Vinkkejä broilerin suhteen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja sinde
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
19.6.2007
Viestejä
6
Heipä hei.
Nyt on broitsu alkanut maistumaan puulta ja olisi kiva kuulla erilaisia vinkkejä maustamattoman kanan/broilerin maustamiseen/kevyeen marinointiin.

Kerroppa suosikkisi ja minä kiitän.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mä sotken yleensä marinadin pohjaksi öljyä ja soijaa. Lisäksi esim.

-perusmausteita currya, pippureita, paprikaa, (valko)sipulia (jauheena tai oikeaa)
-jotain makeaa, esim. colaa tai makeaa chilikastiketta
-maun mukaan lisäilen suolaa/ herbamarea

Kannattaa kokeilla rohkeasti, eikä "samastakaan" marinadista ikinä tule samanlaista, jos aina mutulla heittelee aineita kippoon. :rolleyes:

Tai sitten voi laittaa pannulle voita ja mausteita ja siihen broilerit päälle. Mun mielestä herkkua tosin on pelkkä voissa paistettu broileri, pikkusen suolaa päälle....:kuola:

Edit: ja se marinadihan pyyhitään pois ennen paistamista, joten öljyä ei kannata säästellä. Parasta tulee, kun lämmittää mausteet pannulla öljyssä ja kokoaa siitä marinadin.
 
pain_is_good.jpg



Liian hyvää sååssia! Sopii kaiken lihan kanssa, jopa broisku maistuu joltain näillä! Kalliita mutta hyviä.
 
pirkan sivuilta löysin sellasen jumalaisen kanajuttuohjeen, niin siinä maustamattomat broilerin fileepihvit maustetaan eka mustapippurilla ja suolalla ja sit levitetään vihreää pestoa kummallekin puolelle. kantsii kokeilla!

itelläki ongelmii muuten kanan suhteen, tai varsinkin nää hunajamarinoidut, mitään niitä saa alas. wokissa ne kyl menee kun laittaa tarpeeks soijaa ja chilikastiketta :)
 
Heipä hei.
Nyt on broitsu alkanut maistumaan puulta ja olisi kiva kuulla erilaisia vinkkejä maustamattoman kanan/broilerin maustamiseen/kevyeen marinointiin.

Kerroppa suosikkisi ja minä kiitän.

H-hetki maissibroilerinrinta ilman marinaadeja ym, saa myös hunajamarinoituja, noita saa joistain K-marketeista... Musta rasia ~500g paketti 8,99e/kg - TOIMII! -

Tai sitte kariniemen minuuttifileitä miedosti suolattuja!
 
Meillä tykätään intialaisesta ja aasialaisesta safkasta, mutta mä kammoan valmiiksi marinoituja broiskuja, niin meillä marinadiin tulee maun mukaan:

- Jugurttia (ite käytän sitä 10% rasvaa turkkilaista tai kreikkalaista, mut eiköhän mikä tahansa maustamaton jugu käy, myös vähärasvainen)
- Sitruunamehua reilu loraus
- Hunajaa tai sokeria
- Inkivääriä
- Curryä
- Mustapippuria tai jotain pippurisekoitusta maun mukaan
- Cayennea, chiliä tai jotain muuta tulista maustetta maun mukaan
- Soijaa
- Ruokaöljyä pikku tilkka, enemmän jos käytät vähärasvaista jugurttia (mausteet/mausteseokset kuten curry ja chili vaatii rasvaa)

Nämä ainekset sekaisin keskenään ja broiskut tohon sekoitukseen marinoitumaan n. tunniksi tai pidemmäksi aikaa (voi olla vaikka yön yli jääkaapissa), sitten vaan pannulle ja kun ovat melkein kypsiksi paistuneet, niin tarpeen mukaan samoja mausteita sekaan ja/tai jotain intialaista garam masala mausteseosta perään.

Tähän sotkuun voi heittää halutessaan pakaste-, tölkki- tai tuorevihanneksia, samoin tarpeen mukaan kookosmaitoa, niin saa hyvän safkan. Sitten vaan riisiä lisukkeeksi (jos dietti sallii), niin avot!
 
En nyt järkevämpääkään ketjua löytäny joten pistetään tähän.

Eli tuli ostettua tollanen 3kilon pakkaus maustamatonta broilerin fileesuikaleita. Ensimmäinen kilo meni ihan jees maustaen sillä mitä kaapista löytyi, nyt kuitenkin haluaisin vinkkejä miten ihmeessä noista maustamattomista suikaleista saa jotain makua tulemaan? Suola, pippuri, curry jne jne on kokeiltu. Kokeilin myös jotain ihme omaa marinaadia mihin laitoin hunajaa ja öljyä ja pippuria yms mutta silti aivan mauttomia. Eli vielä 2kiloo pitäs saada suuhun, mutta millä maustan ne? Kiitos näkemiin.
 
IMO paras broileri syntyy näin: paistaa sen runsaassa kylmäpuristetussa kookosöljyssä, lisäksi ruusu- tai merisuolaa, mustapippurirouhetta ja loraus limemehua. Currykin käy tuohon, samoin kaneli :)
 
En nyt järkevämpääkään ketjua löytäny joten pistetään tähän.

Eli tuli ostettua tollanen 3kilon pakkaus maustamatonta broilerin fileesuikaleita. Ensimmäinen kilo meni ihan jees maustaen sillä mitä kaapista löytyi, nyt kuitenkin haluaisin vinkkejä miten ihmeessä noista maustamattomista suikaleista saa jotain makua tulemaan? Suola, pippuri, curry jne jne on kokeiltu. Kokeilin myös jotain ihme omaa marinaadia mihin laitoin hunajaa ja öljyä ja pippuria yms mutta silti aivan mauttomia. Eli vielä 2kiloo pitäs saada suuhun, mutta millä maustan ne? Kiitos näkemiin.

Jos tykkää vähän tulisemmasta, niin Texas petee tai poppamiehen wings -kastiketta kypsien suikaleiden päälle. Toimii :kuola:
 
Kannattaa koittaa sellasta soosia johon laittaa Turkkilaista jogurttia, BBQ-kastiketta, hiukan suolaa ja viimeisenä aineksena Poppamiehen Savuomena BBQ -kastiketta. Sitä kun sitten heittelee valmiiden suikaleiden päälle ja pistää poskeen niin jonkinsortin pippalot on suussa käynnissä.
 
Kokeile myös erilaisia valmistustapoja. Keittämällä saa todella mureaa broileria; fileet kiehuvaan veteen ~20min. Mausta joko vesi, marinoi etukäteen tai mausteet kypsään lihaan.

Yksi suosikkimarinadeista;
- 2dl jogurtti (maustamaton)
- 2 valkosipulinkynttä
- 1rkl korianteria
- 2tl kurkumaa
- 2tl paprikajauhetta
- 1tl suolaa
- tuoretta korianteria silppuna maun mukaan
 

Suositut

Back
Ylös Bottom