miehen nakoinen ollut jo kauemmin joten tuskin siella on ruokavalio ollut tip top kunnossa pitkaan aikaan. Kaikki meista tekee elamassa valintoja ja jotkut niista on epaterveellisia. Jotkut lihoo, jotkut roinaa, jotkut tupakoi, jotkut ryyppaa. Elama on todennakosyyslaskelmilla leikkimista ja noutaja tulee kaikille. Tarkeinta on nauttia elamasta.
Davidin tapausta on hyvä miettiä myös vähän tarkemminkin, koska niin helposti lähdetään tekemään suoria johtopäätöksiä syistä ja seurauksista, ottamatta tarkemmin huomioon altistavia ja sekoittavia tekijöitä. En tiedä mikä oli Davidin kuolinsyy, mutta argumentin vuoksi otan oletuksena että se oli sepelvaltimotauti. Davidin kohdalla alistavia tekijöitä olivat mm. roinien aiheuttamat muutokset verisuonistossa ja sydämessä. Jos tässä olisi ollut kaikki ja David olisi muilta osin elänyt bodymunkkina terveitä elemäntapoja noudattaen, niin syyllinen olisi helpompi osoittaa: roinat. Mutta jos altistavia tekijöitä on muitakin, kuten huumeet, nikotiini, epäterveellinen ravinto ja kaiken huippuna huono genetiikka, niin ongelma muuttuu usean eri altistavan tekijän summaksi, jotka kaikki yhdessä vaikuttavat heikentävästi ja tuhoisasti elimistöön. Syyllinen ei enää ole yksi tekijä vaan, kaikki yhdessä!
Mikä sitten on sekoittava tekijä? Ikä. Sydän ja verisuonitaudit ovat erittäin tappava sairaus ja vievät miljoonittain ihmisiä hautaan 50 -60 vuoden iässä ympäri maailman. David kuoli sopivasti juuri tämä ikähaitarin puitteissa, jolloin ihmiset keskimäärin alkavat kuolemaan sepelvaltimotautiin. Olisiko David vielä elossa, jos ei koskaan olisi roinnannut? Mahdollisesti, mutta varmuudella emme tiedä sitäkään. Varmaa on kuitenkin se, että David oli "parhaassa mahdollisessa" iässä kuolla 56 -vuotiaana juuri sepelvaltimotautiin, joka onkin tällä hetkellä ihmiskunnan merkittävin kuoleman aiheuttaja. Toinen sekoittava tekijä oli (kovat) huumeet, joka aiheuittavat käyttäjilleen vieläkin alhaisemman eliniänennusteen. Se mitä voidaan myös varmuudella sanoa, että Davin kuolema johtui usean eri altistavan ja seikoittavan tekijän kokonaissummasta.
Ps. Älköön nyt kukaan käsittäkö niin, että tarkoituksena olisi vähätellä roinien haittoja, vaan ainoastaan suhteuttaa niitä muihin seikkoihin. Ikävä kyllä roinilla on hyvien vaikutusten lisäksi myös sen verran paljon haitallisia vaikutuksia, että roinaamista ei ole syytä suositella kenellekään. Jokainen tietysti tekee omat elemänvalintansa. Toisaalta suosittelen kyllä perehtymään roinatutkimuksiin, joissa hyötyjen ja haittojen lisäksi kerrotaan myös mahdollisista vastavaikuttajista sivareiden vähentämiseksi (mikäli kuitenkin on aikomus roinata).
 

mappana

VIP
Liittynyt
15.11.2004
Viestejä
3 777
Ikä
38
Eikä se suomalainenkaan piribodausporukka ole mihinkään kadonnut.
Nää onkin muuten mielenkiintosia veijareita. Siis tuskin mihinkään porukkaan kuuluu mutta on vedetty vähän testoa ja sit punttia ja spiidiä.
Sit tullaan ostaa lonkeroa lähimarketista ilman paitaa.
On aika säälittäviä tapauksia. :(
 
Liittynyt
30.12.2012
Viestejä
585
Mutta eikö noi ole nimenomaan niitä baarikuurittelijoita eli ei-kilpailijoita?
Yli 90 % kuurittelijoista on nimenomaan näitä "baarikuurittelijoita" vailla kisatavoitteita. Muutenkin pakkiksella kun lukee postauksia näistä aiheista niin kaikki aina puhuvat vain ja ainoastaan kilpailijoista, jotka tähtäävät tekemisensä ainoastaan kovemman kisakunnon saavuttamiseen. Valtaosalla kuitenkin ne motiivit käyttää ovat rehellisesti, että ei jakseta tehdä sitä työtä mitä vaadittaisiin natuna, vaan halutaan oikoa mutkat suoriksi kuurittelulla. Sen takia saleilla tulee vastaan niitä nuoria jannuja suoraan sanottuna epämuodostuneilla fysiikoilla. Samat tyypit sitten viikonloppuisin kävelevät baarissa vastaan ananakset kainalossa ja nauttivat siitä, kun porukka väistää edestä. Rumaa, sairasta ja säälittävää, sitä se tyypillinen kuurittelu on.
 
Liittynyt
11.4.2015
Viestejä
1 327
Yleensä nämä "baarikuurittelijat" ovat saaneet geeniarpajaisissa keskivertoa heikommat lähtökohdat naaman osalta.:LOL:
 

Dopey

Easy like Sunday morning
VIP
Liittynyt
8.12.2002
Viestejä
8 316
Ikä
49
Kaupunki
US of A
Taas yksi pitkän jonon jatkoksi. Davidista oli paljon juttua Musclemagissa aikanaan, joita jälkiteininä tuli luettua.
 
Liittynyt
7.12.2005
Viestejä
1 756
Itse vanhana voimailijana olen myös kokenut sydänongelmia. Tuttavapiirissä jossa doupattu on lähes jokaisella 50 v jotain merkkejä sydämessä. Juttelin asiasta kardiologien kanssa ja kyllä heillä oli ihan suora vastaus dopingiin, että sydän ja verenkierto ei siitä tykkää. Verenpaine, kolesteroli, punasolujen lisääntyminen, sydämen paksuuntuminen...
Ne tulee vuosien tai vuosikymmenien jälkeen realisoitavaksi. Samoin kun rööki, rasvasen syönti yms.

Mikä sitten on oikea tapa elää? Mä en ainakaan osaa sanoa. Lähtee tästä viereltä sellasiakin jotka eläneet kaikkien ituoppien mukaan. Elämässä on riskejä. Onnenkauppaa koko polku. Se ainut et se polku koetaan omaksi ja nauttii siitä.
 
Ylös