- Liittynyt
- 27.9.2006
- Viestejä
- 54
Ehkä menee ohi aiheen, mutta tuli tuossa mieleen notta miksi aina niin kovasti alleviivataan, että jos ei syö tarpeeksi, paino ei tipu? Tällä logiikallahan nälänhätää ei olisi missään, koska mitä vähemmän syö, sitä varmemmin paino pysyy samana.
No, toki siinä on rajansa miten paljon elimistö pystyy säästämään perusaineenvaihdunnassa. Jossain tulee vastaan raja, jota vähemmän syömällä paino tippuu varmasti. On varmaan yksilöllistä, missä tuo raja kullakin on, mutta olettaisin kenen tahansa täysi-ikäisen laihtuvan varmasti, jos syö alle 600 kcal päivässä. Sen sijaan 1000 kcal päivässä on vielä siinä rajoissa, että läheskään kaikki eivät laihdu, vaan pysyvät säästöliekillä.
Hyvin harva pystyy kuitenkin noudattamaan viikkokaupalla dieettiä, jossa on jatkuva nälkä. Lisäksi erilaiset terveysriskit kasvavat liian tiukalla dieetillä. Ongelmia tulee myös siinä vaiheessa, kun toivottu paino on saavutettu. Jos noudatettu dieetti on ollut tosi tiukka ja elimistö on virittynyt nälänhädästä selviämiseen, niin ruuan määrää voi kasvattaa tosi hitaasti senkin jälkeen, kun dieetistä voisi periaatteessa luopua. Muuten laihdetut kilot tulevat nopeasti takaisin.
Lisäksi voi miettiä, kannattaako kitua 2 kuukautta tiukalla dieetillä jatkuvassa nälässä, jos vaihtoehtona on dieetti, jossa voi syödä kaksi kertaa enemmän eikä tarvitse tuntea nälkää lainkaan. Siitä huolimatta, että jälkimmäisellä tavalla halutun painon saavuttaminen veisikin aikaa 4 kuukautta.
En nyt kuitenkaan missään tapauksessa halua arvostella kenenkään tänne kirjoittaneen tapaa pudottaa kiloja Me olemme yksilöitä ja jos on itse huomannut, että tiukka tapa sopii itselle parhaiten ja toimii, niin siitä vaan. Puhun nyt enemmän siitä näkökulmasta, että mikä on useimmille laihduttajille toimivin tapa.