Nämä 5min ja valmis kommentit vähän ihmetyttää. Duunasin joululomalla "loppukäyttäjille" kuntoon Vista-Acerin, iMacin, ja jonkun vanhan pc-lootan Ubuntulla - aikaa meni kaikissa **tusti vanhojen tiedostojen (kuvat, musa, kalenterit ja sähköpostilaatikkojen viestit ja asetukset) siirtelyihin. Käytössä oli 100 megainen kytkin mutta eihän noi vanhat koneet jaksa kovin vauhdikkaasti työntää bittiä vaikka uusi olisikin tykki.
Seuraavaksi eniten aikaa kuluikin ohjelmien ja drivereiden asenteluihin, Epsonin drivereissa OS X:ään oli eniten häikkää (piti asennella pari kertaa).
Media (musiikki, leffat, valokuvat) on minissä kiinni olevalla 500gb USB-levyllä. Eli niitä ei tarvinnut siirrellä vaan niitä voi käyttää suoraan jaon kautta. Tämä siis omassa tapauksessani. Toki niiden siirtoon olisi vierähtänyt aikaa mutta se ei ole käyttiksestä kiinni.
Kalenteri ja kontaktit iSynkillä puhelimesta BT:llä. Ei tuossa nyt kovin kauaa mennyt vaikka kontakteja olikin iso nippu. Maileja ei tarvi siirrellä koska ne ovat palvelimella. Itse sähköpostitilin setuppiin ei mene minuuttia kauempaa.
Mutta se missä Leopardin asennus on nimenomaan nopeampaa ja helpompaa on ajurit ja muut käyttisasetukset. Väittäisin että OSX:ssä niitä tarvitaan keskimäärin huomattavasti vähemmän kuin winkkarissa. Jos sen XP:n haluaa pistää oikein kuntoon on edessä aika rumba hakea uusin BIOS, ajurit piirisarjalle, äänille, näytönohjaimelle, directX:lle, mahdollisesti hiirelle ja medianäppikselle, Bluetoothille + muille integroiduille laitteille (ne emon mukana tulevat ajurit ovat vanhoja kun CD meni painoon). Sitten vielä cd/dvd-poltto softat, wlanin conffaus-softat ja ajurit, webkamera, Activesync tai PC-suite(yök), joku kuvien muokkaus/katselu-softa, yms. Noista ei tule juuri muuta kuin DX softwareupdaten kautta, loput ovat valmistajan ajureita ja metsästäminen on oma riemunsa. Lisäksi tarvitaan anti-virus , ad-awaret, registry-cleanerit, varmuuskopiointi-softat, levyimagen käsittelyyn daemontools tms.
Ja jos huomioidaan että iLife, iWork ja office ovat Leopardissa vakiona pärjää keskiverto käyttäjä ilman sen enempiä ohjelmia ihan kivasti. Ja jos koodailu kiinnostaa niin (ilmaiset) kehitystyökalut on asennettu 5 minuutissa leopardin levyltä.
Usko pois että olen winkkareita säätänyt ja tuunannut ihan riittävästi omalta osaltani. Joskus se oli kivaa mutta aikansa kutakin. Ehkä juuri siksi arvostan sitä että koneen voi oikeasti vain ottaa paketista ja alkaa käyttämään.