Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Voi voittaa. Margariinin prosessoinnissa käytetty vaihtoesteröinti on tutkitusti erittäin epäterveellistä. Voissa on runsaasti tyydyttynyttä rasvaa, eli täydellistä energiaa. Mitkään tutkimukset eivät osoita, että voi olisi epäterveellistä, mutta margariinia vastaan puhuu mm. sen runsas omega-6-pitoisuus, käsittely, sekä voi ihan sanoa että huono maku
EDIT: Ja tässä vaihtoesteröinnistä tutkimusta: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20823487
Harvard School of Public Health (HSPH) ja muut amerikkalaiset tutkimuslaitokset ovat nyt yhdessä havainneet, että maitotaloustuotteet (mm. rasvaiset juustot) voivat ehkäistä diabetesta. Maito, juusto, jogurtti ja voi sisältää näet runsaasti transpalmitoleenihappoa, joka voi olla antidiabeettistä.
Elimistö ei kykene valmistamaan tätä mainittua rasvahappoa, joten sitä on saatava ravinnosta.
eihän heikkilä oo kemiaa keksinyt - kerta- ja monityydyttymättömistä rasvojen C-ketjuista puuttuu H molekyyleja ja ne ovat alttiit hapettumiselle eli härskiintymiselle.
Sille ei kaiketi oo suoranaisesti väliä onko rasva kerta- tai monityydyttymätöntä, molempia rasvatyyppejä tarvitaan kehossa. Useat monityydyttymät rasvat on ihmiselle jopa essentiaaleja, joita keho tarvitsee, muttei osaa itse syntetisoida. Ilmeisen haitallisia on toki just noissa monityydyttymättömissä, erityisesti transrasvoissa, joiden käsittely vaatii keholta enemmän, mikä lisää entsyymitoimintaa ja syöpäriskiä.
Tää olis ihan perusfysiologian lukemiseen pohjautuvaa settiä, eikä suinkaan mikään asiantuntijalausunto, eli korjatkaa jos oon aivan hakoteillä. En osaa myöskään suoraan vastata et missä suhteessa kehon pitäis mitäkin rasvaa saada, eihän sitä nykyään tunnu kukaan tietävän. :D
Jätä Oivariinit kauppaan, ja osta mielummin Pirkan "Luomu Mainio"-rasvaa. Käytännössä samaa tavaraa, ilman niitä lisäaineita.
Voin ainoa huono puoli on se, että sen täytyy pehmetä 10 minuuttia huoneenlämmössä ennen kuin pystyy kunnolla levittämään pehmeälle leivälle. Mutta ei se nyt oikeasti kovin suuri ongelma ole.
Eli kaikki pehmeä leipä on huonoa? Aika kapeakatseista. Onks viikon pöydällä maannut jälkiuunileipä sitten parempi, kun se ei taatusti ole pehmeää? Ihme hysteriaa jotkut jaksaa repiä leivästäkin.Pehmeetä leipää ja voita? Kas ku ei pullaa ja voita.
Siis sitä tarkoitin, että vaikkapa ruisleivän päälle voin pystyy levittämään jääkaappikylmänäkin, mutta joku perus ranskanleipä tuhoutuu, jos sitä yrittää voidella kovalla voilla.Pehmeetä leipää ja voita? Kas ku ei pullaa ja voita.
Voin ainoa huono puoli on se, että sen täytyy pehmetä 10 minuuttia huoneenlämmössä ennen kuin pystyy kunnolla levittämään pehmeälle leivälle. Mutta ei se nyt oikeasti kovin suuri ongelma ole.
Kannattaa vedellä siitä jääkaappikylmästä voista juustohoylällä leivälle, nopein ja helpoin tapa sekä tulee tasainen kerros voita. Eikä sitten tarvi ootella sitä voin pehmentymistä ja voikimpalekin pysyy suht nättinä. :D
Eli kaikki pehmeä leipä on huonoa? Aika kapeakatseista. Onks viikon pöydällä maannut jälkiuunileipä sitten parempi, kun se ei taatusti ole pehmeää? Ihme hysteriaa jotkut jaksaa repiä leivästäkin.