YLIKOVA PALAUTUMISJUOMA (vai onko?)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Aku-A
  • Aloitettu Aloitettu
gotto sanoi:
Ahaa. Lähteenä jälleen http://www.vegsource.com? :jahas:

"Hi-virus pystyy läpäisemään sukupuolielinten, suun ja peräsuolen limakalvot - myös ehjät! Veritartunta on mahdollinen infektoituneen veren tai verituotteiden siirrossa sekä infektoituneella verellä likaantuneiden neulojen tai ruiskujen välityksellä."

http://www.redcross.fi/spr_suomi/terveyden_edistaminen/hiv_aids/mika_on_hiv/
http://www.aidsmap.com/publications/factsheets/fs55.htm

http://www.aphroditewomenshealth.com/news/20020314233546_health_news.shtml
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Voi herrasjestas!

Tämäkin homma on jo varmaan miljoona kertaa selvitetty, että malto imeytyy suurempina pitoisuuksina (kuten palautusjuoma) huomattavasti nopeammin kuin dekstroosi eli glukoosi.

Syynä on se, että glukoosilla isotonisen liuoksen raja on alhaisempi kuin maltolla.
 
rollerghost sanoi:
Mitä järkeä tossa malto-glukoosi jutussa on??
Mitkä ovat perustelut sille, että malto muka imeytyy nopeammin ja aiheuttaa korkeamman insuliinipiikin(jos molempia on siis sama määrä)?

Siis jos kerran :
1.Glukoosi on se sokeri joka veressä kiertää
2. Dextrose on puhdasta glukoosia
3. Malto on ketjuttunutta glukoosia
4. Molemmat sekottuvat veteen yhtä hyvin ja imeytyvät ohtusuoleen yhtä nopeasti (eli n.0.5-1l tunnissa).
5. Ennen aineen verensokeria nostavaa vaikutusta sen on pilkouduttava glukoosiksi, joka kaiken järjen mukaan kestää kauemmin maltossa(joka siis on glukoosiketjuja), kuin yksittäisissä glukoosi molekyyleissä, jotka eivät tarvitse mitään pilkkomista, vaan imeytyvät suoraan!

Eli pliis, jotain perusteluja jos vain joku viitsii.

Ehkä sillä on tekemistä juuri tämän osmolaliteetin kanssa... Eli glukoosi vaatii vähemmän nestettä 'kyllästääkseen' nesteen itsellään.

Eli ainakaan tämä kohta tekstissäsi ei pidä paikkaansa:
4. Molemmat sekottuvat veteen yhtä hyvin ja imeytyvät ohtusuoleen yhtä nopeasti (eli n.0.5-1l tunnissa).

Ja toiseksi.... miksi katsoa GI-taulukoita, kun ei ne kerro koko totuutta?
Käytännössä itse olen havainnut, että glukoosi (50g palautusjuomassa) nostaa nopeammin verensokerin ylös kuin maltodekstriini (50g).

Maltoa olen viimeksi tainut ottaa 2 vuotta sitten. Panimosokeri on parempaa, vaikkakin aika turhan makeeta tämmöselle silli suulle :)
 
Nythän on niin, että elimistö ei välttämättä ole niin yksinkertainen kapistus, että se suoraan imeyttäisi lyhytketjuiset molekyylit nopeammin kuin pitkät. Imeytymisnopeus riippuu pitkälti siitä, millaisia kuljetuskonsteja elimistöllä on käytettävissä. Näinhän on esim. aminohappojen laita: yksittäiset aminohapot ovat hitaampia imeytymään kuin di-, tri- ja oligovastaavat, koska elimistöllä ei ole keinoa kuljettaa yksittäisiä aminohappoja suolesta verenkiertoon. Sama pätee myös hiilareihin. Ketjun pituus vaikuttaa siten, että tietyt yhdistelmät imeytyvät juurikin sen takia nopeammin, että elimistöllä on keinot niitä kuljettaa. Tämän takia malto ns. pitkäketjuisena on salamannopea.

Ei mitään järkeä.
 
rollerghost sanoi:
Tomi, en ole kanssasi samaa mieltä.
Malto ei ole yhtä tehokasta kuin glukoosi.
Sen huomaa jo mausta ; glukoosi on makeata, malto ei.
Ja makeushan tarkoittaa sitä, että kemiallisia reaktioita (imeytymistä) tapahtuu jo suussa.
Maltolla ei kuitenkaan näin käy.

Lisäksi tavallinen sakkaroosikin on tehokkaampaa kuin malto.
Sakkaroosissa on vain kaksi eri sokeria yhdistynyt, kun taas malto on koostunut polysakkarideista (useista sokereista).

Malto on tietysti nopeata, mutta ei yhtä nopeata kuin em hiilihydraatit.

Ja itse en näe mitään syytä olla käyttämättä sokeria palautumisjuomassa, muuta kuin sen, että glukoosi on vielä tehokkaampaa.

Tuota tuota.....Malto on kaikkein tehokkain sokeri imeytymään, sen Glykeeminen indeksi on kaikkein korkein, eli 152, kun esimerkiksi glukoosin indeksi on 138.
Malto itse muodostuu kahdesta glukoosi molekyylistä.
(Eli desktroosin ostaminen on aika turhaa puuhaa, jollei sitä satu saamaan sikahalvalla)
Esimerkiksi mainitsemasi sakkaroosin indeksi on vain 89, eli huomattavasti huonompi kuin malton.

Lisäksi malto imeytyy väkevämpänä seoksena suolistosta, kuin tavallinen sokeri, eli ei tarvitse palautumisjuomaan ängetä litratolkulla vettä.

Tässäpä jo pari asiaa joiden takia kannattaa palautumisjuomassa käyttää maltoa.
 
Eihän tässä voi enää sanoa, kuin että v*tun hifistit! :)

Sokeri se vasta hyvää on. Syökää sokeria!

BEEFCAKE!
 
Hano sanoi:
Jaa-a eihän tuo 3g oo ollenkaan paha. Finellistä tosin kattoin että aika paljon on yleensä jauheilla rasvaa, 9,5 - 27g.

Johtuu siitä, että LSA_Vinnie:n kaakaosta n. 80% on sokeria. Eli se on kaakaon ja sokerin sekoitusta kuten nämä Oboyt sun muut, joten kaakaon rasvapitoisuus laskee, kun sitä "laimennetaan" sokerilla. Finelissä on tiedot siitä pelkästä kaakaojauheesta, johon ei ole muuta lisätty.
 
Lilith sanoi:
LD50-arvo suun kautta rotalla: 25800 mg/kg.
Jaahas, siis jos haluan tappaa itseni, täytyy vain syödä noin 1548kg glukoosia. Kätevää.

Lintsasit alakoulun matskuntunnit :)
 
Lilith sanoi:
LD50-arvo suun kautta rotalla: 25800 mg/kg.
Jaahas, siis jos haluan tappaa itseni, täytyy vain syödä noin 1548kg glukoosia. Kätevää.
Tais unohtua pilkku tuosta ykkösen ja viitosen välistä. ;)
 

Suositut

Back
Ylös Bottom