Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hiljattain juttelin erään tunnetun kilpirauhaslääkärin kanssa ja hänen mukaansa on vahva syy epäillä, että makeutusaineet ovat myrkkyä kilpirauhaselle. Ajattelin että hyvä kun ei tule vedettyä moista sontaa, kunnes tsekkasin mitä proteiinipurkin kyljessä lukee. Sisältää makeutusaneita ja roppakaupalla kaikelnlaisia lisä- ja säilöntäaineita. Purkki lensi roskiin. Nylyään tulee vedettyä maustamatonta riisiproteiinia. Siihen hedelmiä, marjoja, hunajaa ja raakakaakaoa yms. sekaan, niin on oikein hyvä palautusjuoma.
Saisiko vielä lähdettä tälle? Nopealla gogoeltuksella löytyi MTV:n uutinen aiheesta: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...-kuolla-jopa-40-tonnia-kalaa-vuodessa/5891178Ihan niinkun sekin, että olkiluodossa kuolee 40 000 kiloa vuodessa kalaa voimalan takia vaikka siitä oli tvo:n ja tän ranskalaisen firman maksamia tutkimuksia miten voimala ei vaikuta mitenkään ympäristöön lintuihin tai kaloihin
Harvinaisen kuutamolla kyllä on ihmiset näin yleisesti, mutta se ei kyllä yllätä
Eipä tuo steviakaan täysin luonnollinen makeutusaine teollisuuskäytössä ole, kun stevioglykosiditkin täytyy kemiallisen prosessin kautta eristää kasvin lehdistä. Siksi onkin kyseenalaista, että onko stevia nyt sitten luonnollinen vai ei. En itsekään silti välttele mitään makeutusainetta, mutta uskoisin stevian kaikesta huolimatta olevan markkinoilla olevista makeutusaineista paras vaihtoehto. Kohtuus kaikessa pätee omasta mielestä tässäkin asiassa.Miks täällä tuputettaan jotain riisiherneproteiineja. Heraakin saa luomulaatuisena isolaattina raakakaaolla maustetuna ja stevialla makeutettuna
Kun lukee näitä "luonnollisuus" juttuja niin tulee vaan tällänen olo.Eipä tuo steviakaan täysin luonnollinen makeutusaine teollisuuskäytössä ole, kun stevioglykosiditkin täytyy kemiallisen prosessin kautta eristää kasvin lehdistä. Siksi onkin kyseenalaista, että onko stevia nyt sitten luonnollinen vai ei. En itsekään silti välttele mitään makeutusainetta, mutta uskoisin stevian kaikesta huolimatta olevan markkinoilla olevista makeutusaineista paras vaihtoehto. Kohtuus kaikessa pätee omasta mielestä tässäkin asiassa.
Ja vielä koskien tuota "ympäristömyrkky"-vapaata palkkaria, niin itse suosin maustamattomia jo sen takia, että kaikki makeutetut jauheet alkavat vaan mielestäni maistumaan niin paskalta... Muutama kilo menee maustettua vielä suhteellisen hyvin, mutta sitten alkaa tökkiä. Esimerkiksi heraisolaatti maistuu melko neutraalilta ja sitä itse ainakin pystyn vetämään ihan huoletta. Tarjouksesta ostin viimeksi ison säkin ja kilohinnaksikin jäi vain 10,5 euroa. Kylkeen vielä maustamatonta maltoa ja siinä onkin ainakin lähes myrkytön palkkari.
Muista sit että noissa ei ole "ihan yhtä hyvät" aminohappoprofiilit kuin herassa, eli pelkästä herneproteiinista ei yksinkertaisesti saa kaikkia välttämättömiä aminohappoja.Kyllähän näitä vaihtoehtoja on vaikka kuinka! Ihan perus marketistakin löytyi Puhdistamon riisiherneproteiinia luomuna.. Maku ei tosin ole ihan samaa luokkaa kun "ympätistömykky" kamassa, mut pakko oli testata kun maitopohjaiset ovat aiheuttaneet ongelmia..
Joo, toi luonnollisuus on mielenkiintoinen asia tavallaan. Monille se on sellainen itseisarvo melkein, että luonnollinen on aina hyvä. No, risiinikin on luonnollista, että en mä sit oikein tiedä... Ja sit taas joku noudattaa jotain luonnollista välimeren dieettiä ja vetää oliiveja oksa kovana. Ottakaapa selvää millaisen kemiallisen käsittelyn oliivit käy läpi ennen kuin ne on ihmisravinnoksi sopivia.No sehän se pointti tässä on kun mielipide on kuin persereikä - kaikilla on oma. Kyllähän ihmiset sanovat, että rasvaton maitokaan ei ole luonnollista ja keho ei pystyisi sitä edes käsittelemään. Steviaglykosidien käytön hyväksymisen jälkeen (2010?) Euroopassa kiisteltiin nimenomaan tuosta luonnollisuus-väitteestä markkinoinnissa, koska stevioglykosidejä ei esinny luonnossa sellaisenaan, vaan se eristetään kasvin lehdistä kemiallisesti. Kyllähän sukraloosikin valmistetaan kemiallisesti sokerista enkä ainakaan itse ole vielä nähnyt, että joku olisi väittänyt sitä luonnolliseksi. Tästä aiheesta voidaan vääntää vaikka maailman tappiin asti...
Muista sit että noissa ei ole "ihan yhtä hyvät" aminohappoprofiilit kuin herassa, eli pelkästä herneproteiinista ei yksinkertaisesti saa kaikkia välttämättömiä aminohappoja..