BB Arto Vainio

M-NUTRITION PURE CREATINE 300 g

100 % puhdaslaatuista kreatiinimonohydraattia

-30%
Eipä siinä metsästyksessä mitään kauhean ettistä ole, suurpedot on tapettu suurimmasta osasta Suomea vähiin joten hirvieläimet kestää hyvin ihmisen metsästystä, mutta koko Suomi jos alkaa vaihtamaan naudan lihan hirven lihaan, niin hirvi on sukupuutossa Suomesta alta aikayksikön. Itse asiassa se oli jo vuosisadan alussa sukupuuton partaalla.
Nykyisin hirviä metsästetään vuosittain 58 000–80 000. Suomalaiset kuluttaa lihaa 400 miljoonaa kiloa vuodessa. Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan hirvikantamme koko on kaikkiaan noin 100 000 yksilöä. Do the math ei voi hirveästi kaasua painaa tossa hommassa kuitenkaan.
Eettisen ja kestävän kehityksen mukaista pitää tuotantoeläimiä, muu on fantasiaa.
Porotkin pitäisi saada ulkoa äkkiä sisätiloihin järkeviin tuotantoympäristöihin. 1/3 Suomesta poronhoidolla ja lihaa tulee vähemmän kuin hirvenmetsästyksestä. 5000 poroa kuolee liikenteessä joka vuosi. Ihan älytöntä touhua mutta *näyttää* eettiseltä ja ihanalta. Järkyttävät ilmastovaikutukset kun parturoivat koko Lapin.
No juuri sen takiahan ne metsästyskiintiöt on olemassa, että kanta pysyy elinvoimaisena. Jos suurempi määrä ihmisiä vaihtaisi naudan hirveen, niin kilohinta nousisi ennemmin kuin että hinta pysyy samana ja kanta ammutaan sukupuuttoon. Tärkeintä lienee se, että kestävän metsästyksen puitteissa ammutaan kaikki hirvet (ja peurat jne.) ja kaikki liha käytetään.
 
No juuri sen takiahan ne metsästyskiintiöt on olemassa, että kanta pysyy elinvoimaisena. Jos suurempi määrä ihmisiä vaihtaisi naudan hirveen, niin kilohinta nousisi ennemmin kuin että hinta pysyy samana ja kanta ammutaan sukupuuttoon. Tärkeintä lienee se, että kestävän metsästyksen puitteissa ammutaan kaikki hirvet (ja peurat jne.) ja kaikki liha käytetään.

Juu ei tässä mitään itsekin hirven lihaa ostan kun tilaisuus tarjoutuu tutulta metsästäjältä. Mutta suurempi määrä ihmisiä ei voi vaihtaa hirvenlihaan, koska tarjonta on kiintiöiden takia rajallinen tai kävisi niin että metsästäjät myisivät kaiken lihan, eivät käyttäisi sitä itse. Tosiaan kaikki hirvenliha käytetään jo, ei siinä mitään varaventtiiliä ole lisätä käyttöä.
Mitään ihmeellistä eettisyyttä en tässä näe, koska se liha käytetään kaikki kuitenkin, kuten sanoit ainut mikä muuttuu on hinta jos kysyntä kasvaa. Eli köyhimmät hirvenlihan käyttäjät tippuu toisesta päästä kun varakkaampia lisätään toiseen päähän.
 
Minä näen metsästyksen paljonkin eettisempänä nykyiseen lihatuotantoon verrattuna. Kaikki ei voi toki vaihtaa naudanlihaa hirvenlihaan, eikä se ole tarkoituskaan. Eettisyydellä tarkoitan ihan puhtaasti eläimen oikeutta jollain tasolla kelvolliseen elämään. Tuotantotukia pitäisi vahvemmin ohjata kohti kasvisproteiinilähteitä. Jos kanapaketti maksaa alle 7e/kg ja nyhtökaura 15e/kg niin ei se ainakaan lisää halukkuutta siirtyä kohti kasvispainotteista ruokavaliota. Hinnat kun pyöräyttäisi toisin päin niin alkaisi kiinnostamaan kovastikin.
 
Jos kanapaketti maksaa alle 7e/kg ja nyhtökaura 15e/kg niin ei se ainakaan lisää halukkuutta siirtyä kohti kasvispainotteista ruokavaliota. Hinnat kun pyöräyttäisi toisin päin niin alkaisi kiinnostamaan kovastikin.

Katselin huvikseen viikonloppuna nyhtispyöryköitä ja -pihvejä ja jäivät kauppaan: molemmissa rasvaprosentti lähempänä viittätoista (n)
 
Minä näen metsästyksen paljonkin eettisempänä nykyiseen lihatuotantoon verrattuna. Kaikki ei voi toki vaihtaa naudanlihaa hirvenlihaan, eikä se ole tarkoituskaan. Eettisyydellä tarkoitan ihan puhtaasti eläimen oikeutta jollain tasolla kelvolliseen elämään. Tuotantotukia pitäisi vahvemmin ohjata kohti kasvisproteiinilähteitä. Jos kanapaketti maksaa alle 7e/kg ja nyhtökaura 15e/kg niin ei se ainakaan lisää halukkuutta siirtyä kohti kasvispainotteista ruokavaliota. Hinnat kun pyöräyttäisi toisin päin niin alkaisi kiinnostamaan kovastikin.

Mua ei sinällään kiinnosta eläinten inhimillistäminen, loputon suo mutta toki tuotantoeläinten oloja saa ja pitää parantaa.
Mikä mua kiinnostaa kyllä ja missä viedään peruuttamattomasti asioita sukupuuttoon ja maailmanperinnöstä pois on luonnon suojelu. Mun mielestä esim. kaiken mahdollisen "lihan" ampuminen luonnosta ihmisravinnoksi ei ole mikää ylevä eettinen periaate, vaan ihmisen täydellistä dominointia pikemminkin.
Samaa mieltä noiden kasviproteiinien kalleudesta. Uskoisin että noissa on paljon volyymi/kate asioita, odotellaan niitä halpuutuksia. Aika poskettomia hintoja tosiaan.
 
Katselin huvikseen viikonloppuna nyhtispyöryköitä ja -pihvejä ja jäivät kauppaan: molemmissa rasvaprosentti lähempänä viittätoista (n)
Nyhtökaurassa on eri tavallisissa peruspakkauksissa (240 g nyhtistä) sellainen 4,0-6,0 g rasvaa/100 g.
Noissa pihveissä se 60-grammainen glaseerauskastike nostaa pakkauksen kokonaiskalorit ja -rasvat korkeiksi. Sitä ei pakko syödä, ja näin ollen rasva jää pienemmäksi.
Nyhtökaurapyöryköissä on tosiaankin ilkeät määrät rasvaa, joku 14 %.

Suosittelen tätä https://fi.goldandgreenfoods.com/fi/nyhtokaura-nude/
 
Mistäs löytyisi se arto vainion olkapäätreeni video, mitä on mainostettu.
Kuulemma joku pystäritekniikka millä hän korvaa viparit kokonaan?
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Nyhtökaurapullista pitää myös muistaa, että prodepitoisuus on huomattavasti korkeampi kuin esim kanassa. Pienemmällä annoksella pärjää jolloin rasvatkaan ei nouse älyttömiksi. Ihan saatanan hyvänmakuisia ne imo on, ainut vain ettei itsellä suoli oikein tykkää noista. Muutaman kerran avovaimo uhkannut majoittumisella parvekkeelle kaasusaasteiden takia.
 
Katselin huvikseen viikonloppuna nyhtispyöryköitä ja -pihvejä ja jäivät kauppaan: molemmissa rasvaprosentti lähempänä viittätoista (n)

Niin ja kaurahiutaleissa 7.5% ja halpisherassa 10%, mutta toki niitä menee kaksin käsin.
Ne on niitä valintoja.
 
Nyhtökaurapullista pitää myös muistaa, että prodepitoisuus on huomattavasti korkeampi kuin esim kanassa. Pienemmällä annoksella pärjää jolloin rasvatkaan ei nouse älyttömiksi. Ihan saatanan hyvänmakuisia ne imo on, ainut vain ettei itsellä suoli oikein tykkää noista. Muutaman kerran avovaimo uhkannut majoittumisella parvekkeelle kaasusaasteiden takia.
Sehän näissä kasvisvaihtoehdoissa yleensä on, että eivät ole kovin vatsa- tai suolistoystävällisiä. Se on jännä, että silti näitä mainostetaan terveellisenä vaihtoehtona, joku siinä ei vaan täsmää.. :whistle:
 
Itsellä tuntuu että vatsa ja suolisto on hiljalleen tottunut runsaaseen kuitupitoisten kasvisten, mukaan lukien nyhtökaura syöntiin. Kannattaa antaa aikaa totutella, jos suolen toiminta on ainoa ongelma ja muuten maistuis.
 
Niin se että kuitu/tietyt kasvikset pierettää ei ole suolistovaiva. Ihan normaalia toimintaa.

Toki pitää muistaa että kaurahan on "gluteenitonta", mutta kauran oma varastoproteiini sisältää niitä samoja prolamiineja jotka siinä gluteenissa ärsyttävät. Eli jos on gluteenivaivaa, niin isot/tiiviit/proteiinirikkaat kauratkin voivat aiheuttaa samankaltaista immuunivaivaaa.
 
No nimimerkki paljastaa osan. Pääosa myslistä usein on kauraa.

No mutta noin yleensä podarit tuppaa vetään puuroa aika paljon.

En syö enää ollenkaan mysliä, enkä syö puuroakaan. Kaurahiutaleita kyllä menee. Kun syö paljon ja vähärasvaisesti, niin rasvaa kertyy kyllä silti ihan tarpeeksi - ei toinna ottaa mukaan enää rasvaisia kasvispullia :LOL:
 
En syö enää ollenkaan mysliä, enkä syö puuroakaan. Kaurahiutaleita kyllä menee. Kun syö paljon ja vähärasvaisesti, niin rasvaa kertyy kyllä silti ihan tarpeeksi - ei toinna ottaa mukaan enää rasvaisia kasvispullia :LOL:

No mutta.. kanassakin on rasvaa. Nyyhtispullissa enemmän protskua kun kanassa. Alkaa mennä aika marginaaliseksi excel syöjäksi jos ei muhdu podarin diettiin pari pullaa
 
No mutta.. kanassakin on rasvaa. Nyyhtispullissa enemmän protskua kun kanassa. Alkaa mennä aika marginaaliseksi excel syöjäksi jos ei muhdu podarin diettiin pari pullaa

Kanamäärä, jossa n. 30 g proteiinia, sisältää 4,5 g rasvaa. Nyhtispullamäärä, jossa n. 30 g proteiinia, sisältää n. 17 g rasvaa - melkein neljä kertaa enemmän kuin kanassa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom