voisin viettää pääsiäistä

Liittynyt
20.12.2006
Viestejä
665
mikä kumma siinä on kun tekee mieli herkutella vaikkapa joulutortuilla kesällä tai mämmillä juhannuksena, niin heti kuulee päivittelyä "eihän nyt oo joulu, ei semmosia VOI syödä" yms. sesonkiherkut pitäis vapauttaa nautittaviksi ympäri vuoden, eihän siinä oo mitään järkeä että jättää tortut ja muut mukavat syömättä vaan sen takia kun niin ei "kuulu" tehdä. vois vaikka ruveta ruunebergin torttuja väsään tänään. onkos muut yhtä katkeria tästä vääryydestä?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Itsekin pohtinut tätä monesti. Ehkä se on kuitenkin ihan hyvä näin, niin ei kyllästy ihan heti.
Voi vähän noi Runebergin tortut alkaa tökkiä, jos viikottain syö.

Pitäisköhän laittaa simaa tulemaan? Sitä tosin taidetaan juoda muinakin aikoina kuin vappuna?
 
saattaa kuulostaa pieneltä, mutta kyllä se sillon rupee harmittaan kun eniten tekis mieli just vaikka sitä laskiaispullaa. mutta kun se ei kerta oo ajankohtanennamu nii jotkut näkee sen paheksuttavana.
 
Itsekin pohtinut tätä monesti. Ehkä se on kuitenkin ihan hyvä näin, niin ei kyllästy ihan heti.
Voi vähän noi Runebergin tortut alkaa tökkiä, jos viikottain syö.

Pitäisköhän laittaa simaa tulemaan? Sitä tosin taidetaan juoda muinakin aikoina kuin vappuna?

ei ne mitään rupeis tökkiin, ainoo haittapuoli taitas olla pikkasen pläski olo kun vetää joka päivä spesiaalipullaa ;)
 
eihän siitä saa riittävän vahvaa käyttämällä kumminkaan, nii voi samantien pitää siman mehutasolla. mutmut... taitaa olla tosiaan enimmäkseen kesäjuoma, eikä pelkästään vappujuoma.
 
eihän siitä saa riittävän vahvaa käyttämällä kumminkaan, nii voi samantien pitää siman mehutasolla. mutmut... taitaa olla tosiaan enimmäkseen kesäjuoma, eikä pelkästään vappujuoma.

Mikä on "riittävän vahvaa"? Jos simaa oluen korvikkeeksi suunnittelee, niin siihen tarkoitukseen siitä kyllä saa riittävän vahvaa (~8%) ja vieläpä maun kärsimättä.
 
eihän siitä saa riittävän vahvaa käyttämällä kumminkaan, nii voi samantien pitää siman mehutasolla. mutmut... taitaa olla tosiaan enimmäkseen kesäjuoma, eikä pelkästään vappujuoma.

:offtopic:

Ei kai tossa oo kuin taivas rajana, että kuinka "vahvaa" siitä saa. Sokeriakin jo niin perkuleesti.
Paremmat hiivat vaan käyttöön ja laitteiston päivityksiä.

Mahtaakohan maistua enää simalta sen jälkeen?
 
:offtopic:

Ei kai tossa oo kuin taivas rajana, että kuinka "vahvaa" siitä saa. Sokeriakin jo niin perkuleesti.
Paremmat hiivat vaan käyttöön ja laitteiston päivityksiä.

Mahtaakohan maistua enää simalta sen jälkeen?

no siis käyttämällä saa sinne about 15 % asti muttei vahvemmaks.
 
no siis käyttämällä saa sinne about 15 % asti muttei vahvemmaks.

Miksi simasta pitäisi saadakaan 15% vahvempaa? Väkeviä jos tahtoo, niin niitä saa Alkosta tai sitten pitää tislata se sima.
 
:offtopic:

Ei kai tossa oo kuin taivas rajana, että kuinka "vahvaa" siitä saa. Sokeriakin jo niin perkuleesti.
Paremmat hiivat vaan käyttöön ja laitteiston päivityksiä.

Mahtaakohan maistua enää simalta sen jälkeen?

Nope.

vuosia sitten tuli tehtyä simaa polyteknikkojen reseptillä, eli hiiva ja sokeri x10.

Aivan kohtuuttoman jurrin tuolla sai aikaiseksi ja seuraavana päivänä haisin hiivalle sekä eletylle elämälle.
 
Nope.

vuosia sitten tuli tehtyä simaa polyteknikkojen reseptillä, eli hiiva ja sokeri x10.

Aivan kohtuuttoman jurrin tuolla sai aikaiseksi ja seuraavana päivänä haisin hiivalle sekä eletylle elämälle.

Joko polyteknikoilla on huono resepti tai sitten valmistuksessa ei noudatettu riittävää hygieniaa.

Tuolta Rojcordyn mainitsemasta threadista löytyvällä ohjeella olen muutamana vuotena simaa tehnyt ja hyvää se on ollut. Maltti on tärkeää eli kannattaa siman antaa rauhassa jälkikäydä pullottamisen jälkeen viikon tai parikin viikkoa. Jos siman pullottaa kun käyminen on hädin tuskin pysähtynyt ja saman tien alkaa "nauttimaan", niin ei varmasti maku ole hyvä.
 
Miksi simasta pitäisi saadakaan 15% vahvempaa? Väkeviä jos tahtoo, niin niitä saa Alkosta tai sitten pitää tislata se sima.

no tislauksen jälkeen se ei ainakaan maistu enää simalta. ehkä ilmasin asiani vähän huonosti, mutta tarkotin siis että simasta ei sais "vahvaa" ilman että maku muuttuu epäsimamaiseksi. mutta se oli pelkkä olettamus.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom