🥣 Suuri puurokeskustelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja strong
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 🥣 Suuri puurokeskustelu 🥣

Meta description: Kaikki puurosta: parhaat reseptit, makuvinkit, ravintoarvot ja pakkislaisten kovat mielipiteet yhdessä ketjussa.


Raejuustoa puuron päälle :thumbs: Hienonnetun tonnikalan seasta löytää usein suomuja , ruotoja, nahkaa ym herkullisia sattumia, siksi käytän vain paloja vedessä.
 
mä oon kyllä syöny itteni täysin irti tonnikalasta!!:urjo:
kyllä ennen meni 2-3 purkkia päivässä, mutta nykyään ei vaan pysty..
vähän aikaa sitten koitin maistaa taas, ja oli siinä jollain lenkkeilijällä ihmettelemistä ku tonnikalapurkki lusikoineen lensi parvekkeen ikkunasta kuusikkoon..

harmittaa kyllä kun ei pysty/onnistu saamaan sitä enää nykyään alas..oma vika kun liikaa sitä syönyt :curs:
 
Originally posted by Iso-I
Voitte myös kertoa jos teillä on jotain vastaavanlaisia hyviä ruokavinkkejä.

No kaurapuuroon liittyen, siihen istuu soijaisolaatti kuin nenä naamaan, ei tule mitään sivumakua tai muutosta rakenteeseen.
1 desi (about 30g proteiinia) hiljalleen sekoitettuna puuron ollessa lähes valmista. Kannattaa tehdä hiukan löysempi puuro, soija kun imasee vettä aikalailla.
 
Pakko kommentoida tuohon kaurapuuro-raejuustoyhdistelmään. Olen kuullut monilta kuinka hyvää ja mahtavaa ruokaa se on ja eräänä aamuna sitten kokeilin. Meinasi oikeasti laatta lentää vaikka raejuustosta ja kaurapuurosta erikseen nautittuna pidän kovastikin! Sen jälkeen en ole pystynyt syömään raejuustoa ollenkaan, kaurapuuroa juuri ja juuri. Hitto, mitenkähän saisi alas tuon raejuustopurkin tuolta kaapista, jonka päiväyskin alkaa uhkaavasti mennä umpeen :confused:
 
Samoja virityksiä harrastettu myös täällä päin. Minuutin mikropuuro (itseasiassa lämmitys, ei varsinaista puuroa), siihen tonnikalaa ja/tai raejuustoa ja eikun syömään. Kukaan kavereistani ei ole edes uskaltanut maistaa kyseistä satsia. Hyvää, halpaa, nopeaa, terveellistä ja tehokasta.
 
Nyt osui aihe lähelle mun sydäntä, olen jo useamman vuoden ajan laittanut tonnikalaa kaurapuuron sekaan aamuisin..monet ovat sitä ihmetelleet (esim. tyttöystävät), mutta eipä oo minua paljon haitannut..toinen hyvä vaihtoehto tälle on keittää puuro löysähköksi ja sekoittaa joukkoon heraproteiinijauhetta..jos tämä tökkii, voi päälle heittää vähän marjoja pakkasesta. Monista kokeilluista vaihtoehdoista (siis aamiaispuurovariaatioista) nämä kaksi ovat mun ehdottomat suosikit!
 
Originally posted by gold
mä oon kyllä syöny itteni täysin irti tonnikalasta!!:urjo:
kyllä ennen meni 2-3 purkkia päivässä, mutta nykyään ei vaan pysty..
vähän aikaa sitten koitin maistaa taas, ja oli siinä jollain lenkkeilijällä ihmettelemistä ku tonnikalapurkki lusikoineen lensi parvekkeen ikkunasta kuusikkoon..

Mulle maistuu vuodesta toiseen tonnikala, suunnilleen purkin päivässä tuota syön.

Eilen tuli tehtyä ihan uusi löytö kun otin pakastimeen uiskennelleen pakastesei-paketin ja katsoin ravintoarvoja, huh! Siinä paketissa on neljä pienen pientä palaa sitä seitä, 100g / kpl. Ja 100g tuota seitä sisältää:

80kcal
19g proteiinia
0g hiilihydraattia
0-1g rasvaa

Voi paistella pannulla tai hyvää tulee kun kiehauttaa kattilassa kymmenen minuuttia, sitten pippuria päälle ja riisiä kyytipojaks, saa helposti aterian suhteet aika kohdalleen. (p/hh/r)
 
Tonnikalassa on proteiinia 20-29 %, hiilihydraatteja n. 1 % ja rasvaa noin 2 %. Itse söin tonnikalaa suunnilleen kolmen kuukauden ajan jotain 5-6 tölkkiä päivässä.
 
Originally posted by Tiukkis
Pakko kommentoida tuohon kaurapuuro-raejuustoyhdistelmään. Olen kuullut monilta kuinka hyvää ja mahtavaa ruokaa se on ja eräänä aamuna sitten kokeilin. Meinasi oikeasti laatta lentää vaikka raejuustosta ja kaurapuurosta erikseen nautittuna pidän kovastikin!

Itse olin samaa mieltä kun ensimmäsiä kertoja kaurapuuro/raejuusto yhdistelmää maistoin, mutta kyllä siihen äkkiä tottuu. Nykyään kaurapuuro maistuu yksistään pahemmalle kuin raejuuston kanssa.
 
Jep, sen olen kyllä näissä ruokahommissa huomannut, että kaikkeen tottuu. Toi kyllä jo näyttääkin siltä, että siihen ei tee edes mieli tottua (tähän tulis se yrjöhymiö). Taidan syödä karapuuron tästäkin eteenpäin aivan sellaisenaan kuten tähänkin asti, jonkun mielestä sekin on kammottavaa (siis ilman suolaa, maitoa yms. mitä ikinä) mutta minusta se on herkkua :D Makuasioitahan nämä...

Raejuustot saavat kyllä jäädä toistaiseksi kaupan hyllylle. Kun näenkin raejuustoa tulee mieleen se kamala mössö jota sain nieltyä hädin tuskin puoli lautasellista :(
 
Itse syön joka aamu neljän viljan puuroa. Onko kaurapuuro sitten parempi vaihtoehto? Luin jostain, että tonnikalaa ei kannataisi syödä päivittäin kun muistaakseni siitä voi saada elohopean tai jonkun muun aineen yliannostuksen. En muista tarkalleen.
 
Originally posted by Nurgle
Pitääpä kokeilla tuota. Itse olen sekoittanut tonnikala purkin ja raejuusto purkin keskenään :) Mitäs mieltä olette?
Voisin joskus kokeilla tuota tonnikalaa ja raejuustoa. Se on varmaan ihan hyvä yhdistelmä. Raejuusto voisi varmaan sopia myös jauhelihan kanssa aika hyvin.
 
No nyt herätys! Löysin ihka uuden reseptin kun kokeilin, eli se menee suunnilleen näin: kaurahiutaleita, maitorahkaa ja mansikkakeittoa :rolleyes: Mut tota joo, kun tämän välipalan oon löytänyt (kiitos tomin) niin eipä tee paljoa mieli kokeilla mitään kovin erikoisia hässäköitä.
 
Originally posted by Energia
Luin jostain, että tonnikalaa ei kannataisi syödä päivittäin kun muistaakseni siitä voi saada elohopean tai jonkun muun aineen yliannostuksen. En muista tarkalleen.

Kannattaa myös muistaa, että mitään proteeinia sisältävää ei kannata nauttia. Miksi? Koska se aiheuttaa solujen kasvua, myös niitten huonojen solujen, eli esim syöpäsolujen :D

P.S väsyttäsköhän
 
Tosta tonnikalan ja raejuuston keskenään sekottelusta sen verran, että kannattaa laittaa sekaan hernemaissipaprikaa niin sitten siitä tulee veri guud
 
Tonnikala + raejuusto + sinappi = keskiverto työlounas dietillä.

Sinappi ei liene oikein hirveän suositeltava ketodietin perusmauste, mutta näyttäähän tuo keto pysyvän päällä.
 
Back
Ylös Bottom