Älkää syökö soijaproteiinia/soijaa

Rauhoitu. Oli kyse siitä, että käsittääkseni et ole keksinyt tutkimusten/kiistanalaisen asian olemassaoloa vaan tästä on keskusteltu viitteineen aiemminkin. Ja koska on ilmeistä, että moni on seurannut tätä keskustelua täällä pitkään niin pyysin lyhyesti listaa haitoista. Käsittääkseni muutakin tietoa voi olla kuin mainitsemasi tutkimus. Tällöin A) saisimme ko. listan ja B) tiedon saisi 10 ihmisen (jotka jaksavat lukea tuon englanninkielisen tieteellisen tekstin, minä jaksoin) sijaan paljon suurempi joukko (kun kaikki eivät osaa englantiakaan varmasti yhtä hyvin kuin sinä).

Soija on merkittävä ravinnonlähde monille ihmisille ympäri maailman. Kaikilla ei ole varaa lihaan. Länsimaissa soija on äärimmäisen keskeinen osa mm. vegetaristien ja vegaanien ruokavaliota ja täten soijan asema yleistyy yhtä nopeasti kuin em. ruokavaliot. Ja kuten mainitsit niin soijaa lisätään ties minne.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
luumu sanoi:
Rauhoitu. Oli kyse siitä, että käsittääkseni et ole keksinyt tutkimusten/kiistanalaisen asian olemassaoloa vaan tästä on keskusteltu viitteineen aiemminkin. Ja koska on ilmeistä, että moni on seurannut tätä keskustelua täällä pitkään niin pyysin lyhyesti listaa haitoista. Käsittääkseni muutakin tietoa voi olla kuin mainitsemasi tutkimus. Tällöin A) saisimme ko. listan ja B) tiedon saisi 10 ihmisen (jotka jaksavat lukea tuon englanninkielisen tieteellisen tekstin, minä jaksoin) sijaan paljon suurempi joukko (kun kaikki eivät osaa englantiakaan varmasti yhtä hyvin kuin sinä).

Soija on merkittävä ravinnonlähde monille ihmisille ympäri maailman. Kaikilla ei ole varaa lihaan. Länsimaissa soija on äärimmäisen keskeinen osa mm. vegetaristien ja vegaanien ruokavaliota ja täten soijan asema yleistyy yhtä nopeasti kuin em. ruokavaliot. Ja kuten mainitsit niin soijaa lisätään ties minne.

Olen tutustunut aiheeseen vuosia sitten ja olen uusi tällä foorumilla (liityin eilen). T-mag:ssa oli tuon uuden kirjan (www.wholesoystory.com) teemoilta taas juttu ja ajattelin sen takia tuoda asian esille. Ja lisäksi katselin noiden lisäravinnevalmistajien tuotteita ja jenkkilässä tuntuu soija olevan nykyään kuin kirosana, silti suomessa sitä on yllättävän yleisesti käytössä/tarjolla. En silti usko soijan oleva erittäin kohtuudella käytettynä (muutama kerta viikossa) ja oikein valmistettuna (tofuna) mitenkään haitallinen. Useita kymmeniä grammoja päivässä käytettynä on selviö, että näitä haittoja havaitaan. Useat ihmiset eivät ole kovin tietoisia, eivätkä tunne kehoaan kovin hyvin. Monesti on vaikea löytää syyllistä tiettyihin oireisiin, kun syyllinen voi olla ruoka ja varsinkin jos sen vaikutukset näkyvät viikkojen, kuukausien tai vuosien kuluttua.

Olet varmaan tietoinen länsimaissa havaitusta miesten hedelmällisyyden rajusta laskemisesta, tosin suomessa ollaan vielä (toistaiseksi?) melko hyvässä tilanteessa. Tätä pohjaa vasten estrogeenin kaltaisia vaikutuksia omaavia yhdisteitä sisältävien tuotteiden lisääminen tieten tahtoen lähes kaikkiin ruokiin, muka terveellisyyteen perustuen (tai muuten), ei ole perustellulla pohjalla. Soijan haitalliset ominaisuudet hedelmällisyyteen kun on vielä niin pitkälle tutkittua asiaa ja täysin selvää tieteelliseltä pohjalta.

Minä ainakin haluan olla mies, enkä kemiallisesti (ympäristöestrogeenien) kastroima.
 
Soijahan on kevyttä tavaraa eli päivässä voisi kuitenkin käsityksesi mukaan syödä ns. turvallisesti joitakin kymmeniä grammoja? Aika vaikeatahan sitä soijaa on aivan hirveästi syödä kun kuivapainoa ajatellaan.
 
Ite oon ottanu reilun kuukauden ajan n. 90g Soija97 päivässä... :kuola:
En oo ainakaan huomannu mitään "myrkytysoireita" tms.... päinvastoin, tosi hyvä näläntunteen poistaja ja onhan siinä:

Proteiinia 91g
Rasvaa alle 1g
+vähän vitamiineja, kalsiumia, rautaa ja sinkkiä mainitakseni!

Diettaajalle ainakin ihan hyvä ratkaisu :) :5:
 
Just tänään ostin sikspäkin kebabbeja sen takii kun hogasin sisälmysluettelossa soijaproteiinivalmisteen. Saatana. :wall:

!!!.....................
 
KeppiNiska sanoi:
Just tänään ostin sikspäkin kebabbeja sen takii kun hogasin sisälmysluettelossa soijaproteiinivalmisteen. Saatana. :wall:

!!!.....................


:confused:

Mikäs siinä, naamariin vaan. Et sä siitä kuole. :)
 
Ohops. Unohtu ;) lopusta. Söin jo, enkä kuollu - ja vielä ketsupin kanssa! :hyper:

Useimmiten suhtaudun kyllä hyvin suurella varauksella näihin "älä syö sitä äläkä tätä, muuten saat syövän, sokeritaudin, vesirokon, keltakuumeen ja aidsin!!" - juttuihin. :kakka:
 
sterpuska sanoi:
kualenks mää nyt kun olen käyttänyt 5vuotta soijaa?
Tutkimuksia voi helvede.

Sama juttu täälläkin, 4.5v takana ilman lihansyöntiä, soijaa kuluu eikä ole kuukautiset vieläkään alkaneet.

Noita tutkimuksiahan nyt mahtuu 20 tusinaan, jatkuvasti tulee uutta tutkimusta siitä miten ruoka-aines, jota on Suomessakin käytetty päivittäin ruuanlaitossa kymmeniä vuosia, onkin yhtäkkiä varma tappaja jo vuoden käytön jälkeen, ja aiheuttaa ainakin syövän, aidsin ja herpeksen. Jännää vaan, ettei mitään tuollaista ole tullut ilmi käytännön kokemuksen kautta.

Mitä nyt jaksoin tuota linkkiä vähän lukea, niin vaikutelma oli perinteinen; tutkimuksen julkaisun sijaan julkaistaan tutkimukseen perustuva kirja. Kirjan on tarkoitus myydä, ja takoa rahaa kirjoittajalleen. Ja jotta kirja sitten myisi, pitää siinä olla jotain todella rankkaa ja kauhistuttavaa tekstiä - ja mikäpäs olisikaan sopivampaa kehonrakennuspiireille (missä vegetarismi ei vissiin ole kauhean trendikästä?), kuin soijan pahat vaikutukset.

Varmasti soija sopii joillekkin paremmin, ja toisille taas huonommin. Näinhän se on melkein kaikkien ainesten kanssa.

tässä soijasta myös
 
Kuinka moni täällä soijaa mainostavista jannuista antais vastasyntyneelle poikalapselle soijasta tehtyä äidinmaidinvastiketta? Entäs tuon ekassa postauksessa linkatun artikkelin lukemisen jälkeen?
 
Dopey sanoi:
Kuinka moni täällä soijaa mainostavista jannuista antais vastasyntyneelle poikalapselle soijasta tehtyä äidinmaidinvastiketta? Entäs tuon ekassa postauksessa linkatun artikkelin lukemisen jälkeen?

Kuinka moni aasialainen murrosikäinen miehenalku syö soijaa huomattavasti enemmän kuin suomessa asuva ikätoveri?

Lähes jokainen


Onko suuren soijankulutuksen maissa(japani) todettavissa huomattavasti enemmän vastasyntyneiden lasten sukupuolielinten kehityshäiriöitä?

Ei ole. Ainoastaan kasvinsyöjillä on todettu pieniä vaikutuksia. Ihmisten olisi syytä olla enemmän huolissaan ympäristömyrkkyjen (PCP, dioksiinit, DDT, DDE) ja teollisuuskemikaalien (alkyylifenolit, ftalaatit, bisfenolit) hormonaalisista vaikutuksista.
Otetaan nyt vaikka sellainen esimerkki, kuin yleisesti käytössä oleva butyylibentsyyliftalaatti. Kyseinen kemikaali vaikuttaa kasvua kiihdyttyvästä estrogeeniherkkiin syöpiin jo 0,0003% pitoisuuksilla verrattuna elimistön omaan estrogeenipitoisuuteen. Kyse on siis hieman eri luokan aineista, kuin kasviestrogeenit.
 
Dragon sanoi:
Ihmisten olisi syytä olla enemmän huolissaan ympäristömyrkkyjen (PCP, dioksiinit, DDT, DDE) ja teollisuuskemikaalien (alkyylifenolit, ftalaatit, bisfenolit) hormonaalisista vaikutuksista.[/B]

Totta ja erityisesti joissain tapauksissa tiettyjen erityisryhmien. Keskimääräisesti mikään näistäkään ei ole suomalaisen ravinnon osalta suuri ongelma.
 
Patarauta

Aasialaiset syövät runsaasti soijaa sisältävää ravintoa pienestä pitäen- jotkut tutkijat väittää että soijaperäisen ravinnon takia aasialaisten miesten testotuotanto on alhaisempi jo nuorena ja penikset keskimääräisesti pienempiä kuin eurooppalaisilla ;)
 
Patarauta sanoi:
Aasialaiset syövät runsaasti soijaa sisältävää ravintoa pienestä pitäen- jotkut tutkijat väittää että soijaperäisen ravinnon takia aasialaisten miesten testotuotanto on alhaisempi jo nuorena ja penikset keskimääräisesti pienempiä kuin eurooppalaisilla ;)

Aasialaiset ovat keskimääräisesti muutenkin lyhyempiä kuin eurooppalaiset. :) Kyllä siellä tuntuu ne värkit silti toimivan - ainakin väkimäärästä päätellen.
 
Dragon sanoi:
Aasialaiset ovat keskimääräisesti muutenkin lyhyempiä kuin eurooppalaiset. :) Kyllä siellä tuntuu ne värkit silti toimivan - ainakin väkimäärästä päätellen.

Niin ovat. Mutta japanialaiset elävät pidempään.
Jossain tutkimuksessa tutkittiin, mikä erottaa pitkään elävät japanilaiset (joku saari se oli, en muista) länsimaista. Tutkimuksessa selvisi, että japsit olivat
a) painoindeksiltään alipainoisia/huomattavan laihoja
b) söivät paljon soijaa
c) eivät stressanneet elämästä ja elivät välitöntä ja yksinkertaista elämää.

Hitto. Mulla on vissiin jo toinen jalka haudassa. :hyper:
 
Aasialaisetko syövät paljon soijaa? Voisiko joku antaa määritteen sanalle paljon? Entä sitten tuo jo aiemmin mainitsemani valmistustapa. Tofua valmistettaessa haitta-aineiden määrä itse syötävässä tuotteessa on alhaisempi ja tietenkään haitatkaan eivät siten tule esiin kuin merkittävillä annoksilla. Ohessa lainaus tuolta t-mag:n artikkelista, siitä paljonko siellä aasiassa sitä soijaa syödään. En puhuisi paljosta tai merkittävimmästä tms. tässä yhteydessä.

T-Nation: Okay, let me play devil's advocate for a minute. One of the arguments supporting soy always brings up the apparent health and longevity of soy-eating Asian cultures. What do you say to that?

Dr. Daniel: First of all, Asia is a huge continent. It includes people of very different cultures with widely varying dietary customs and health records. If we look at the statistics for cancer and other diseases, we discover that certain types of cancer are more prevalent in the United States than in, say, China, and vice versa. Though the soy industry likes to take credit for the good news, it consistently neglects to mention the bad. And for all anyone knows, the good news could be attributed to other dietary or lifestyle influences. Claims that soybeans have been a major part of the Asian diet for more than 3000 years, or from "time immemorial" as we sometimes hear, are also simply not true.

The main point I want to make is that Asians don’t actually eat very much soy.

Peter Golbitz, of Soyatech Inc, a soy-industry information center, reports that the average consumption per year in China, Indonesia, Korea, Japan and Taiwan ranges from 9.3 grams to 36 grams per day. Compare that to a single cup of tofu that weighs in at 252 grams and think about the people you know who are eating soy every day, several times a day.

Others too have reported that Asians eat very little soy. When T. Colin Campbell of Cornell University traveled around China to survey the dietary habits of 6,500 adults in 130 rural villages, he reported that they ate an average of 12 grams of legumes per day. Probably only about one third of this amount is soy. (For some inexplicable reason he never got the figures on soy alone.)

Finally, keep in mind that the type of food Asians eat is very different from the soy that's appearing on the American table. Think small amounts of old-fashioned whole soy products like miso and tempeh, not soy sausages, soy burgers, chicken-like soy patties, TVP chili, tofu cheesecake, packaged soymilk or any other of the ingenious new soy products that have infiltrated the American marketplace.
 
pecbuster72 sanoi:
Aasialaisetko syövät paljon soijaa? Voisiko joku antaa määritteen sanalle paljon?
Ja voisiko joku toinen määritellä aasialaisen? Itse olen oleillut Japanissa, Kiinassa ja Thaimaassa, enkä huomannut kovinkaan paljon soijasapuskoja tarjolla, enemmän niitä oli USAssa. Soijakastiketta käytetään joissain wokkiruoissa (kestääköhän isoflavonit korkeita lämpötiloja) ja Tokiossa oli ravintolan 50 annoksen listalla pari tofuruokaa.
 
pecbuster72 sanoi:
Soija on myrkkyä. Alentaa testotasoja ja aiheuttaa hypothyroidismia. ÄLKÄÄ KÄYTTÄKÖ MISSÄÄN MUODOSSA. Sai sitä itsekkin ennen ihmetellä miksi tissit tuli aina kipeäksi kun käytti soijaproteiinia. Ohessa linkki juttuun, jos osaatte englantia. Ja Suomessa sitä tungetaan joka paikkaan, moni ruoka pilattu tällä ja muka terveellistä!

http://www.t-mag.com/nation_articles/302poison.jsp

Soija sisältää kasvisestrogeeniä! :curs:
 

Suositut

Back
Ylös Bottom