- Liittynyt
- 19.10.2004
- Viestejä
- 13 167
Itse olen aina laskeskellut näin:Ihan pakkiksen deekuille tiedoksi seuraava erään miehen keksimä melkein täydellinen "kemiallinen" kaava.
Näin saat tietoon jokaisen pullon sisältämän ravintola-annosten määrän.
Vastaa kahteen seuraavaan kysymykseen.
1. Kuinka monta kertaa kyseinen pullo menee 1,5litraan.
2. Jaa alkoholiprosentti saadulla tuloksella.
Esim. 1: Koskis-pullo 0,5l 32%.
1. 3x
2. 32/3=10,67
Esim. 2: Punaviini 0,7l 12%.
1. Noin 2x
2. 12/2=6. Eli pikkaisen reilu kuusi pulloa.
Nauttikaa... kohtuudella. Näin itse teen.
Esim. 1: Koskis-pullo 0,5l 32%
1. 32*5
2. (32*0.5)/4.5(perus kaljapullon prosentit)
3. ((32*0.5)/4.5)/3.3 =10,77 pulloa kaljaa. :D
Ei ole välttämättä järkevin tapa, mutta tolla tyylillä on noin 6 vuotta tullut laskettua.
Huomenna sit korkki kiinni.
Ehkä pitää varata hieman tasottavaa aamuks ettei kädet tärisi...