- Liittynyt
- 7.3.2009
- Viestejä
- 252
Mihin tuolla pyritään? Maalaisjärkeni kun sanoo että tuo johtaa proteolyysiin. Heraproteiinin tiedetään nostavan jopa insuliinitasoja, mutta mutuilisin että se johtuu siitä että suuri helposti imeytyvä proteiinimäärä käynnistää glukoneogeneesin eli proteiinien hajotuksen sokereiksi, jotka sitten puolestaan nostaa insuliinia.Nyt alan olemaan kirjan niillä sivuilla, missä aletaan puhua tarkemmin proteiinin ja rasvan suhteesta, ja käsitykset kääntyvät taas täysin päälaelleen. Proteinin osuutta nostetaan huomattavan paljon siihen nähden mitä olen viime viikkoina tottunut vetämään, ihan 1-1.5 grammaan painopaunaa kohden. Ja rasvojen kustannuksella, kalorit raskaasti alle kulutuksen.
Toisin sanoen sama vaikutus saataisiin kai aikaan ihan vaan hiilareillakin?
Ketodieetillä on pointtina pitää rasvojen osuus niin korkeana ettei kroppa edes harkitse proteiinien hajottamista energiaksi ( = lihaskato), vaan käyttää kaiken rakennusaineeksi. Kun on ollut riittävän kauan ketoosissa, solujen mitokondriotkin tottuvat rasvanpolttoon. Itse asiassa jatkuvasti korkea insuliini jopa surkastuttaa ja vähentää mitokondrioiden määrää lihaksissa ja maksassa:Ihmettelen kyllä näitä (fyysisesti aktiivisia) jätkiä, jotka ovat olleet ketoosissa kuukausitolkulla ilman lihasmassan menetystä tai fyysistä loppuunpalamista
Prolonged exposure to insulin suppresses mitochondrial production in primary hepatocytes
Tämä lienee myös yksi insuliiniresistenssin ja metabolisen oireyhtymän ikävistä lisävaikutuksista. Läski väsyttää.
Eli noissa lisäprotskuissa pakkaa olemaan myös tuota hiilaria ja juon yleensä yhden protskudrinkin töissä välipalana. Tulisiko nyt sitten uhrata tuon keton ajaksi rahaa proteiinijauheeseen, joka ei sisällä tuota hiilaria?

katsotaan kuitenkin mitä tuloksia labrasta saadaan.