Ympäristömyrkky vapaa palautumisjuoma!?

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Hiljattain juttelin erään tunnetun kilpirauhaslääkärin kanssa ja hänen mukaansa on vahva syy epäillä, että makeutusaineet ovat myrkkyä kilpirauhaselle. Ajattelin että hyvä kun ei tule vedettyä moista sontaa, kunnes tsekkasin mitä proteiinipurkin kyljessä lukee. Sisältää makeutusaneita ja roppakaupalla kaikelnlaisia lisä- ja säilöntäaineita. Purkki lensi roskiin. Nylyään tulee vedettyä maustamatonta riisiproteiinia. Siihen hedelmiä, marjoja, hunajaa ja raakakaakaoa yms. sekaan, niin on oikein hyvä palautusjuoma.

Ainahan sitä voi epäillä kaiken myrkyttävän kilpirauhasta. Mutta omasta käytännön kokemuksesta voin sanoa, että kun vuosiksi jätin makeutusaineet, fluorihammastahnan, alumiini dödön ja muut "kilppariin vaikuttavat" myrkyt pois ja seurasin kilppari-arvoja, ei tapahtunut mitään muutosta parempaan suuntaan. Ei oloissa, eikä labra-arvoissa.

Ainoa "hyöty" tästä oli hien haju, leegojen kiilteen heikkeneminen/ ikenien vetäytyminen ja paskan makuinen palkkari. Nykyään vedänkin näitä myrkkyä kohtuudella, enkä ole huomannut mitään ongelmaa oloissa tai kilppari-arvoissa. Aspartaami on kuitenkin jäänyt jo ennen tätä kokeilua pois, eli tämä koskee sukraloosia ja steviaa.
 
Tuskin kukaan vetää nuita makeutusaineita hammastahnaa tai käyttää döfistä,niin paljon et se tuottaisi ongelmia parissa vuodessa.
 
Kyllähän näitä vaihtoehtoja on vaikka kuinka! Ihan perus marketistakin löytyi Puhdistamon riisiherneproteiinia luomuna.. Maku ei tosin ole ihan samaa luokkaa kun "ympätistömykky" kamassa, mut pakko oli testata kun maitopohjaiset ovat aiheuttaneet ongelmia..

Edit: tuosta http://www.huffingtonpost.com/robbie-gennet/donald-rumsfeld-and-the-s_b_805581.html
voi käydä esim. lukemassa jutun miten aspartaami saatiin lailliseksi..

ps. itse kyllä käytän makeutusaineita päivittäin, mut tuskin ne ainakaan terveyttä edistää..
 
Viimeksi muokattu:
Miks täällä tuputettaan jotain riisiherneproteiineja. Heraakin saa luomulaatuisena isolaattina raakakaaolla maustetuna ja stevialla makeutettuna
 
Ihan niinkun sekin, että olkiluodossa kuolee 40 000 kiloa vuodessa kalaa voimalan takia vaikka siitä oli tvo:n ja tän ranskalaisen firman maksamia tutkimuksia miten voimala ei vaikuta mitenkään ympäristöön lintuihin tai kaloihin :)

Harvinaisen kuutamolla kyllä on ihmiset näin yleisesti, mutta se ei kyllä yllätä
Saisiko vielä lähdettä tälle? Nopealla gogoeltuksella löytyi MTV:n uutinen aiheesta: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...-kuolla-jopa-40-tonnia-kalaa-vuodessa/5891178

Uutisessa mainittiin, että kalaa imetään merivedestä vähintään 8 tonnia vuodessa, ja suurimmillaan jopa 43 tonnia, ei siis 40 tonnia vuosittain. Suomessa ammattikalastetaan vuosittain noin 120 miljoonaa kiloa, josta suurin osa on merikalastusta. Tuosta määrästä tuo 40 tonnia on kokonaiset 0,03%, mutta ilmeisesti myös kalastajatkin ovat maksaneet tutkijat hiljaisiksi. Mainittakoon vielä, että kalat eivät kuole suinkaan mihinkään radioaktiivisiin päästöihin, vaan ydinvoimala käyttää merivettä jäähdytykseen, jolloin kaloja imeytyy pumpattavan meriveden mukana.
 
Miks täällä tuputettaan jotain riisiherneproteiineja. Heraakin saa luomulaatuisena isolaattina raakakaaolla maustetuna ja stevialla makeutettuna
Eipä tuo steviakaan täysin luonnollinen makeutusaine teollisuuskäytössä ole, kun stevioglykosiditkin täytyy kemiallisen prosessin kautta eristää kasvin lehdistä. Siksi onkin kyseenalaista, että onko stevia nyt sitten luonnollinen vai ei. En itsekään silti välttele mitään makeutusainetta, mutta uskoisin stevian kaikesta huolimatta olevan markkinoilla olevista makeutusaineista paras vaihtoehto. Kohtuus kaikessa pätee omasta mielestä tässäkin asiassa.
Ja vielä koskien tuota "ympäristömyrkky"-vapaata palkkaria, niin itse suosin maustamattomia jo sen takia, että kaikki makeutetut jauheet alkavat vaan mielestäni maistumaan niin paskalta... Muutama kilo menee maustettua vielä suhteellisen hyvin, mutta sitten alkaa tökkiä. Esimerkiksi heraisolaatti maistuu melko neutraalilta ja sitä itse ainakin pystyn vetämään ihan huoletta. Tarjouksesta ostin viimeksi ison säkin ja kilohinnaksikin jäi vain 10,5 euroa. Kylkeen vielä maustamatonta maltoa ja siinä onkin ainakin lähes myrkytön palkkari.
 
Eipä tuo steviakaan täysin luonnollinen makeutusaine teollisuuskäytössä ole, kun stevioglykosiditkin täytyy kemiallisen prosessin kautta eristää kasvin lehdistä. Siksi onkin kyseenalaista, että onko stevia nyt sitten luonnollinen vai ei. En itsekään silti välttele mitään makeutusainetta, mutta uskoisin stevian kaikesta huolimatta olevan markkinoilla olevista makeutusaineista paras vaihtoehto. Kohtuus kaikessa pätee omasta mielestä tässäkin asiassa.
Ja vielä koskien tuota "ympäristömyrkky"-vapaata palkkaria, niin itse suosin maustamattomia jo sen takia, että kaikki makeutetut jauheet alkavat vaan mielestäni maistumaan niin paskalta... Muutama kilo menee maustettua vielä suhteellisen hyvin, mutta sitten alkaa tökkiä. Esimerkiksi heraisolaatti maistuu melko neutraalilta ja sitä itse ainakin pystyn vetämään ihan huoletta. Tarjouksesta ostin viimeksi ison säkin ja kilohinnaksikin jäi vain 10,5 euroa. Kylkeen vielä maustamatonta maltoa ja siinä onkin ainakin lähes myrkytön palkkari.
Kun lukee näitä "luonnollisuus" juttuja niin tulee vaan tällänen olo.

hqdefault.jpg


Jos kemiallinen prosessi tekee jostain luonnottoman niin ollaan kyllä vähän surullisella linjalla. Kertoo vaan siitä että nykyään käsitys luonnollisuudesta on saanut ihan outoja mittakaavoja.
 
No sehän se pointti tässä on kun mielipide on kuin persereikä - kaikilla on oma. Kyllähän ihmiset sanovat, että rasvaton maitokaan ei ole luonnollista ja keho ei pystyisi sitä edes käsittelemään. Steviaglykosidien käytön hyväksymisen jälkeen (2010?) Euroopassa kiisteltiin nimenomaan tuosta luonnollisuus-väitteestä markkinoinnissa, koska stevioglykosidejä ei esinny luonnossa sellaisenaan, vaan se eristetään kasvin lehdistä kemiallisesti. Kyllähän sukraloosikin valmistetaan kemiallisesti sokerista enkä ainakaan itse ole vielä nähnyt, että joku olisi väittänyt sitä luonnolliseksi. Tästä aiheesta voidaan vääntää vaikka maailman tappiin asti...

Ja kuten aiemmassa viestissä sanoin, en välttele mitään makeutusaineita enkä ole mikään "viherpiipertäjä", vaan käytän itse asiassa melko paljon keinomakeutettuja tuotteita. Halusin vain antaa yhden näkökulman tuohon luonnollisuus-väitteeseen, mikä on edelleen kiistanalaista stevian kohdalla.
 
Kyllähän näitä vaihtoehtoja on vaikka kuinka! Ihan perus marketistakin löytyi Puhdistamon riisiherneproteiinia luomuna.. Maku ei tosin ole ihan samaa luokkaa kun "ympätistömykky" kamassa, mut pakko oli testata kun maitopohjaiset ovat aiheuttaneet ongelmia..
Muista sit että noissa ei ole "ihan yhtä hyvät" aminohappoprofiilit kuin herassa, eli pelkästä herneproteiinista ei yksinkertaisesti saa kaikkia välttämättömiä aminohappoja.

No sehän se pointti tässä on kun mielipide on kuin persereikä - kaikilla on oma. Kyllähän ihmiset sanovat, että rasvaton maitokaan ei ole luonnollista ja keho ei pystyisi sitä edes käsittelemään. Steviaglykosidien käytön hyväksymisen jälkeen (2010?) Euroopassa kiisteltiin nimenomaan tuosta luonnollisuus-väitteestä markkinoinnissa, koska stevioglykosidejä ei esinny luonnossa sellaisenaan, vaan se eristetään kasvin lehdistä kemiallisesti. Kyllähän sukraloosikin valmistetaan kemiallisesti sokerista enkä ainakaan itse ole vielä nähnyt, että joku olisi väittänyt sitä luonnolliseksi. Tästä aiheesta voidaan vääntää vaikka maailman tappiin asti...
Joo, toi luonnollisuus on mielenkiintoinen asia tavallaan. Monille se on sellainen itseisarvo melkein, että luonnollinen on aina hyvä. No, risiinikin on luonnollista, että en mä sit oikein tiedä... Ja sit taas joku noudattaa jotain luonnollista välimeren dieettiä ja vetää oliiveja oksa kovana. Ottakaapa selvää millaisen kemiallisen käsittelyn oliivit käy läpi ennen kuin ne on ihmisravinnoksi sopivia.
 
Muista sit että noissa ei ole "ihan yhtä hyvät" aminohappoprofiilit kuin herassa, eli pelkästä herneproteiinista ei yksinkertaisesti saa kaikkia välttämättömiä aminohappoja..

Tässä oli muistaakseni herne+riisi, niin olisko sillä saatu lähes täydellinen aminohappoprofiili, en mene kyllä vannomaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom