Ylilyönti Podcast

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Poistuiko Ylilyönti Spotifyn puolelta kokonaan? Alkuviikosta oli kyllä jaksot vielä siellä kuunneltavissa, mutta ainakaan omilla laitteilla en pääse nyt kuuntelemaan Spotifysta Ylilyöntiä.
Tilanne täysin mysteeri. Asia on kyllä selvityksessä. Toivottavasti ongelma selviää ja ratkaistaan asap ja saadaan jaksot normisti myös spotifyn puolella julki. Soundcloudissa ja YouTubessa löytyy kuten aiemminkin.
 
Tekoäly tulee kyllä vielä vaikuttamaan kamppailulajeihinkin tavalla tai toisella. Huvikseni kysyin ChatGPT:ltä, miten potkunyrkkeilijän kannattaa harjoitella kiertopotkua ja vastaus oli varsin onnistunut.

Kiertopotku on yksi monipuolisimmista ja tehokkaimmista potkuista potkunyrkkeilyssä. Sen suorittaminen vaatii oikean tekniikan, voiman ja notkeuden. Tässä on joitakin vinkkejä, jotka voivat auttaa potkunyrkkeilijää harjoittelemaan kiertopotkua:

Oikea asento: Asetu oikeaan potkunyrkkeilyasentoon, jossa paino on tasaisesti jakautuneena ja etujalka on hieman koukussa. Tämä antaa sinulle vakaan pohjan kiertopotkulle.

Kiertoliike: Aloita liike kiertymällä lantiosta ja lonkista. Kiertopotkussa voima tulee vartalon pyörähdyksestä, ei pelkästään jalkojen liikkeestä. Pyöritä lantiota ja ylävartaloa oikeaan suuntaan, vastakkaiseen suuntaan kuin potkusi.

Nosta polvi: Kiertopotkun tekniikassa tärkeää on aloittaa liike nostamalla potkaisevan jalan polvi kohti vastakkaista olkapäätä. Tämä auttaa luomaan kiertoliikkeen ja antaa voimaa potkulle.

Potkun suunta: Potkaistava jalka suoristetaan voimakkaasti samalla kun lantio ja olkapäät kääntyvät kohti kohdetta. Kiertopotku voi osua esimerkiksi vastustajan kylkeen tai päähän riippuen tilanteesta.

Vartalon hallinta: Pidä vartalosi tiukkana ja hallittuna koko potkun ajan. Vältä yliojentamista tai liiallista taaksepäin taipumista, jotta säilytät tasapainon ja voiman.

Oikea osuma-alue: Kiertopotkulla voi osua eri alueille vastustajaa. Harjoittele eri osuma-alueita, kuten kylkiä, reisiä, vatsaa tai päätä. Huomioi, että päähän kohdistuvat potkut ovat vaativampia ja edellyttävät erityistä varovaisuutta harjoittelussa ja otteluissa.

Toistoja ja harjoittelua: Harjoittele kiertopotkua toistuvasti varmistaaksesi, että saat tekniikan oikein. Aloita hitaasti ja keskity tekniikkaan ennen kuin lisäät voimaa. Voit harjoitella potkua ilmassa tai potkupussin tai padan kanssa.

Notkeus ja venyttely: Kiertopotku vaatii hyvää notkeutta lonkista ja jalkojen lihaksista. Säännöllinen venyttely auttaa parantamaan notkeutta ja mahdollistaa paremman potkutekniikan.

Valmentajan ohjaus: On suositeltavaa harjoitella kiertopotkua valmentajan tai kokeneemman potkunyrkkeilijän valvonnassa. He voivat antaa sinulle yksilöllistä palautetta ja neuvoja tekniikan parantamiseksi.

Turvallisuus: Muista aina harjoitella turvallisesti ja käyttää asianmukaista suojavarustusta, kuten potkunyrkkeilyhanskoja ja -säärisuojia.

Kuten kaikissa urheilulajeissa, säännöllinen ja omistautunut harjoittelu on avainasemassa kiertopotkun tekniikan kehittämisessä.

Vain tuo lantion ja ylävartalon kiertämistä koskeva kohta on outo, muuten voisi olla asiantuntevan valmentajan kirjoittama kooste.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom