- Liittynyt
- 17.8.2006
- Viestejä
- 16 307
Viimeksi ne tais olla 500g kypsää lihaa viikossa, kun tarkistin.
Nyt muuten oot oikeessa. 500g/vko. Pointti kumminkin on, sitä saa syyä.
edit: 9kk ikäsen lapsenvahtina oleminen ottaa veronsa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Viimeksi ne tais olla 500g kypsää lihaa viikossa, kun tarkistin.
Jossain jenkeissähän ne grillaa sen kuoren mustaks. Siihen mustaan kertyy mm. PAH yhdisteitä jotka todistettavasti aiheuttaa syöpää.Mulle on syntynyt jostain mielikuva, että lihan valmistustapa olisi erittäin merkittävä tekijä. Jos sen lihan pinnan käristää kovassa lämmössä niin syntyy syöpää aiheuttavia yhdisteitä? Liha pitäisi valmistaa matalassa lämmössä, hauduttaminen, sous vide?
Saattaa olla.Eiks ole ihan naurettava määrä, 71g/päivä.
Siis 100 g viikossa. Vaikka vetäisi kerralla, niin tuosta ei tule kuin paha mieli. Tuosta määrästä pelkää lihaa ei saisi miehen kokoinen mies edes proteiinisynteesiä käyntiin. Onneksi ei tarvitse potea ilmastoahdistusta.Taisi olla 14g päivässä kun sai syödä ilmastodieetissä lihaa.
Ite vedän lihaa, kalaa tai kanaa sen kilon päivässä ilman edes pientä vihlasua omassa tunnossa.
Varsinkin kun tänään sain tietooni kertoimet todennäköisydestä kuolla lihansyöntiin.
IS julkaisi jutun jossa siteerattiin juttua Jama lehdessä olleesta tutkimuksesta ja siinä tutkimuksessa oli seurattu 30.000 ihmistä lähes 30v ajan ja saatiin selville että riski kuolla syömällä prosessoimatonta lihaa on 1,03 kertainen siihen että ei söisi lihaa lainkaan.
Tuon riskin olen valmis ottamaan jos vaihtoehtona on syödä vähemmän hyvän makuista ruokaa loppu ikä.
Kai sä nyt muutakin syöt siihen annokseen, kun sen lihan? Liha ei ole ainoa proteiinin lähde siinä lautasella, joten kyllä saa.Siis 100 g viikossa. Vaikka vetäisi kerralla, niin tuosta ei tule kuin paha mieli. Tuosta määrästä pelkää lihaa ei saisi miehen kokoinen mies edes proteiinisynteesiä käyntiin. Onneksi ei tarvitse potea ilmastoahdistusta.
Tuosta prosessoidusta lihasta kun on ollut puhetta, niin muistetaan nyt taas, että Suomesta ei varmaan edes saa sellaisia lihatuotteita mitkä täyttää tuon haitallisen prosessoidun lihan määritelmän. Nakitkin on lihaa ja mausteita mihin ei ole lisätty muovikassillista myrkkyjä. Lihan jauhaminen pelkästään ei tee siitä haitallista.
Huomasitko, että kirjoitin "Tuosta määrästä pelkkää lihaa ei saisi miehen kokoinen mies edes proteiinisynteesiä käyntiin"? Siis ihan vain esimerkkinä miten vähän se on.Kai sä nyt muutakin syöt siihen annokseen, kun sen lihan? Liha ei ole ainoa proteiinin lähde siinä lautasella, joten kyllä saa.
Ja Suomessa saa kyllä prosessoidun lihan täyttämä lihavalmisteita joiksi niitä kutsutaan. Kaikki liha joka on jotenkin muuten käsitelty, kuin leikattu on lihavalmiste. Kanaan lisättävä suola, marinadi, leikkeet, makkarat ym ym.
No enpä kyllä huomannut asiaa, mutta onko se sitten oikeasti realistinen lähtökohta lähteä ajatteluun, että jos joku nyt söisin pelkästään tuon 100g lihaa niin sitten ei tulisi proteiinisynteesiä? Väitän, että näin ei tapahdu. Ei edes carnivore ruokavaliota harjoittavan kohdalla.Huomasitko, että kirjoitin "Tuosta määrästä pelkkää lihaa ei saisi miehen kokoinen mies edes proteiinisynteesiä käyntiin"? Siis ihan vain esimerkkinä miten vähän se on.
Huomasitko myös, että kirjoitin "Suomesta ei varmaan edes saa sellaisia lihatuotteita mitkä täyttää tuon haitallisen prosessoidun lihan määritelmän"? Prosessoitu liha ja se prosessoitu liha mihin kaikissa tutkimuksissa viitataan haitallisena, eivät ole välttämättä samoja asioita. Jos mennään ääripäihin, niin jauhelihakin on prosessoitua ja niin on myös joku savustettu nitriitillä ja väriaineilla kyllästetty lihanpala. Ne ei ole missään nimessä samalla viivalla, vaikka kuuluvat molemmat ryhmään prosessoitu liha.
Niin, kuten sanoin, niin se oli vain vahvistamassa esimerkkiä siitä miten vähän 100 g lihaa oikeasti on. Ei sitä tarvitse ottaa kirjaimellisesti.No enpä kyllä huomannut asiaa, mutta onko se sitten oikeasti realistinen lähtökohta lähteä ajatteluun, että jos joku nyt söisin pelkästään tuon 100g lihaa niin sitten ei tulisi proteiinisynteesiä? Väitän, että näin ei tapahdu. Ei edes carnivore ruokavaliota harjoittavan kohdalla.
Lihavalmisteet ja punainen liha yli tuon suosituksen yhdistetään terveyshaittoihin. Nuo suositukset kyllä tehdään ihan tutkimusten valossa.
Se, että mikä noista on milläkin tapaa haitallinen niin vaatisi aikalailla enempi asiantuntemusta kuin mitä meillä kahdella löytyy. Lihavalmisteisiin nyt vaan kuuluu kaikki ne lihat joita on muuten käsitelty kuin leikkaamalla ja ne yhdistetään terveyshaittoihin. Oli se miten epämiellyttävä asia hyvänsä niin tällä hetkellä tiede kertoo näin ja suositukset annetaan sen pohjalta. Kuka tietää vaikka jatkossa käsitys siitä muuttuu.
Oon joskus atkinsilla/vhh:lla pudottanut 30kiloa, ja tämä oli ennen saliaikaa, eli tiedän että kroppani vastaa siihen tehokkaasti, ja tässä kun kesäkuntoa haaveilee niin tekisi taas mieli lähteä tälle tielle. Mutta kuten tuossa eräässä toisessa threadissa sanoin, niin mulla on jostain erikoisesta syystä ihan äärimmäisen huono aineenvaihdunta. En tietenkään juokse 50km lenkkejä tai ui työmatkaani järvessä vastatuuleen, mutta käyn kuitenkin joka päivä salilla kolisuttelemassa painoja, ja teen vaihtelevan fyysistä työtä teollisuudessa, ja viimeksi kun pitkään trackasin macroja niin 1700kcal jälkeen alkoi kroppa kerää jo hissuksiin painoa.
Itse mietin että voisiko tämä edelleen olla "oire" tuosta uskomattomasta VHH rykäisystä jonka joskus tein? Siitä on jo 7 vuotta aikaa, mutta en oikeen keksi mitään muuta elintavoistani joka selittää sammuneen metabolismini. EN väitä että näin olisi, mutta ajattelin täällä kysellä muilta VHH / Ketoilijoilta että onko kukaan muu huomannut vastaavaa?
Toi 100g lienee tullut siitä, että jaetaan se suositus määrä viikossa 7:llä eli että syötäisiin joka päivä punaista lihaa. Urheilijalle suositus on muistini mukaan 3-4 annosta viikossa joten kerta annoksena tuo on isompi kuin sen 100g.Niin, kuten sanoin, niin se oli vain vahvistamassa esimerkkiä siitä miten vähän 100 g lihaa oikeasti on. Ei sitä tarvitse ottaa kirjaimellisesti.
Ja puhuin todellakin prosessoidusta lihasta. En punaisesta lihasta yleensä. Esimerkiksi Jenkeistä löytyy sitä ihan oikeasti prosessoitua lihaa mitä saa Suomessa kaupan hyllyistä vähän jo etsiä. Kyllä siihen riittää ihan maalaisjärki, että onko lihatuote yhtään haitallisempi kuin se prosessoimaton pala mistä se on lähtenyt, jos se on jauhettu, lisätty mausteita ja tungettu lampaansuoleen. Nakkeja usein haukutaan siitä, että ne on näitä haitallisia prosessoituja lihatuotteita. Suomesta on kuitenkin hyvin helppo valita nakki mikä ei hyvällä mielikuvituksellakaan ole yhtään sen haitallisempi kuin prosessoimaton possunliha minkä itse kypsennät pannulla.
Oletko mittauttanut hormonitasoja? Uni ja stressi kunnossa? Muistatko pitää kevennyksiä ja lepopäiviä, ihminen ei ole kone?
Jos ei ole mitään selkeää syytä mitä korjata niin mä treenaisin salilla 3x viikko lihaksenkasvatusmielellä. Ruokavalio, uni, stressi samalla kuntoon.
Kyllähän tiede tutkii ja sanoo ja viisaat tekee suosituksia, mutta kun nuo tutkimukset käy läpi ja laskee paljonko lihan syönti kasvattaa sairastumisen riskiä voi todeta sen olemassa olevaksi mutta melko pieneksi ja kuoleman riskin todella pieneksi.Lihavalmisteet ja punainen liha yli tuon suosituksen yhdistetään terveyshaittoihin. Nuo suositukset kyllä tehdään ihan tutkimusten valossa.
Se, että mikä noista on milläkin tapaa haitallinen niin vaatisi aikalailla enempi asiantuntemusta kuin mitä meillä kahdella löytyy. Lihavalmisteisiin nyt vaan kuuluu kaikki ne lihat joita on muuten käsitelty kuin leikkaamalla ja ne yhdistetään terveyshaittoihin. Oli se miten epämiellyttävä asia hyvänsä niin tällä hetkellä tiede kertoo näin ja suositukset annetaan sen pohjalta. Kuka tietää vaikka jatkossa käsitys siitä muuttuu.
Niin... Ei se minulta ole pois teki kuka sitten mitä hyvänsä koskien omaa terveyttään. Siitä saa kukin itse päättää ja se on hyvä niinKyllähän tiede tutkii ja sanoo ja viisaat tekee suosituksia, mutta kun nuo tutkimukset käy läpi ja laskee paljonko lihan syönti kasvattaa sairastumisen riskiä voi todeta sen olemassa olevaksi mutta melko pieneksi ja kuoleman riskin todella pieneksi.
Kotimainen liha on lisäksi niin puhdasta ja ilmastoystävällistä että sitä voin vedellä ihan hyvillä mielin, varsinkin kun elämän laatu laskisi rankasti jos ei voisi syödä hyvää ruokaa.
Jos joku silti haluaa pienentää riskiä sairastua eikä halua luopua lihasta ja niin hankkii koiran, se tutkitusti vähentää riskiä sairastua sydän tai verisuonitauteihini enemmän kuin mitä lihan syönti sitä nostaa.
Tuskin kauhean metsään mennään suosituksia kuuntelemalla.