Apple vs PC+Linux (Mac versus Win tappelu)

Vähän väliä? Eka päivitys tämä oli Leopardiin. Windowsiin todellakin tulee kokoajan jotain päivitystä, siis jatkuvasti.

No mulla ehkä viimeksi jokunen viikko sitten, asensi muuten ennen kuin sammutin koneen automaattisesti ja sitten vasta sulki. On se vaikeeta.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Vähän väliä? Eka päivitys tämä oli Leopardiin. Windowsiin todellakin tulee kokoajan jotain päivitystä, siis jatkuvasti.

Joo ei. Tämä oli toinen päivitys. Ensimmäinen päivitti käyttiksen versioon 10.5.1, tämä uudempi versioon 10.5.2. Kumma, kun tuollaistakin ilmiselvää asiaa pitää yrittää vääristää oman suosikkikäyttiksen mukaan.
 
Windowsissa nuo päivitykset hoituu automaagisesti, mäkki tuntuu päivittelevän itseään lähes koko ajan kaikkien ohjelmistojen osalta. Jos on yhtään hitaampi yhteys, kuten täällä pahassa Thaimaassa ;) tuo tosiaankin on jatkuvaa, eikä kone osaa tehdä sitä itsestään, kuten Windows (tai sitten en vain osaa). Joutuu näppäilemään salasanoja ja klikkailemaan ja valitsemaan että mitä päivityspaketeista asennetaan.

Plussana se että kone paranee aina kun se päivitetään, Windows sitävastoin tuntuu vain hidastuvan eikä suurimmassa osassa päivityksistä ole mitään virkaa normaalikäyttäjälle palomuurin takana.
 
Plussana se että kone paranee aina kun se päivitetään, Windows sitävastoin tuntuu vain hidastuvan eikä suurimmassa osassa päivityksistä ole mitään virkaa normaalikäyttäjälle palomuurin takana.
Joo, XP:kin on nykyään huonompi ja hitaampi kuin julkistuksen aikoihin. Turhia tommoset service pakit. :rolleyes:
 
Nämä 5min ja valmis kommentit vähän ihmetyttää. Duunasin joululomalla "loppukäyttäjille" kuntoon Vista-Acerin, iMacin, ja jonkun vanhan pc-lootan Ubuntulla - aikaa meni kaikissa **tusti vanhojen tiedostojen (kuvat, musa, kalenterit ja sähköpostilaatikkojen viestit ja asetukset) siirtelyihin. Käytössä oli 100 megainen kytkin mutta eihän noi vanhat koneet jaksa kovin vauhdikkaasti työntää bittiä vaikka uusi olisikin tykki.
Seuraavaksi eniten aikaa kuluikin ohjelmien ja drivereiden asenteluihin, Epsonin drivereissa OS X:ään oli eniten häikkää (piti asennella pari kertaa).

Media (musiikki, leffat, valokuvat) on minissä kiinni olevalla 500gb USB-levyllä. Eli niitä ei tarvinnut siirrellä vaan niitä voi käyttää suoraan jaon kautta. Tämä siis omassa tapauksessani. Toki niiden siirtoon olisi vierähtänyt aikaa mutta se ei ole käyttiksestä kiinni.

Kalenteri ja kontaktit iSynkillä puhelimesta BT:llä. Ei tuossa nyt kovin kauaa mennyt vaikka kontakteja olikin iso nippu. Maileja ei tarvi siirrellä koska ne ovat palvelimella. Itse sähköpostitilin setuppiin ei mene minuuttia kauempaa.

Mutta se missä Leopardin asennus on nimenomaan nopeampaa ja helpompaa on ajurit ja muut käyttisasetukset. Väittäisin että OSX:ssä niitä tarvitaan keskimäärin huomattavasti vähemmän kuin winkkarissa. Jos sen XP:n haluaa pistää oikein kuntoon on edessä aika rumba hakea uusin BIOS, ajurit piirisarjalle, äänille, näytönohjaimelle, directX:lle, mahdollisesti hiirelle ja medianäppikselle, Bluetoothille + muille integroiduille laitteille (ne emon mukana tulevat ajurit ovat vanhoja kun CD meni painoon). Sitten vielä cd/dvd-poltto softat, wlanin conffaus-softat ja ajurit, webkamera, Activesync tai PC-suite(yök), joku kuvien muokkaus/katselu-softa, yms. Noista ei tule juuri muuta kuin DX softwareupdaten kautta, loput ovat valmistajan ajureita ja metsästäminen on oma riemunsa. Lisäksi tarvitaan anti-virus , ad-awaret, registry-cleanerit, varmuuskopiointi-softat, levyimagen käsittelyyn daemontools tms.

Ja jos huomioidaan että iLife, iWork ja office ovat Leopardissa vakiona pärjää keskiverto käyttäjä ilman sen enempiä ohjelmia ihan kivasti. Ja jos koodailu kiinnostaa niin (ilmaiset) kehitystyökalut on asennettu 5 minuutissa leopardin levyltä.

Usko pois että olen winkkareita säätänyt ja tuunannut ihan riittävästi omalta osaltani. Joskus se oli kivaa mutta aikansa kutakin. Ehkä juuri siksi arvostan sitä että koneen voi oikeasti vain ottaa paketista ja alkaa käyttämään.
 
Joo, XP:kin on nykyään huonompi ja hitaampi kuin julkistuksen aikoihin. Turhia tommoset service pakit. :rolleyes:
No mikä itselläni on image kovalevystä otettuna XP:stä niin aika ajoin kun sen iskee koneeseen niin jopas nopeutuu kone taas kummasti ja bluescreenitkin loppuvat siihen. Ohjelmia en asenna koneeseeni ainottakaan, joten niistä se hidastuminen ei voi johtua. Puolen vuoden välein kun tekee asennuksen puhtaalta pöydältä ja antaa yön yli päivitellä niin XP on ihan hyvä käyttis. Katsotaan 2kk kuluttua pitääkö Leopardikin asentaa uusiksi ;)
 
Jos sen XP:n haluaa pistää oikein kuntoon on edessä aika rumba hakea uusin BIOS, ajurit piirisarjalle, äänille, näytönohjaimelle, directX:lle, mahdollisesti hiirelle ja medianäppikselle, Bluetoothille + muille integroiduille laitteille (ne emon mukana tulevat ajurit ovat vanhoja kun CD meni painoon).

Eli OS X ei tarvitse näitä (uusimpia) ajureita? Aika köyhä argumentti. Tosi köyhä itseasiassa. Vai tuleeko sen saman Nvidian näytönohjaimen joka on asennettu sekä XP:hen ja Leopardiin itestään netistä, aina uusin ja vakain asentuu ilman käyttäjän huomaamista?

Ohjelmia en asenna koneeseeni ainottakaan, joten niistä se hidastuminen ei voi johtua.

Pelaat pasianssia ja surffaat netissä?

Puolen vuoden välein kun tekee asennuksen puhtaalta pöydältä ja antaa yön yli päivitellä niin XP on ihan hyvä käyttis. Katsotaan 2kk kuluttua pitääkö Leopardikin asentaa uusiksi ;)

Liiotellaan taas oikein kunnolla. Kerta pariin vuoteen lähemmin, etenkään kun et asenna _ainottakaan_ ohjelmaa.
 
Liiotellaan taas oikein kunnolla. Kerta pariin vuoteen lähemmin, etenkään kun et asenna _ainottakaan_ ohjelmaa.

Siis tää liiottelun määrä on aivan älytöntä! Alkaa oikeestaan vituttaa jo.

Päivityksiä tarvii ladata, KOKOAJAN. - Ei tarvi, ihan oikeesti, siitä oli viimeksi jokunen viikko joka meni 5 minuutissa ennen koneen sulkemista, automaattisesti(toisin kuin osx?).

Kone hidastuu 6kk jälkeen että pitää asentaa uusiksi winukka. -Ei hidastu, mä en tiedä mitä teette väärin tai kuin paljon on taas maccilisää kirjotuksissa mutta oma XP on toiminut loistavasti ja hidastumista ei pahemmin ole tapahtunut. Onhan se nyt selvää että se hidastuu, HIEMAN, kun asennetaan kaikkia mahdollisia ohjelmia. Mutta ei se maccicaan yhtä nopea ole kuin silloin kun avasitte pakasta ja pääsitte 5min päästä jo vääntämään töitänne:jahas:

Näistä asioista olisi helpompi kinastella jos macistien väittämät ei olisi niin saatanan liioteltuja, kaikissa asioissa.
 
VISTA päivittää itse itseään taustalla ja muistaakseni ei yksikään päivitys ole vaatinut buuttia. Kaikki laitteistokohtaiset ajurit asentu _automaattisesti_ käyttiksen asennuksen yhteydessä. Tais tuo Xp tehdä ihan saman.

Ja esim sen näytönohjaimen (ja muiden asennettujen laitteiden) uusimman ajurin winkka hakee ihan itekkin jos ei ite osaa surffata netissä sen vertaa.
 
Huh, voi järjenköyhyyttä. Tietenkin otan imagen koneestan sen jälkeen kun tarvittavat sovellukset on asennettu. Tämän jälkeen kone onkin käyttövalmis heti kun sen imagelta palauttaa, esim kovalevyn vaihto onnistuu salamannopeasti jos entinen vaikkapa rikkoontuu. Sekä tietenkin jos käyttis alkaa kenkkuilla. Tuon palautuksen jälkeen en ole ainottakaan ohjelmaa asentanut ja tuskin asennankaan. Poislukien seuraava kokemus:

Viimeksi yritin asentaa niinkin yksinkertaista sovellusta kuin Etherreal, tuloksetta. Taistelin ja taistelin varmasti 2-3 tuntia tuollaisen 12-megaisen paketin kanssa, latailin sen monen monta kertaa uusiksi mutta mikään ei auta, ei buutit tai muukaan, ohjelma ei vain asennu oikein. Lopulta sain sen jostain kumman syystä asennettua ja kun käynnistän sitä, kone kaatuu, tai siis käyttöjärjestelmä/se sovellus kaatuu, jottette nyt lähde pilkkua hakkaamaan siitäkin ;)

Hohhoijaa :) ...mutta pisteet tosiaan Windowsin hienolle automaattipäivitykselle/buuttailulle, OSX saisi ottaa oppia siitä, noita päivityspaketteja saisi kyllä tulla hieman vähemmän ;)

Viime yön annoin OSX:nkin ruksutella kaikessa rauhassa (jostain syystä sen joutuu erikseen asetuksista muuttamaan että ei mene virransäästötilaan vaikka päivitykset on käynnissä, onpas järkevää :jahas: ) ja päivittihän se yön aikana koko roskan, varmaan 500 megaa kamaa imi jostain päin maailmaa sisäänsä. 10.5.2 jätin vielä asentamatta, odottelen ensin muiden kokemuksia.
 
Huh, voi järjenköyhyyttä. Tietenkin otan imagen koneestan sen jälkeen kun tarvittavat sovellukset on asennettu. Tämän jälkeen kone onkin käyttövalmis heti kun sen imagelta palauttaa. Tuon palautuksen jälkeen en ole ainottakaan ohjelmaa asentanut ja tuskin asennankaan.

Ohjelmia en asenna koneeseeni ainottakaan, joten niistä se hidastuminen ei voi johtua.

Järjenköyhyydestä puheenollen kuvitteletko että kun ajat imagelta winun + ne asennetut ohjelmat se olisi jotenkin eri asia kuin se että asennat ne samat softat käsin winkkariasennuksen jälkeen. :eek:
 
Järjenköyhyydestä puheenollen kuvitteletko että kun ajat imagelta winun + ne asennetut ohjelmat se olisi jotenkin eri asia kuin se että asennat ne samat softat käsin winkkariasennuksen jälkeen. :eek:
Noita softia, asetuksia ja määrittelyjä on aikalailla paljon, kuten myös koneen Domainiin liittäminen sekä erinäisiä muita toimenpiteitä. Vaihtoehtona on käytännössä se että asennan koneen imagelta, paina nappia -periaatteella noin 15 minuutissa tai sitten se että pari päivää asentelen, päivittelen ja taistelen etsien kaikkia sovelluksia mistä puolet unohtuu asentaa. Sen jälkeen meneekin viikko että saa kaikki sovellukset asetuksien kautta haluamikseen.

Mutta joo, ei ole eri asia, jos ei tuota turhaa työtä lasketa ;)

Itse paljon koneiden kanssa räplänneenä tiedän että suuri osa käyttäjistä tunkee esim. koneeseen joka ikisen ilmaisen rompun joka tulee lehtien mukana tai jonka saa jostain muropaketista, myös kaikenlaiset demot ja muut kikkailuohjelmat twiikkailuineen ovat niitä roska-ohjelmia joita lähinnä tarkoitin. PC on työntekoa varten ja Mac vapaa-aikaa varten, itselläni. Toivon että piakkoin saan yhdistettyä nuo siten että en tarvitse enää PC:tä ;)
 
Järjenköyhyydestä puheenollen kuvitteletko että kun ajat imagelta winun + ne asennetut ohjelmat se olisi jotenkin eri asia kuin se että asennat ne samat softat käsin winkkariasennuksen jälkeen. :eek:

Eihän huppe asentanut mitään ohjelmia:)

eiku...:wtf:
 
Siis tää liiottelun määrä on aivan älytöntä! Alkaa oikeestaan vituttaa jo.
Joo, voitais jo vaihtaa aihetta ja koittaa pysytellä asialinjalla.

Mutta ei se maccicaan yhtä nopea ole kuin silloin kun avasitte pakasta ja pääsitte 5min päästä jo vääntämään töitänne:jahas:
Ei niin. Mun Macci on Leopardin ja sen kahden päivityksen ansiosta nopeampi kuin uutena.
 
Joo, voitais jo vaihtaa aihetta ja koittaa pysytellä asialinjalla.


Ei niin. Mun Macci on Leopardin ja sen kahden päivityksen ansiosta nopeampi kuin uutena.

Ihme juttu, kaverin imac on kyllä hidastunut kun asentanut ohjelmat ja muut. Käynnistäessäkin kestää jo saman verran kun mun XP.
 
Ihme juttu, kaverin imac on kyllä hidastunut kun asentanut ohjelmat ja muut.
Jonkin verran noissa tuntuu olevan eroja. Mutta mitä olen foorumeja lueskellut, pääsääntöisesti Leopard on nopeampi käytössä kuin Tiger.

Käynnistäessäkin kestää jo saman verran kun mun XP.
No tuossa on nyt jossain oikeasti jotain vikaa. Ja miks sun kaverin täytyy sammutella iMacciansa?
 
Eli OS X ei tarvitse näitä (uusimpia) ajureita? Aika köyhä argumentti. Tosi köyhä itseasiassa. Vai tuleeko sen saman Nvidian näytönohjaimen joka on asennettu sekä XP:hen ja Leopardiin itestään netistä, aina uusin ja vakain asentuu ilman käyttäjän huomaamista?

Siis tä? Koko homman pointtihan on siinä että applen raudassa on applen ajurit (piirisarja, näyttis, äänet, wlan, lan, bt, usb, yms. yms.) valmiina. Ja jos ne päivittyvät niin ne tulevat automaattisesta applelta updaten kautta. En ole itse ainakaan nähnyt vielä että windowsupdatesta tulee nForcen ajureita eikä juuri muitakaan vastaavia. Korjaa toki jos olen väärässä.
 
En ole itse ainakaan nähnyt vielä että windowsupdatesta tulee nForcen ajureita eikä juuri muitakaan vastaavia. Korjaa toki jos olen väärässä.

Ainakin parille Intelin verkkokortille ja Ciscon WLAN kortille on pamahtanut päivitykset Windowsin updaten mukana. Inteli taisi tulla XP:n kautta ja Vista päivitti tuon Ciscon WLANin. nForcen ajureita ei tosiaan ole näkynyt updateissa itsellä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom