Voiko lihaa syödä 1kg päivässä?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja radawa
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
23.3.2009
Viestejä
137
Mietin tässä että voisiko dietillä syödä jauhelihaa 1kg päivässä? Siitä saisi n. 1700 kcal 200g protskuu ja 100g rasvaa.
Söisin niitä shirataki nuudelien/riisin/pastan kanssa jossa on vain 6kcal/100g.

Kalliiksi tulee tietty mutta teoreettisesti mitä haittaa tästä voisi olla?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mietin tässä että voisiko dietillä syödä jauhelihaa 1kg päivässä? Siitä saisi n. 1700 kcal 200g protskuu ja 100g rasvaa.
Söisin niitä shirataki nuudelien/riisin/pastan kanssa jossa on vain 6kcal/100g.

Kalliiksi tulee tietty mutta teoreettisesti mitä haittaa tästä voisi olla?

Mun kysymys sulle on, että mitä hyötyä sä koet tuolla saavasi? Tai mitä hyötyä tavoittelet tuolla?
 
En lähtis itse ottamaan 100g rasvaa jauhelihasta... Jos on pakko syödä kilo lihaa ni söisin vaikka 600g kanaa ja 400g jauhelihaa. Se rasva minkä sit vielä tarvii ni ottais öljyistä.
 
Siis mitä muuta siihen ruokavalioon kuuluisi? Vai pelkkää jauhelihaa ja nuudelia, riisiä tai pastaa?
 
Et sä siihne tule kuolemaan jos sen laihiksen ajan syöt 1kg jauhista päivässä, laita siihen kylkeen kuitenkin kasviksia. Pidemmän päälle tollanen ei ole kauheen fiksua mutta, jos se nyt on sen laihiksen ajan niin en usko siitä mitään sen jännempää koituvan poislukien se, että se jauhis voi tökkiä hieman jossain kohtaa.

Niin tosiaan kysyit mitä haittaa siitä voisi olla. Pidemmän päälle tarvitsisit vaihtelua ja monipuolisuutta ruokavalioosi. Hedelmiä, kasviksia, marjojakin ja sitten se tietysti erilaatuisia rasvahappoja.
 
Kyllä kilo per päivä on munkin mielestä liikaa. En tosin ole vieläkää nähny hyviä perusteluita suositukselle 500g/vko lihaa joka isompi määrä altistaisi mm. joillekkin syöville. Ja ei, tuskin kukaa syöpää saa muutaman kuukauden noilla määrillä mutta jos vuosia vetelee..
 
Kyllä kilo per päivä on munkin mielestä liikaa. En tosin ole vieläkää nähny hyviä perusteluita suositukselle 500g/vko lihaa joka isompi määrä altistaisi mm. joillekkin syöville. Ja ei, tuskin kukaa syöpää saa muutaman kuukauden noilla määrillä mutta jos vuosia vetelee..
Mulla varmaan ois se syöpä ja kaikki saatanat jo siinä tapauksessa.....
 
Mulla varmaan ois se syöpä ja kaikki saatanat jo siinä tapauksessa.....
Omakohtaset kokemukset on paskaa tiedettä. Kaikki tupakoijat ei sairastu mutta lisää varmasti riskiä saada syöpä.
Käsittääkseni suurin osa tieteentekijöistä on sitä mieltä että liha on suurina määrinä riskitekijä. Se että KUINKA se aiheuttaa ei käsittääkseni tiedetä.
https://examine.com/nutrition/does-red-meat-cause-cancer/
Examine on tosin skeptinen myös.
Mutta just in case, en välttämättä noin paljoo söis.
 
Omakohtaset kokemukset on paskaa tiedettä. Kaikki tupakoijat ei sairastu mutta lisää varmasti riskiä saada syöpä.
Käsittääkseni suurin osa tieteentekijöistä on sitä mieltä että liha on suurina määrinä riskitekijä. Se että KUINKA se aiheuttaa ei käsittääkseni tiedetä.
https://examine.com/nutrition/does-red-meat-cause-cancer/
Examine on tosin skeptinen myös.
Mutta just in case, en välttämättä noin paljoo söis.

Nykypäivänä söit mitä tahansa niin saat sen syövän. Minä en ainakaan elämääni ala rajoittamaan tuollaisten tutkimusten takia mutta kohtuus tietysti kaikessa. :D
 
Omakohtaset kokemukset on paskaa tiedettä. Kaikki tupakoijat ei sairastu mutta lisää varmasti riskiä saada syöpä.
Käsittääkseni suurin osa tieteentekijöistä on sitä mieltä että liha on suurina määrinä riskitekijä. Se että KUINKA se aiheuttaa ei käsittääkseni tiedetä.
https://examine.com/nutrition/does-red-meat-cause-cancer/
Examine on tosin skeptinen myös.
Mutta just in case, en välttämättä noin paljoo söis.
Broscience-kortti ;) Näitä yksittäis tapauksia on ja paljon. Varmaan kaikki ennen interwepin ja foorumien aikaa bodanneet. Aika moni nykyäänki. Äkkisältään tulee mieleen Vainion Arto. Se mun pointti oli ehkä siinä, että jos se nyt ei ole se kaikkein optimein tapa tehdä asioita niin ei se nyt varmaan ole myöskään eniten väärin. Kaikki me johonkin kuollaan, kaikki. En ole varma onko siitä tutkimusta pubmedissa, mutta kokemus on näin osittanut olevan.
 
Osta jotain 7% rasvan luomulihaa.
 
Kokeile viikko niin voi kiinnostus tippua tuommoiseen ruokavalioon, viimeistään kolmantena päivänä alkaa olemaan aika tukalaa pöntöllä istuminen. Kuten joku ansiokkaasti sanoi liittyen ponnistamiseen niin, että verisuonet poksahtaa kyynärpäissä.

Tai ainakin kaada kuitujauhoa suoraan purkista suuhun.
 
Eikös Arto Vainio vedä varsin lihapitoista safkaa. Hän taitaa hankkia kyllä jauhelihansa suoraan jostain "luomutilalta". Näillä eläimillä on myös ehkä ruokinnasta johtuen korkeampi omega3-pitoisuus rasvassa. Mutta Arto vetää myös suuren osan lihasta raakana :DKuumentamisen mukana tiettyjä ravintoaineita tuhoutuu, ehkä raaka liha onkin vähemmän haitallista,
 
En itse näe tuossa mitään vikaa. Tosin tuota typpikuormaa olisi hyvä olla tasapainottamassa mahd paljon vihreitä vihanneksia. Jättäisin myös tuollaiset teolliset paskenuudelit pois ja söisin vaan rehellisesti keto liha- kasvis-muna settiä, painon pudotushan ilm oli ideana tässä?

Jauhelihaa voi myös vaihtaa välillä muihin lihoihin esim porsaan ulkofilee on erittäin halpaa, vähärasvaisempaa ja syöpäpelkoisille parempi kun se ei lukeudu näihin "punaisiin lihoihin".
 
Milloin porsaan liha ei ole kuulunut punaisiin lihoihin?!

"Lihavalmisteita ja punaista lihaa ei tulisi käyttää enempää kuin 500 g viikossa. Määrä tarkoittaa kypsää lihaa ja vastaa raakapainoltaan 700–750 grammaa.", https://www.evira.fi/elintarvikkeet/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemussuositukset/aikuiset/

"Australiassa ja Yhdysvalloissa, sianliha luokitellaan valkoiseksi lihaksi ja punaisella lihalla tarkoitetaan yksinomaan märehtijöistä saatavaa lihaa" wikipedia

Ne tutkimukset punaisesta lihasta ja niiden vaaroista koskevat lähinnä nautaa, lammasta ja jalosteita. Vähärasvainen porsaanliha sulaa suolistossa ihan eri luokassa verrattuna nautaan. Se suolessa viikkojakin oleskeleminen on ileisesti se juttu, mikä sitä suolistosyöpää aiheuttaa. Tässä pitää sitten olla muutkin asiat silloin viturallaan (tulehdus, heikentynyt vastustuskyky, bakteerikannan vähyys tai kirjon puute yms). Toinen oletettavasti syypää on karnitiini, mutta ei siitä sen enempää
 
"Australiassa ja Yhdysvalloissa, sianliha luokitellaan valkoiseksi lihaksi ja punaisella lihalla tarkoitetaan yksinomaan märehtijöistä saatavaa lihaa" wikipedia

Ne tutkimukset punaisesta lihasta ja niiden vaaroista koskevat lähinnä nautaa, lammasta ja jalosteita. Vähärasvainen porsaanliha sulaa suolistossa ihan eri luokassa verrattuna nautaan. Se suolessa viikkojakin oleskeleminen on ileisesti se juttu, mikä sitä suolistosyöpää aiheuttaa. Tässä pitää sitten olla muutkin asiat silloin viturallaan (tulehdus, heikentynyt vastustuskyky, bakteerikannan vähyys tai kirjon puute yms). Toinen oletettavasti syypää on karnitiini, mutta ei siitä sen enempää

" Red meat refers to all mammalian muscle meat, including, beef, veal, pork, lamb, mutton, horse, and goat."
http://www.who.int/features/qa/cancer-red-meat/en/
 

Suositut

Back
Ylös Bottom