100% täysjyvävehnäleipä - kuulostaa hyvältä

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ulma
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
22.11.2007
Viestejä
4
http://www.taysjyvavehna.fi/

"VAASAN on leiponut ensimmäisenä Suomessa vehnäleivän, joka on leivottu kokonaan, eikä vain osaksi täysjyväviljasta. Siksi VAASAN TÄYSHYVÄT 100% täysjyvävehnä-leivässä on ennennäkemättömän paljon hyvinvoinnillesi tärkeitä vitamiineja, kivennäisaineita, hyviä hiilihydraatteja ja kuituja. Aloita tutustuminen 100% täysjyvävehnään."

Kuulostaa erittäin hyvältä leivältä kun harvassa ns. "täysjyväruisleivässäkään" on edes yli 50% täysjyvää, no useissa täysjyväruislimpuissa ja Ruis Realissa sentään on 100% täysjyväruista?

Mitä täysjyväleipiä te muuten käytätte ja katsotteko kuinka paljon leivän jauhoista on todella täysjyvää? Itse olen käyttänyt Reissumiestä (jauhoista 67 % on täysjyväruista, tosin mukana vehnäjauhojakin) ja Fazer Ruis Real täysjyväleipää (100% täysjyväruisleipä). Lisäksi olen 100%:n täysjyvälimppuja käyttänyt.

Leipää tulee syötyä noin 6 viipaletta päivässä. Margariineja en päällä käytä, vaan alle 3%:n täyslihaleikkeitä(kalkkuna, broileri, nauta), broilerin rintaa, kirjolohta, kananmunaa, vaalealihaista tonnikalanpalaa vedessä, ja runsaasti vihanneksia mm. salaatinlehtiä, paprikaa, kurkkua, tomaattia.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ostin näitä juuri, käytännön erot edelliseen "malliin" Täyshyvistä ovat näin muutaman päivän perusteella jääneet pieniksi. Leipä tuntuu olevan ja pysyvän pehmeämpänä. Maistuvat toki hyvältä, ja jos mainoshypetykseen on uskomista, niin ovat ihan ok-vaihtoehto ruisleivällekin. Ruisleivästä en silti luovu, mutta välillä vaihtelun vuoksi kaipaa muutakin. Eli ihan tervetullut vaihtoehto :thumbs:
 
Pari leipää tuli ostettua...ja kotona tuoteseloste luettua.
Niin saamari sentään...markkinoidaan terveysleipänä ja sisältää osittainkovetettua kasvisrasvaa...siis silkkaa trasrasvaa.
Tähän loppui meikäläiseltä ko. leivän ostamiset.

Ei ole mitään tollkua ollut leivän kehittäjillä...liekkö istuvat päivät pitkät jossain kammiossa tiedon ulottumattomissa...ja nyt vasta saivat tiedon täysjyvän terveellisydestä.:curs:
 
Ja hitto soikoon sitä TRANSRASVAAHAN on jopa < 1% kys. leivän sisältämästä energiasta, tähän varmaan kaikki suomalaiset nyt kuolee sitten :D
 
Ja hitto soikoon sitä TRANSRASVAAHAN on jopa < 1% kys. leivän sisältämästä energiasta, tähän varmaan kaikki suomalaiset nyt kuolee sitten :D
Jos olisikin kyse vain rasvan palamisesta energiaksi, niin ei olisi huolen häivää, mutta rasvat ovat myös solujen rakennusainetta.
Varsinkin ne henkilöt jotka karttavat rasvaisia ruokia ja ostavat kaikkea joka alkaa terveys-liitteellä, saavat suhteellisen suuren osan solujen rakennusaineesta transrasvasta jos käyttävät ko. leipiä.

Täytyy myöntää, että itsellä ei pari-, kolme viipaletta ko. leipää toisi vuorokautiseen rasvansaantiin kovin merkittävää prosentuaallista osuutta, joskin siellä se olisi rikkana rokassa vääristämässä joidenkin solujen aineenvaihduntaa...v....us onkin siinä, että ko. rasvalla ei ole tuotteen maistuvuuden, tai säilyvyyden kannalta mitään merkitystä...ainoastaan se on halvempaa kuin esimerkiksi voi ja hintahyöty leipää kohden enintään muutamia senttejä...siis kuluttajan kannalta täysin turhasta haitallisen aineen lisäyksestä.
 
100% täysjyväleipä

Mitä leipää te sitten itse syötte ja oletteko kuinka tarkkaan katsonut transrasvojen ym. määrän niissä? Ruis Real nyt ainakin tuntuu terveelliseltä vaihtoehdolta, mutta mitä muita itse käytätte. 100% täysjyvälimputkin kun välillä alkaa kyllästyttää.
 
Äijäsen jyväkäs on loistavaa limppua.
Arvoja en oo kytänny
 
Reissumiestä tulee ostettua.
 
Moilaksen luomuruislimppu on todellista herkkua, varsinkin lämpösenä ja tuoreena. Realikin on hyvää jos kaipaa vähän siirappisempaa ruisleipää.
 
Jos olisikin kyse vain rasvan palamisesta energiaksi, niin ei olisi huolen häivää, mutta rasvat ovat myös solujen rakennusainetta.
Varsinkin ne henkilöt jotka karttavat rasvaisia ruokia ja ostavat kaikkea joka alkaa terveys-liitteellä, saavat suhteellisen suuren osan solujen rakennusaineesta transrasvasta jos käyttävät ko. leipiä.

Täytyy myöntää, että itsellä ei pari-, kolme viipaletta ko. leipää toisi vuorokautiseen rasvansaantiin kovin merkittävää prosentuaallista osuutta, joskin siellä se olisi rikkana rokassa vääristämässä joidenkin solujen aineenvaihduntaa...v....us onkin siinä, että ko. rasvalla ei ole tuotteen maistuvuuden, tai säilyvyyden kannalta mitään merkitystä...ainoastaan se on halvempaa kuin esimerkiksi voi ja hintahyöty leipää kohden enintään muutamia senttejä...siis kuluttajan kannalta täysin turhasta haitallisen aineen lisäyksestä.

Veikkaisin, että vaikka jopa sillä nautitun yksittäisen alkoholigramman määrällä suomalaisessa kulttuurissa on enemmän haittaa elimistölle kuin tuolla naurettavalla määrällä transrasvaa.. Silti ihmiset ostaa esim. kasvirasvajäätelöitä edelleen ja niissähän tämä pitoisuus on varmaan monikymmenkertainen transrasvojen osalta, ja suomalaisethan ostaa sitä koska sitä kokoajan myydään. Joten eiköhän tämän leivan mollaus tämän asian osalta ole aika :anssi:
 
vittu mitä hifistelijöitä täällä, viitaten leivän transrasvoihin. sillä ei oo käytännön merkitystä syökö jotain leipää jos siinä on jotain vitun transrasvaa vähäsen.:)
 
vittu mitä hifistelijöitä täällä, viitaten leivän transrasvoihin. sillä ei oo käytännön merkitystä syökö jotain leipää jos siinä on jotain vitun transrasvaa vähäsen.:)

I totally agree, tehdään kärpäsestä härkänen. Veikkaan että ne oikeasti terveyteen vaikuttavat seikat löytyy jostain ihan muualta :lol2:
 
Joo, näinhän se on. olen satavarma, että leivän transrasvalla päätään vaivaavat voistivat miettiä ihan muita ravintoasioita, syödä sitä "trans-leipää" ihan huoletta, eikä terveydessä olisi mitään vikaa:D
 
Joo, näinhän se on. olen satavarma, että leivän transrasvalla päätään vaivaavat voistivat miettiä ihan muita ravintoasioita, syödä sitä "trans-leipää" ihan huoletta, eikä terveydessä olisi mitään vikaa:D

"En viittiny ostaa sitä leipää kun siinä on 0,1% transrasvaa. Sen sijasta ostin Karhua, koska siinä on paljon hiilihydraatteja ja niistähän saa energiaa ja ne on hyväksi terveydelle ja sekin on viljaa!" :D
 
Jep, Uotilalle pisteet täältäkin. Kauraleipä samaiselta valmistajalta on myöskin aivan ihanaa :hyvä:

Mäkin löysin ton Uotilan Aitokaura-leivän muutama viikko sitten. Aivan huippuhyvää sellaisena rapeaksi paahdettuna :kuola:
 
Tuo Uotilan ruis/maalaisleipä oli suosikki kunnes tuli Samsaran ruisvuoka ja syrjäytti nuo valmiit viipaleet. Onko porukka kokeillut. Tätä Samsaran leipää joutuu kyllä leikkaamaan mielummin sahalaitaisella leipäveitsellä kun on suht rapea kuori ja maukas.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom