Aminohappopooli

Liittynyt
23.8.2010
Viestejä
2 324
Yritän nyt saada jotain pohjatietoa, jonka perusteella arvioida sitten ruokien merkitystä ym.

Tähän saakka opittua, onkohan oikein: Mitään erityistä amihappojen varastopaikkaa ei ole (vrt. maksan glykogeeni), vaan aminohappoja on veressä. Määrä on jotain 120-150 gramman luokkaa. Proteiinia hajoaa ja rakennetaan jatkuvasti, joten käytännössä tuo aminohappopooli vaihtuu koko ajan. Aminohappoja imeytyy ohutsuolesta vauhdilla, joka ei voi olla rajattoman korkea (vrt. rasvat). Aminohappoja on veressä määrä, joka vastaa noin vuorokauden tarvetta. Lihaksesta proteiinia on noin viidennes, joten aminohappopoolin loppuminen kirjaimellisesti ei voi olla syy lihaskasvun loppumiseen normaalitilanteessa. Lihas ei kuitenkaan kasva vähällä proteiinilla, joten elimistö ilmeisesti säätelee asiaa s.e. ei "tuhlata" lihaskasvuun aminohappoja ellei niitä ole varmasti paljon käytettävissä.

Sitten kysymyksiä:

Mitä tapahtuu, jos en syö muutamaan päivään tai syön vain hiilihydraattia ja rasvaa? Lihaskasvu tietysti loppuu, mutta lähtevätkö lihakset saman tien purkautumaan, jotta saadaan korvattua kuluvaa ihoa uudella, korjattua sisäelinten vaurioita jne? Kuinka paljon aminohappoa kuluu jos lihasmassa ei kasva?

Miten nopeasti aminohappopooli putoaa nollaan? Erityisesti, jos syö normaalisti, miten pitkään suolessa on tavaraa josta aminohappoja tulee lisää? Entä paljonko on poolin koon vaihtelu normaalisti syövällä?

Mitä tapahtuu, jos syö hyvin paljon proteiinia kerralla? 1) Ruokaa pidetään pidempään suolistossa, että ehtii imeytyä, 2) proteiinia menee hyödyttömänä suoraan läpi ulosteeksi, 3) proteiinia ei ehditä käyttää ainakaan lihaksiin, joten siitä tulee läskiä?

Jos olisi vaikka viikon proteiinittomalla ruualla, ja söisi sitten kunnon pihvin, miten nopeasti se verenkierrossa näkyisi? Entä sama tilanne, mutta joisin palautusjuomaa?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom