Finder on ensinnäkin aivan perseestä. Jos vähänkin tekee töitä niin kyseinen tiedostoselaimen irvikuva vie kyllä omaa aikaansa.
Onko ongelman ydin se, että Applen Finder ei ole ulkonäöltään ja/tai käyttölogiikaltaan identtinen Windowsin Explorerin kanssa? Tuohon en voi auttaa. Mutta jos Finder kaatuu (
sekä sinun
että kollegoiden koneissa), hidastelee, tai oikuttelee muuten vaan verkkolevyjen kanssa toimiessa, siihen löytyy ratkaisuja. Kerrotko lisää, niin yritetään auttaa.
Hiirituki on jotain uskomatonta. Mäkkien automaattisesti päällä oleva mouse acceleration jossa hiiri liikkuu nopeammin mitä nopeammin sitä liikuttaa on käsittämättömän tuhnuisen oloista. Sama hiiri liikkuu windows puolella ketterästi kuin kissa ja OS X:ssä sitten virtahepona. Ja mitä vähemmän puhutaan Applen omasta hiirestä sitä parempi. Hiiri jossa ei voi nappulaakaan painaa jos sen nostaa pöydästä...
Tuo on pitkälti mielipidekysymys, ja Applen hiiri sopii joihinkin kouriin oikein hyvin. "Sama hiiri liikkuu windows puolella ketterästi kuin kissa ja OS X:ssä sitten virtahepona." Tätä en ymmärrä, voihan sitä Tracking Speediä säätää? Mulla on koneessa Tiger, joku Leon käyttäjä voisi ilmoittaa onko hiirisäätöjä tullut paljonkin lisää.
Mäkkien luotettavuus on myös ollut jonkinlainen myytti. Verkkoselailussa moiset kapineet saa jumiin todella helposti, ei tarvitse muuta kuin logata verkkoon (mikä pc-maailmassa on helppoa, on sekin mäkissä jumalattoman vittumaista kun joka kerta kymmeniin eri koneiseen loggautuessa saa klikkeillä valintapainikkeita niin perkeleesti) ja kytkeä netti pois. Siihen jää mäkki miettimään. Viisi minuuttia jaksoin katsella ja pakko oli tehdä cold-boot. Jota en ole Windowsilla tehnyt varmaan puoleen vuoteen. Oh well.
...siirrellen tiedostoja verkoista toiseen...
Helppo ratkaisu jumalattomaan vitutukseen: tee aliakset.
Ja sitten pidempi kysymys liittyy tähän:
"joka kerta kymmeniin eri koneiseen loggautuessa". Siis mitä helvettiä – videopuolella duunia gigaluokan tiedostojen kanssa, ja tiedostot on ripoteltu eri koneille, eri käyttiksiin, eri ethernet-korttien, verkkokytkinten ja konfigurointien taakse?!? Tuollaisessa ympäristössä ongelmanratkaisu on aika pirun haastavaa puuhaa. Videopuolella ethernet-infrastruktuurin
laatu korostuu, kun siirrellään tod.isoja tiedostoja, siinä lähiverkossa pitää melkein kaiken olla prikulleen kunnossa jotta kaikki menee niin kuin pitääkin. Onko fyysinen kaapeliverkko "itse tehty" vai ammattimiesten asentama, löytyykö mittausraportit fyysisen kaapeliverkon kunnosta? Cat-5 vai Cat-6 -verkko? Gigainen varmaan? Onko verkon aktiivilaitteet laatumerkkejä vai jotain tuntemattomia, onko niiden softat päivitetty? Onko kytkinten väliset trunkit oikein konffattu ja testattu? Onko varmistettu, että koneet ja kytkimet neuvottelevat Ethernet-levelin asetukset oikein (Full Duplex/Half Duplex, oikea nopeus)? Käytetäänkö verkkosiirroissa SMB/CIFS-protokollaa vai AFP:tä? (Tätä kysymyslistaa voisi jatkaa vielä vaikka kuinka.) Löytyykö firmasta ihmistä, joka ymmärtää, mitä edellä oleva teksti tarkoittaa?
...jatketaanpa tästä iltapäivällä...