Originally posted by rollerghost
Nike kirjoitti : "Maltodekstriini tosiaan aiheuttaa vielä kovemman insuliinipiikin. Ja tais olla vielä niin että malto liukenee runsaammin veteen eikä ole niin väkevää suuremmissa määrin vatsalle kuin glukoosi/tavallinen sokeri"
Luitko edellä olevia tesktejä yhtään?
Esim. minä ainakin mainitsin, että maltodekstriini on koostunut glukoosiketjuista kun taas dextrose on glukoosi (ilman ketjuja).
Joten kerro yksikin hyvä syy, miksi maltodekstriini aiheuttaisi kovemman insuliinipiikin kuin dextrose?
Ja kyllä se glukoosi aivan hyvin veteen liukenee. Sitä käytetään sairaalassakin. Ja toisaalta sanot, että glukoosi on väkevämpää, joten sekin jo kertoo jotain siitä aineen laadusta. Eli maha aistii sen väkevänä, koska siinä on molekyylejä, jotka voivat imeytyä jo mahan limakalvosta verenkiertoon, toisin kuin maltossa.