Vinkkejä juhannuksen kokkailuun

Liittynyt
30.5.2003
Viestejä
1 085
Tarkoitus on häippästä mökille juhannukseksi, ja tarkoitus olisi syödä hyvin jokaisena kolmena päivänä. Mutta kun ruoanlaittoataidot on itsellä maitorahkaa purkista ja ruisleipää paahtimesta tasoa, niin pitäisi saada vinkkejä mitä sitä laittaisi. Selailin eilen illalla noita kokkauskirjoja mutta ei sieltä löytynyt mitään 'normaalia' ruokaa mitä olisi helppo laittaa mökilläkin. Tai sitten en vaan osannut valita mitä laittaa kun ei ole kokemusta tästä hommasta..

Eli uuni&hella sekä nuotiopaikka grillaamiseen öytyy ja tarkoitus olisi laitta yhtenä iltana kalaa, sitten kanaa, ja yhtenä iltana vielä lihaa + tietenkin lisukkeet kuten potut tai riisit, kastikkeet, vinkut ja leivät jne. kyytipojaksi.
Vinkkejä ja reseptejä kiitos mitä ostan kaupasta huomenna, ja nyt ei tarvitse olla terveellistä ruokaa, kunhan se on hyvää ja sen tekeminen onnistuu noviisiltakin ihan mökillä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Lihaa, lihaa, lihaa ja lihaa joukkoon vaikka 5kg joita voi kärventää grillissä tai nauttia itse haluamallaan tavalla, vihanneksija ei tarvitse kuin pilkkoa, ja ostaa vaikka wokkipannu, jossa voi valmistaa riisiä ym. Mutta jos pudjetti on 20€ - 0,5 Koskenkorva, niin sitten suosittelen ostamaan 2 makkarapakettia ja ongen.
 
Grillaamisesta voisin kirjoittaa tänne vaikka kirjan, mutta laiskuuttani en sitä jaksa tehdä. Voisin kuitenkin antaa hyvän vinkin lisukkeiden tekoon. Eli siis otetaan keskikokoisia pottuja ja esikeitetään niitä liedellä niin että ne kypsyvät hieman. Tämä nopeuttaa valmistumista grillissä. Otetaan palanen foliopaperia ja voidellaan perunan kokoinen alue voilla. Pottuihin tehdään päälle hahlot joihin laitetaan hyvää tuorejuustoa, pikkunokare voita ja reilusti valkosipulia. Maustetta oman mielen mukaan, ei välttämätöntä mutta pikku raapaisu mustapippuria tekee aina terää. Pannaan potut omiin folioihinsa ja folio laitetaan tiukasti kiinni ettei aromit pääse karkuun. Laitetaan kypsymään grilliin, mieluiten yläosaan. Helppoa ja erittäin hyvää. En itsekkään uskonut ennen kuin kokeilin. :kuola:
 
Täytetyt herkkusienet :kuola:

osta herkkusieniä ja ota kanta pois täytä sienen monttu tuore/sulatejuustolla tai itse tehdyllä juustomössöllä. Kääri sienen ympäri pekoni ja hammastikulla kiinni.

Osta pihvi ja leikkaa se halki (ei kokonaan). Pistä väliin juustoa ja grillaa

Osta pepperoneja ja leikkaa sivuun pieni viilto, ota siemenet pois ja täytä pepperoni juustolla/juustomössöllä/tuorejuustolla. Grillaa miedolla lämmöllä

Osta/kalasta kuha tai joku muu kala mutta kuha on paras. pistä se folioon mausta suolalla, tuorejuustolla, pikkasen kermaa, sipulia ja valkosipulia. myös yrtit sopivat hyvin maustamiseen. tee kääröstä tiivis ja grillaa se. Älä polta


osta neulamuikkuja tai heitä muikkuverkot jortsuun. leivitä neulamuikut ja halstraa ne.

loistava kastike/dippi tulee kun ostat ruokajugurttia tai turkkilaista suzme jugurttia etnisestä kaupasta. Laita jugurtin sekaan minttua ja valkosipulia. voit halutessasi pistää mustapippuria myös.

loimulohi on kyllä kans loistavaa
:kuola:
 
Vartaita! Kanaa,possua,sipulia,ananasta,pieniä nakkeja ja kirsikkatomaatteja.
Vaikka valmiiksi marinoitua kanaa ja possua. Ne vaan pieninä paloina ananaksen,sipulin ja tomaatin kanssa tikkuun ja grilliin. Välillä grillikastikkeella voitelua ja sitten syömään :kuola:
 
Vincet sanoi:
Täytetyt herkkusienet :kuola:

osta herkkusieniä ja ota kanta pois täytä sienen monttu tuore/sulatejuustolla tai itse tehdyllä juustomössöllä. Kääri sienen ympäri pekoni ja hammastikulla kiinni.
:kuola:
Noi on ihan huippuja, kannattaa kokeilla jos et oo sitä jo tehnyt.
 
screwdriver sanoi:
Tarkoitus on häippästä mökille juhannukseksi, ja tarkoitus olisi syödä hyvin jokaisena kolmena päivänä. Mutta kun ruoanlaittoataidot on itsellä maitorahkaa purkista ja ruisleipää paahtimesta tasoa, niin pitäisi saada vinkkejä mitä sitä laittaisi. Selailin eilen illalla noita kokkauskirjoja mutta ei sieltä löytynyt mitään 'normaalia' ruokaa mitä olisi helppo laittaa mökilläkin. Tai sitten en vaan osannut valita mitä laittaa kun ei ole kokemusta tästä hommasta..

Eli uuni&hella sekä nuotiopaikka grillaamiseen öytyy ja tarkoitus olisi laitta yhtenä iltana kalaa, sitten kanaa, ja yhtenä iltana vielä lihaa + tietenkin lisukkeet kuten potut tai riisit, kastikkeet, vinkut ja leivät jne. kyytipojaksi.
Vinkkejä ja reseptejä kiitos mitä ostan kaupasta huomenna, ja nyt ei tarvitse olla terveellistä ruokaa, kunhan se on hyvää ja sen tekeminen onnistuu noviisiltakin ihan mökillä.

Mun Juhannus reseptini:

Proteiinit: Sairaasta määrästä grillattua lihaa(nautaa ja sikaa, ehkä kanaakin)
Hiilarit: Koskenkorvasta, oluesta ja siideristä
Rasvat: Grillikastikkeesta

:hyper: :hyper: :hyper:
 
Uusia perunoita, sisäfilepihvejä, joihin sopivat marinaatit, hieman kurkkua ja juomaksi maitoa... Avot!
Niin... voihan sitä sitten ehkä ottaa pari desiä simaa... ;)
 
rosvopaistia perkele! SIKAA; LAMMASTA JA NAUTAA: Mitä rasvaisempaa sen parempi. Kaivat kuopan, polttelet siinä kolme tuntia kunnon roihua ja käärit lihat paistopussiin, folion ja märkään sanomalehteen ja taas folioon ja märkään sanomalehteen. Sekaan tummaa olutta, kourallinen suolaa, puoli pakettia meijerivoita ja kourallinen pippureita. Mukaan myös lanttua, naurista, porkkanoita, selleriä, sipuleita, valkosippeä. Tuore kokonainen chilipippuri antaa mukavan sävärin sekä paketti pari savupekonia. Koko paketti siis nuotioon ja hiekkaa päälle. Hiekan päälle rakennetaan uusi pienempi nuotio jossa tulta pidetään yllä koko paistoajan. Paistoajan nyrkkisääntönä voidaan pitää samaa kuin kinkussa eli tunti per kilo, mutta vähintäänkin 2-3 tuntia. Lihan pitää olla sellaista, että se pamahtaa osiksi kun sitä pahalla silmällä katsoo :)

jokavuotinen jussi traditio ja sen kanssa sitten tietty koskenkorvaa, olutta ja punkkua.
 
Itse tykkään tehdä lohta uunissa. Siihen ei tarvi olla mikään Soppamies että siitä saa syötävää. Osta kunnon kokoinen lohifile, laita KEVYESTI merisuolaa, sitruunapippuria, mustaa pippuria sekä tilliä. Laita koko komeus apauttiarallaa 175 asteiseen uuniin ja odottele. Sen huomaa kyllä kun se on kypsää. :thumbs: Odotellessa voit tehdä kermaviilistä (lisää vähän sinappia, sitruunamehua jne.) kastikkeen tai tehdä uuniperunoita. :kuola: Taivaallisen hyvää ja helppoa.

:arvi:
 
Iso-d on oikeilla linjoilla. Vähän vielä makkaraa varalle, jos liha loppuu kesken ..niin tulee kasvispuoli kuntoon.
 
Uudet perunat, hyvä grillattu pihvi, fetasalaattia ja maitoa!!!
Sit ihan uus kokeilu...leikkaa fetaputkiloita, kastaa ne kananmunassa ja korppujauhossa ja grilliin...kannattaa kokeilla!
Sit illanmittaan :kippis1: ...ja kossuhan tietysti kuuluu juhannukseen! :)
 
Mietin tälläistä: lohta joko loimutettavaksi nuotiolla tai sitten uuniin, uusien peruiden kera, Broileripastaa plus jotain täytettyjä systeemejä, kuten noita tatteja tms.
Lihavartaat taitaa olla liharuokavalinta, nautaa, lammasta ja kaikkea muuta systeemejä siihen tikkuun.
Kai niihin tikkuihin voi broilerin suikaleitakin laittaa sekaan?
Kestääköhän tuollainen puutikku, vai pitaakö olla metallia?
Jotain salattia pitää vielä kehittää plus jotain pientä herkullista.
Lettuja tietenkin paistetaan jälkkäriksi vesisateessa nuotiolla ja nautitaan kossun kanssa :hyper:
Tässähän tulee jo nälkä kun pelkästään ajattelee ruokaa :kuola:
 
japa sanoi:
Vartaita! Kanaa,possua,sipulia,ananasta,pieniä nakkeja ja kirsikkatomaatteja.
Vaikka valmiiksi marinoitua kanaa ja possua. Ne vaan pieninä paloina ananaksen,sipulin ja tomaatin kanssa tikkuun ja grilliin. Välillä grillikastikkeella voitelua ja sitten syömään :kuola:

Tässä se tuli, vartaat on kerrassaan loistavia. Ja vielä kun lisää tähän minimaisiin niin ne on jo lähes täydellisiä... :)
 
screwdriver sanoi:
Kestääköhän tuollainen puutikku, vai pitaakö olla metallia?
Pista se puutikku likoon veteen ennen grillausta niin pitaisi kestaa. Ainakin puutikusta on mielyttavampi syoda kun metallisesta...
 
IsoDino sanoi:
Mun Juhannus reseptini:

Proteiinit: Sairaasta määrästä grillattua lihaa(nautaa ja sikaa, ehkä kanaakin)
Hiilarit: Koskenkorvasta, oluesta ja siideristä
Rasvat: Grillikastikkeesta

:hyper: :hyper: :hyper:

Sulla on mun ruokavalio.... :lol2:
 
screwdriver sanoi:
Mietin tälläistä: lohta joko loimutettavaksi nuotiolla tai sitten uuniin, uusien peruiden kera :

Jos vaihto ehtona on noi kaksi niin valitse loimulohi. Uunissa lohta voi tehdä joka päivä mutta ota nyt kaikki kulinaristisesta juhannuksesta irti ja tee tota loimulohta. Lohen pintaan vähän hierotaan merisuolaa, pippuria ja sitruunaa ja avot :kuola: ja eikun laudalle tai halkaistulle puulle jossa reiät tikkuja varten. Tikut lohen läpi reikiin tiukasti ja loimun reunalle hiljalleen paistumaan, välillä kääntää puuta/lautaa ja katsoo ettei pala. Kypsyyshän riippuu lohen koosta ja voihan sitä aina välillä maistaa onko valmista. Hyvä aikasuhde on että kun on 3-6 olutta :kippis1: (riippuu henkilöstä) juotu niin silloin on ainakin kypsä fisu
 
Tota loimulohta olisi niin luksusta tehdä mutta tämän jussin puitteissa ei onnistu. Enivei, antakaas jotain hyviä ideoita dippaukseen. Itse ajattelin ostaa sipsiä nyt tietenkin ja sitten kokeilla tehdä tuollaisia täytettyjä jalapenoja ja sitten dipata mutta olisko muita ideoita? Jotain kasviksia tai lihoja tjsp?
 
GoA sanoi:
Enivei, antakaas jotain hyviä ideoita dippaukseen. Itse ajattelin ostaa sipsiä nyt tietenkin ja sitten kokeilla tehdä tuollaisia täytettyjä jalapenoja ja sitten dipata mutta olisko muita ideoita? Jotain kasviksia tai lihoja tjsp?
dippailu kuuluu jokapaikkaan paitsi ei jussiin (imo). Yksi mitä kanssa kannattaa miettiä on kunnon rimpsut, ei siis mitään pilipali jarisillanpää annoksia vaan ison körilään sizea. Kilosta ylöspäin jne. Väkevät marinadit pussiin ja lihat perään. Annetaan maustua vuorokausi ja sitten hemmetin hyvä hiillos grilliin. Ei liian kuuma eikä liian kylmä. Eikä sellanen, mikä kylmenee heti varti päästä. Noita on mukava imeskellä sitten vähän pidempääkin ja vetää snapsit joka kylkiluun kohdalla :rock:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom