100% täysjyvävehnäleipä - kuulostaa hyvältä

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ulma
  • Aloitettu Aloitettu

GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%
Mitä täysjyväleipiä te muuten käytätte ja katsotteko kuinka paljon leivän jauhoista on todella täysjyvää?

Pakko hehkuttaa kun kukaan ei vielä tainnut mainita: Oululaisen jälkuunipalat :kuola:

Ainesosat
Täysjyväruisjauho (80 %), vesi, sakeuttamisaine (E466), suola (1,3 %) ja hiiva. Runsaskuituinen. Maidoton. Laktoositon. Leivontaan käytetyistä jauhoista on 100 % täysjyväruista.
 
Tuo Uotilan ruis/maalaisleipä oli suosikki kunnes tuli Samsaran ruisvuoka ja syrjäytti nuo valmiit viipaleet. Onko porukka kokeillut. Tätä Samsaran leipää joutuu kyllä leikkaamaan mielummin sahalaitaisella leipäveitsellä kun on suht rapea kuori ja maukas.

Samsaran ruisvuoka on täälläkin suosikkilistalla. Itseasiassa mielestäni parasta ruisleipää mitä kaupasta saa ja oikein tehtyä, eli:
- 100% ruisleipää (ei vehnäjauhoja tms. seassa)
- ei sokeria, siirappia tms. vain ruista, suolaa ja vettä
- hapanjuureen leivottu (ei hiivaa)
- plussana vielä, että on luomujauhoista leivottu

Jos saa tuoreena ja hyvin säilytettynä (ei liian kosteassa) ko. leivän käsiinsä, niin oivariinia/voita päälle ja nautinto on taattu. Kuori on rapea ja sisus pehmeä ja maukas. Tälle leivän kuuluu maistua. Kaiken maailman mukaterveelliset transrasvavehnäpullaviipaleet maistuu tuon jälkeen jotenkin teolliselle.

Ja leikkaantuu minun mielestäni paremmin ei sahalaitaisella veitsellä. Joskin veitsen pitää olla todella terävä. Muutaman päivän paperipussissa kuivuttuaan leipä on ihan helvetillinen leikattava mutta maistuu silti hyvälle =)
 
Hyvähän se on pääkaupunkiseutulaisten elvistellä...:jahas: Omassa pikku pitäjässäni on tasan yksi paikallinen luomuleipuri, jonka valikoimiin kuuluu tasan yksi leipä! No mutta onneksi on Uotilan ruislimppua tarjolla..
 
Tuo Uotilan ruis/maalaisleipä oli suosikki kunnes tuli Samsaran ruisvuoka ja syrjäytti nuo valmiit viipaleet. Onko porukka kokeillut. Tätä Samsaran leipää joutuu kyllä leikkaamaan mielummin sahalaitaisella leipäveitsellä kun on suht rapea kuori ja maukas.
Tää on ihan PARAS ruikkari mitä mää tiiän.
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom