Aminohappojen käyttö

Liittynyt
9.8.2012
Viestejä
47
Mitä aminohappoja kannattaa käyttää jos kiinteästä ravinnosta saan noin 2-2,3g proteiinia per painokilo/vrk? En käytä palkkaria ollenkaan vaan normaali ruoka maistuu heti treenin jälkeen.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
niin, kannattaako... se vähäinen tieto mitä mulla on lisäravinteista niin ainakin BCAA:ta ja etenkin leusiinia on hehkutettu. Olisiko noista hyötyä jos kiinteästä ruuasta on helppo nauttia proteiinia riittävästi? Aterioita päivässä tulee 4-5 kpl ja kehitykseen olen ihan tyytyväinen.
 
No siis treenin aikana nautittu aminohappo + nopea hiilarijuoma auttaa lihaskasvussa ja estää kataboliaa yms. sekä aminohappojuoma (BCAA esimerkiksi) aloittaa nopeiten treenin jälkeisen palautumisen. Jos haluat ja rahaa riittää, ostapois. Ei noista sulle haittaa ole, mutta eivät myöskään välttämättömiä.
 
käytän heraa ja silti olen viime aikoina ottanut aminot käyttöön. joskus juon treenin aikana, yleensä ennen ja jälkeen ainakin. itsellä vaikuttanut palautumiseen positiivisesti.
 
Linkkaatko tutkimukset tähän ottasin mielellään vastaan

Joo, eipä asiasta tosiaan urheilijoilla pahemmin laadukasta tutkimustietoa löydy. Tämä JISSN:n position stand vuodelta 2011 kiteyttää kai aika hyvin nykyisen konsensusnäkemyksen. Jotain etuja tiheämmällä ruokailufrekvenssillä voi siis olla. J. Hulmi voisi varmaan kommentoida laajemmin ja ladukkaammin tätä asiaa, jos sattuu ketjun näkemään.

http://www.jissn.com/content/8/1/4
 
Rölliltä vaikuttaa taas. Kaikkihan sen nyt tietää että ateriat tulis syödä n.3 tunnin välein toisistaan.
Kaikki? aika heikot perustelut väitteelle.

Merkitystä minkä suhteen? Sillä on merkitystä monenkin asian suhteen, esmes proteiinisynteesi ei ole maksimaalista jos syöt vain yhden aterian päivässä.

Tässä viellä erittäin hyvin perusteltua tutkimustiedolla tuettua juttua tuosta ateriatiheydestä

"Usein syömisen on usein väitetty kiihdyttävän aineenvaihduntaa ja pitävän kehon pois katabolisesta tilasta. Eli ideaalia olisi tämän käsityksen mukaan syödä vähintään 6-7 kertaa päivässä 2-3 tunnin välein.

Usein syömisen ei ole kuitenkaan havaittu kiihdyttävän aineenvaihduntaa lukuisissa tutkimuksissa (87-92). Sama todettiin eräässä viime vuonna tehdyssä tarkassa, kontrolloidussa tutkimuksessa, jossa mitattiin myös kehonkoostumusta (93).

Itse asiassa usein syöminen ei ole missään tutkimuksessa osoittautunut isokalorisessa tilassa paremmaksi kuin harvoin syöminen. Sama tietenkin päinvastoin. Vain yhdessä tutkimuksessa on saatu erilaisia tuloksia
eri ateriatiheyksien välillä, mutta se johtuikin kyseisen tutkimuksen huonosta suunnittelusta, eikä mistään yksityisestä, maagisesta ateriavälistä.

Br J Nutr. 1997 Apr;77 Suppl 1:S57-70. Links
Meal frequency and energy balance.

Bellisle F, McDevitt R, Prentice AM.
INSERM U341, Hotel Dieu de Paris, France.
Several epidemiological studies have observed an inverse relationship between people's habitual frequency of eating and body weight, leading to the suggestion that a 'nibbling' meal pattern may help in the avoidance of obesity. A review of all pertinent studies shows that, although many fail to find any significant relationship, the relationship is consistently inverse in those that do observe a relationship. However, this finding is highly vulnerable to the probable confounding effects of post hoc changes in dietary patterns as a consequence of weight gain and to dietary under-reporting which undoubtedly invalidates some of the studies. We conclude that the epidemiological evidence is at best very weak, and almost certainly represents an artefact. A detailed review of the possible mechanistic explanations for a metabolic advantage of nibbling meal patterns failed to reveal significant benefits in respect of energy expenditure. Although some short-term studies suggest that the thermic effect of feeding is higher when an isoenergetic test load is divided into multiple small meals, other studies refute this, and most are neutral. More importantly, studies using whole-body calorimetry and doubly-labelled water to assess total 24 h energy expenditure find no difference between nibbling and gorging. Finally, with the exception of a single study, there is no evidence that weight loss on hypoenergetic regimens is altered by meal frequency. We conclude that any effects of meal pattern on the regulation of body weight are likely to be mediated through effects on the food intake side of the energy balance equation.
Ja yhdessäkän tutkimuksessa, jossa on mitattu energiankulutusta, ei ole huomattu mitään merkitystä usein vs. harvoin syömisellä.

Normaalin aterian imeytyminen on kesken vielä 5 tuntia aterian jälkeen (94). Eli normaalin aterian imeytymiseen menee yli viisi tuntia. Eli ei tarvitse pelätä, että alle viiden tunnin ateriavälit aiheuttaisivat kataboliaa. Pidemmät ateriavälit voivat lisätä proteiinidegredaatiota, mutta proteiinisynteesi kiihtyy
taas sitten kuin syödään. Mikäli proteiinin saanti on runsasta, voi selvitä hyvinkin parilla tai kolmella aterialla päivässä ja saavuttaa hyviä tuloksia ja niin onkin tehty. Mutta varmaan sopivana ateriavälinä voisi pitää juuri tuota viittää tuntia. Pidemmät ateriavälit eivät *ehkä* ole enää optimaalisia".

lähde: http://www.pakkotoisto.com/ravinto/91255-dieettaaminen-asiat-joilla-ei-ole-merkitystae/

Monen kannattaisi oikeasti lukea juurikin tuo linkkaamani ja ravinto osiolta stickynä löytyvä ketju.

Itse kyllä syön 6 ateriaa päivässä näin nälkä pysyy poissa ja tuo sopii itselleni parhaiten vaikkakin vähempi määrä aterioita ajaisi saman asian jos vain päivän kokonais makrot olisivat samat.
 
Ja sitten tuossa sanottiin, että sillä ei ole mitään väliä milloin ateriansa syö. Tästä voidaan siis vetää esimerkiksi tällainen oletus, että henkilö 1. menee treenaamaan aamulla (klo 8) ja syökin ensimmäisen ateriansa vasta klo 18. Tuossa ei siis mitään ravintoa ole tullut kehoon, mutta tuolloin hän syö 3500kcal, joka on +500kcal hänen kulutuksestaan. Toinen kaveri taas syö sen 6-7 ateriaa päivässä ja käy treenaamassa, vaikka tuohon samaan aikaan. Hänellä myös tulee yhtä paljon kaloreita ja makroja ja on myös +500kcal. Tämän kaverin ateriat myös sijoittuvat bodareille tyypilliseen tapaan 60-90min ennen treeniä ja palautusjuoma treenin jälkeen sekä tuosta 60-90min kiinteään ateriaan.

Kysymys tässä tuleekin, että onko sillä mitään väliä, milloin ateriansa syö. Kasvaako kummallakin lihakset yhtä paljon, jos he olisivat teoreettisesti geeneistä samanlaiset ja treenaisivat samalla ohjelmalla ja kaikki muutkin asiat olisi pois suljettuja. Itse sanoisin, että tuo 10 tunnin katabolinen tila on jotain muuta kuin, ei mitään väliä, mutta jos jollain on muuta dataa niin antakaa ihmeessä kuulua. Intermitent Fastingissäkin muistaakseni kaverit juovat jotain BCAA:ta treenin jälkeen, jos eivät syö niitä aterioita ihan siihen yhteyteen.
 
Itse sanoisin, että tuo 10 tunnin katabolinen tila on jotain muuta kuin, ei mitään väliä

Mutta syntyykö siinä todella 10 tunnin katabolinen tila jos vetää kerralla 3500 kcal kerralla eikös tuon sulamiseen ja imeytymiseen mene todella pitkä aika?

sinun blogistasi kopioitu proteiinien imeytymis nopeuksia:

"Imeytymisnopeuksia kirjasta Lääkkeet ja lisäravinteet urheilussa:
Kananmuna (raaka) 1,3g/h
Kananmuna (keitetty) 2,8g/h
Maitoproteiini 3,5g/h
Soijaproteiini (isolaatti) 3,9g/h
Kaseiini (isolaatti) 6,1g/h
Hera (isolaatti) 8-10g/h"

eli jos vetääkin 250g protskua kerralla?
 
En tiedä, tuo mun koko juttuhan oli vähän niinkuin kysymys. Tiedän, että normaalillakin aterialla tosiaan kestää imeytyä se about 5 tuntia ja jos vetääkin koko päivän ruuat yhdellä aterialla se imeytyy kauemmin tietty. Mutta kuitenkin treeninhän pitäisi viedä kroppa kataboliseen tilaan, joten meneekö se sitten suoraan metaboliaan, jos tuolla on vielä imeytymässä tavaraa siitä 14 tunnin takaisesta ateriasta.

Tuo sun sanoma 250g protskua imeytyisi nopeitenkin jossain 25 tunnissa, joten pitäisi olla kropassa kyllä imeytymässä tavaraa koko vuorokauden ympäri, mutta meneekö se sitten käytännössäkin näin vai onko tämä vain teoriaa. Tietääkös joku Paletaani tai jhulmi tai joku muu tästä enemmän? Jos se siis menee noin, että voi vetää vain tuon yhden suuren aterian päivässä ja treenata sekä syödä treenin jälkeisen aterian vasta 10 tuntia treenin jälkeen, käy minun mielestäni joku legenda Serge Nubretin syömisistäkin ihan järkeen. Kaveri nimittäin ainakin legendan mukaan veti jonkun kilon hevosen lihaa päivässä ja siihen riisiä ja papuja.

- - - Updated - - -

Eikös sitä prodea imeydy kerrallaan max 70-100g tms

En ole varma, kun nyt ei ainakaan muista eikä koneelta löydy mitään faktaa tuohon. Pitää huomenna etsiä :D
 
Eikös sitä prodea imeydy kerrallaan max 70-100g tms

Vähän omituinen lause.

Keho kyllä hyödyntää kaiken mitä suusta alas tulee ja tuota protskua on imeytymässä kuitenkin jatkuvasti söi sitten 30g kerralla kahden tunnin välein tai 90g kuuden tunnin välein ja noita imeytymis aikoja oli listattu aikaisemmassa postauksessani ne ei imeydy kaikki hetkessä yhdeltä seisomalta.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom