🥓 Ketoosi - Keskustelua hyödyistä, haitoista, makroista ja kokemuksista

Meta title: 💥 Ketoosikeskustelu – hiilareiden minimoinnin ikuinen väittely ja kokemusten myrsky

Meta description: Keskustelua ketoosin hyödyistä, haitoista, makroista ja kokemuksista – mikä toimii, mikä ei ja miksi keto herättää niin vahvoja mielipiteitä?**


En ymmärrä pointtia. Lapsia voi olla hankala saada syömään puhdasta fruktoosia tai glukoosia? Tuota pitää kysyä tutkimusryhmältä.

Hiilihydraatit käyttäytyvät kyllä hyvinkin erilaisesti. Riippuen esimerkiksi kuinka pitkässä ketjussa ne ovat. Jo lämmittäminen pilkkoo ketjuja. Imeytymiseen vaikuttavat kuidut jne. Mutta verenkiertoon ei tärkkelys sellaisenaan päädy.

Niinpä, silti sanoit että fruktoosia korvattiin glukoosilla, kun tosiasiassa sukroosia korvattiin tärkkelyksellä. On totta, että verenkierrossa oletettavasti fruktoosi vähenee ja glukoosi lisääntyy, mutta silti ihmettelen, miksi tuosta piti tehdä otsikoinnissa fruktoositutkimus.
 
@puuppa Eikö Bikman kuulu näihin insuliinihysteerikoihin?
Kuuluu. Johtunee siitä, että insuliinin patologisuudesta on myös olemassa papereita (endoteelisolujen oksidatiivinen stressi). Ne on sen verran monimutkaisia, että ei (ainakaan) vielä ymmärrys riitä. Joko tapauksessa ei tarkoittane sitä, että insuliini on pelkästään pahasta. Esim. 1-tyypin diabeetikko ei pitkään elä. Toisaalta 2-tyypin diabeetikoilla on monimutkertaimen riski kuolla sydän- ja verisuonitauteihin. Henkilökohtaisesti pitäisi alaviitteessä, jotta HOMA-IR ei nouse liika. Se ei taida olla Bikmanin keksintö.
Mutta kuten tuolla aikaisemmin sanoin, kannattaa lukea noita papereita ja jalostaa oma mielipide.
 
Mutta kuten tuolla aikaisemmin sanoin, kannattaa lukea noita papereita ja jalostaa oma mielipide.
Lisäisin tuohon väliin vielä, että ymmärtää lukemansa.

Muutamahan täällä vaikuttaa olevan, jotka on lukenu paljon, mutta poimivat lukemastaan vain ne omaa mielipidettä tukevat jutut...
 
Lisäisin tuohon väliin vielä, että ymmärtää lukemansa.

Muutamahan täällä vaikuttaa olevan, jotka on lukenu paljon, mutta poimivat lukemastaan vain ne omaa mielipidettä tukevat jutut...
Ja näin sanoo jätkä, jonka mukaan "puuro-raejuustosotkulla insuliinit piikkaa ja oireet ovat sen mukaiset".

Ei millään pahalla, mutta sä oot aika hyvä esimerkki tyypistä, joka ei usein ymmärrä lukemaansa ja poimii tutkimustiedosta pelkästään ne omaa mielipidettä tukevat kirsikat.
 
Ei kai akuuteista insuliinitasojen kohoamisesta terveille merkitystä ole?

Tohon aikasempaan, eikä se ihmisfysiologian toiminta mihinkään mielipiteistä riippuvainen ole. Varmasti lääkärinä(?) sen tiedän.

Ja t soluihin vauhtia ja aktiviteettia saa myöskin kun hankkii koronan. :D
 
Viimeksi muokattu:
Ei kai akuuteista insuliinitasojen kohoamisesta terveille merkitystä ole?
En osaa sanoa. Määrällä ja frekfenssillä voi olla merkitystä. Insuliini näyttäisi joidenkin papereiden mukaan osallistuvan endoteelisolujen oksidatiivinen stressiin. Pubmedista noita löytyy. Uusin patologian kirja taasen kertoo oksidoduituneen LDL:n olevan syypää arteroskleroosiin, ei nativen. Eli kumpaa kannattaa optimoida LDL:ää vai insuliinia (joka mahdollisesti osallistuu oksidusoitumiseen välillisesti)? Nuo on mekanistesisti haastavia papereita enkä tiedä tulkkaanko noita edes oikein. Kardiologi ei osannut auttaa. Tuo on yksinkertaistettu versio ongelmasta, monimutkaisempaa liittyy myös apoe alleeli ja sen harvinainen muoto joita mulla on yksi kappale.
Alla oleva fysiologia ei alla tietysti muutu, mutta ilman oikeaa tulkintaa aiheesta joudun menemään mielipiteiden varassa.
#aamurant
 
Eli kumpaa kannattaa optimoida LDL:ää vai insuliinia (joka mahdollisesti osallistuu oksidusoitumiseen välillisesti)? Nuo on mekanistesisti haastavia papereita enkä tiedä tulkkaanko noita edes oikein. Kardiologi ei osannut auttaa. Tuo on yksinkertaistettu versio ongelmasta, monimutkaisempaa liittyy myös apoe alleeli ja sen harvinainen muoto joita mulla on yksi kappale.
Miks ei kumpaakin? Kuitupitosia hiilareita ja vähärasvasta lihaa. Ei tarvii mielestäni valita.Terveiden. (myönnettäköön että puhutaan erikieltä, joka toinen sana oli hepreaa mulle ;) )

Aivan kuten viralliset suositukset sanoo. Toki keto vhh porukan silmissä viralliset suositukset näyttää tältä:


1590214885329.png
 
Miks ei kumpaakin?
Toki, tuota hieman monimutkaistaa apoe 2 (jonka merkityksen saatan yliarvoida). Toinen ongelma on se, että Suomessa ei pysty teettämään uusimpia Kraussin kehittämiä lipidilabroja. TS. Kuinka optimoit jos et voi mitata? CAC score ei myöskään onnistu (pitänee käydä teettämässä Italiassa :)).
#labrarant
 
Lisäisin tuohon väliin vielä, että ymmärtää lukemansa.

Muutamahan täällä vaikuttaa olevan, jotka on lukenu paljon, mutta poimivat lukemastaan vain ne omaa mielipidettä tukevat jutut...

Ja valitettavasti muutama innokkain ei edes lue juttujaan, kunhan postailee pitkiä videoita toiveena lannistaa vastapuolen keskustelutahto.
Voi kun silloin oli hyvin kun miehen oletettiin puhuvan sisäistämiään asioita ja lähteet oli jotain mitä ei olisi tullut mieleenkään kysyä, koska oletus tasosta.
 
CAC:sta puheenollen esim. Terveystalolla on sopiva laite, mutta softa puuttuu (näin ainakin radiologi vastasi). Kysyntä luo tunnetusti tarjontaa, joten ei muuta kuin kyselemään sen perään. Saataisiin Suomeenkin se mahdollisuus. Luulisi ketoilijoita kiinnostavan?
 
Muutamahan täällä vaikuttaa olevan, jotka on lukenu paljon, mutta poimivat lukemastaan vain ne omaa mielipidettä tukevat jutut...

Niin siis sitä mielipidettä, että ketogeeninen ruokavalio ei ole absoluuttisesti terveellisin ja joka tilanteessa hyödyllisin, ja että hiilarit eivät ole myrkkyä? Kuinka paljon itsepetosta täytyy nähdäksesi harjoittaa, että tutkimustiedosta saa tukea tälle?
 

To offer a rigorous insight into the effect of the ketogenic diet on a human gut microiobiome, the researchers recruited 17 non-diabetic overweight subjects for a two-month inpatient study. The subjects lived in a controlled hospital environment experiencing four weeks on a ketogenic diet (15 percent protein, 5 percent carbs, 80 percent fat) and four weeks on a standard diet (15 percent protein, 50 percent carbs, 35 percent fat).

Stool sampling revealed dramatic, and rapid, changes in microbial populations between the two diets. Significant changes were detected across 19 different bacterial genera. Of particular interest to the researchers was a major drop in Bifidobacteria levels when subjects shifted to a ketogenic diet.

Subsequent animal tests confirmed these microbiome differences between ketogenic and high-fat diets. More interesting, however, was the finding that the microbial shifts directly correlated with gradual changes in the levels of ketone bodies.

“This was a little surprising to me,” says Turnbaugh. “As someone who is new to the keto field, I had assumed that producing ketone bodies was an all-or-nothing effect once you got to a low enough level of carb intake. But this suggests that you may get some of the effects of ketosis quite quickly."

The study also found the microbial changes linked to a ketogenic diet could be generated by simply adding synthetic ketone bodies to a high-fat/high-carb diet. This suggests it is the particular metabolic shift to producing ketone bodies that is causing a downstream effect on the microbiome.

“This is a really fascinating finding because it suggests that the effects of ketogenic diets on the microbiome are not just about the diet itself, but how the diet alters the body’s metabolism, which then has downstream effects on the microbiome,” adds Turnbaugh. “For many people, maintaining a strict low-carbohydrate or ketogenic diet is extremely challenging, but if future studies find that there are health benefits from the microbial shifts caused by ketone bodies themselves, that could make for a much more palatable therapeutic approach.”
 
En tiedä meneekä väärälle puolelle, mutta joku voi siirrellä.

Aloitin @PT-Vatanen HC Dietin ja ajattelin dokumentoida tämän neljän viikon meiningit. Tässä ensimmäisessä osassa lähinnä käydään läpi parin ensimmäisen päivän fiilikset ja odotukset sekä tietty laitetaan tavoite paljonko rasvaa yritetään raapia pois. Samalla tää on myös ensimmäinen ketokokeiluni, joten jännä nähdä millaisia fiiliksiä kuukauden aikana tulee.

Tästä tulee siis neljä-osainen sarja jota päivittelen viikottain.

Jos tykkäsit niin jää ihmeessä seurailemaan meininkiä!


View: https://www.youtube.com/watch?v=M4TrE9yJUyo
 

To offer a rigorous insight into the effect of the ketogenic diet on a human gut microiobiome, the researchers recruited 17 non-diabetic overweight subjects for a two-month inpatient study. The subjects lived in a controlled hospital environment experiencing four weeks on a ketogenic diet (15 percent protein, 5 percent carbs, 80 percent fat) and four weeks on a standard diet (15 percent protein, 50 percent carbs, 35 percent fat).

Stool sampling revealed dramatic, and rapid, changes in microbial populations between the two diets. Significant changes were detected across 19 different bacterial genera. Of particular interest to the researchers was a major drop in Bifidobacteria levels when subjects shifted to a ketogenic diet.

Subsequent animal tests confirmed these microbiome differences between ketogenic and high-fat diets. More interesting, however, was the finding that the microbial shifts directly correlated with gradual changes in the levels of ketone bodies.

“This was a little surprising to me,” says Turnbaugh. “As someone who is new to the keto field, I had assumed that producing ketone bodies was an all-or-nothing effect once you got to a low enough level of carb intake. But this suggests that you may get some of the effects of ketosis quite quickly."

The study also found the microbial changes linked to a ketogenic diet could be generated by simply adding synthetic ketone bodies to a high-fat/high-carb diet. This suggests it is the particular metabolic shift to producing ketone bodies that is causing a downstream effect on the microbiome.

“This is a really fascinating finding because it suggests that the effects of ketogenic diets on the microbiome are not just about the diet itself, but how the diet alters the body’s metabolism, which then has downstream effects on the microbiome,” adds Turnbaugh. “For many people, maintaining a strict low-carbohydrate or ketogenic diet is extremely challenging, but if future studies find that there are health benefits from the microbial shifts caused by ketone bodies themselves, that could make for a much more palatable therapeutic approach.”
Aihe "gut microbiome" on todella sekava soppa ja alan asiantuntijoiltakin kuulee usein "tapahtui muutos, mutta emme tiedä oliko se hyvä juttu, huono juttu vai neutraali". Tässäkään nyt ei käsittääkseni sanota, että keto on tästä syystä parempi kuin standard diet.

Haluan myös kiinnittää huomiota siihen, että tämä ketoilu kesti siis neljä viikkoa. Valitettavaa. Eihän tätä tutkimusta voida huomioida, kun alla ei ole sitä 6 kuukauden keto-adaptaatiota. 😉
 
Ylipäänsä hyviä asioita tapahtuu jos paino putoo tyyliin +30bmistä alaspäin. Ihan varmasti mm. suolistofloora paranee. Varsinkin jos sitä siistitään pizzoista kaljasta jäätelöstä ja vastaavista vaikka siihen ketoon. Hyvin suunniteltuun ketoon.
 
Mutta eivätkös nuo bifidobakteerit ole standardibakteeri suolistossa, jolla on lukuisia hyviä ja tärkeitä ominaisuuksia? Niitähän syödään siis jugurteissa ja muissa tuotteissa suolen terveyden parantamiseksi. Siis itse ainakin vähän huolestuneena tuon luin ylläolevan. *

Toisaalta olen aika varma, että en ole vuosiin syönyt yhtä paljon kuitua kuin nykyään ketolla. Vihannesten ja salaattien ystävä olen ollut aina, mutta nyt niillä on todella suuri osa vatsantäytteenä. Ja maitotuotteitakaan en ole kokonaan jättänyt pois. Varsinkaan nyt, kun täällä Kreikassa on ollut mansikka-aika viimeiset neljä viikkoa: 10% kreikkalaista valutettua jugurttia ja mansikkaviipaleita jälkkäriksi. :)
 
Back
Ylös Bottom