suunnistus ei kyllä mielästäni kuulu kyllä tänne. siinähän kerkiää lepäämään kun leimaa rasteilla ja muutenki semmosta kevyttä juoksentelua vaan.
Tästä kommentista voinee päätellä että et tiedä huippusuunnistuksesta yhtään mitään... Voihan triathlonillakin levähtää (vaikka juomapaikoilla), sellaista kevyttä uimista/pyöräilyä/juoksentelua vaan
![David :david: :david:](/smilies/david.gif)
. Yleensä huippusuunnistajat eivät pysähdy leimaamaan. Kompassin käyttökin on aika monelta jäänyt pois, kun karttaa on nopeampi lukea ilman.
Kilpavauhdit ovat suunnistajilla yleensä 6min/km luokkaa joka tarkoittaa maantiellä alle 4min/km, sykkeen ollessa lähes koko suorituksen ajan yli 80% maksimista. Lisäksi maaston vaihtelu takaa sen, ettei juoksurytmi ole tasainen -> vie rutkasti energiaa verrattuna maantiejuoksuun. Rytminvaihdosten ja maaston kaltevuuden takia suunnistusjuoksussa vaaditaan parempaa voimantuottoa kuin rata/maantiejuoksussa. Kovana suunnistussuorituksena voidaan mainita esim. jokavuotinen tunturisuunnistus, jossa juostaan peräkkäisinä päivinä n. 25km kisa.
Oma lista:
1. Thriathlon
2. Pyöräily (eritoten nämä ympäriajot)
3. Hiihto (kestävyyslajeista eniten energiaa/korkeimmalla sykkeellä tehtävä suoritus).
4. Juoksu (maraton, 10 000m, 800m, tähän voitanee lukea myös 50km kävely jota ei jostakin syystä olla tähän otettu mukaan ollenkaan).
5. Telinevoimistelu / Kymmenottelu (monipuolinen, vaatii kovaa harjoittelua usealla osa-alueella, kuten voima, kestävyys, elastisuus).
Omassa listassani keskityin lähinnä kilpailusuorituksen kovuuteen/rasittavuuteen enkä siihen kuinka paljon töitä huipulle pääseminen vaatii.
Mielenkiintoinen on tuo moottoriurheilun yhdistäminen kovaan urheiluun, kun fyysinen rasite kuskeilla 2-3h kisan aikana ei ole sinällään kummoinen. Keskisykkeet paukkuvat jossain 120-140 välillä, mikä ei nyt fyysisesti kovin kummoinen suorite ole. Henkinen kovuus onkin sitten taas enempi koetuksella
![Smile :) :)](/smilies/smile.png)
.
Mielenkiintoinen aihe!