Viinit, konjakit, viskit, ... Keskustelua "paremmista" alkoholijuomista

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jakob
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Mitkä vodkat sopii parhaiten kotibaarin drinkkien sekoitteluun ja mitkä vodkamerkit kannattaisi säästellä snapseiksi?
 
mitkä vodkamerkit kannattaisi säästellä snapseiksi?
Itse olen suurta yleisöä seuraten nauttinut jääkylmästä, huuruisesta Russian Standard-pullosta kaadettuja hömpsyjä teräviä. Kirkkaiden kanssa itsellä estetiikka nousee makua merkittävämmäksi (ei mistään muovishotista maiskutellen). Valitettavasti olen hieman jäävi vertailemaan vodkia, en maista/aisti juurikaan eroja saman vahvuusluokan kirkkaissa vodkissa. Pontikat, saket tai perunaviinat kyllä erottaa.

e. Fiksuna olisi pitänyt säilöä lyijyarkkuun useita vanhan kossupullon kokoja, ennen kuin menivät etiketin muuttamaan. Vanhassa oli "sitä jotain". Pakastimessa nuo paperietikettiset tuppaavat menettämään ulkonäköään, joten kossut eivät löydä tietään pakastimeen, snapsivodkan tavoin.
 
Eipä ole tullut paljon viskejä juotua, no baarista tilasin Jamesonia josta luin hyvää palautetta ja jota mainostetaan pehmeämmän makuisena kuin esim. skottilaisia viskejä, no täytyy edelleenkin myöntää että kamalalta maistu! Ei tule meikästä viskin ystävää vaikka kuin juotettais.
 
Mitkä vodkat sopii parhaiten kotibaarin drinkkien sekoitteluun ja mitkä vodkamerkit kannattaisi säästellä snapseiksi?
Minusta drinkeissä on ihan sama mitä vodkaa käytät, jos maustettuja vodkia ei sotketa tähän. Normipulliaisen suulla maku ei juuri muutu, vaikka mitä vodkaa käyttäisit. Jos jotain siis suosittelee, niin osta halpaa ja panosta likööreihin ja muihin viinoihin.

Jos taas haluat pelkiltään hifistellä jonkin vodkan kanssa, niin tässä eräs vaihtoehto :http://fi.wikipedia.org/wiki/Grey_Goose_%28vodka%29

Itse en ole juonut kyseistä tuotetta kuin parin paukun seassa, joten en osaa siitä sen enempää sanoa, kuin että pirun kallista.
 
Osaako joku muuten hyvin perustella miksi Single malt -viskit ovat parempia kuin blendit? Entä ne oikein kalliit blendit, löytyykö niistä kilpailijaa single malt -viskeille?

Itse siis toki aloitin single malt -viskeistä, mutta koska en ole juonut juuri blendejäkään, niin en osaa täysin makuaistimusten perustella väittää blendejä vastaan.

Single malteissa on mielestäni enemmän luonnetta ja persoonaa kuin blendeissä. Single malteissa on erotettavissa hienoja ominaispiirteitä ja jotenkin omaan makuun nämä persoonallisemmat viskit sopivat perus "talousviskejä" paremmin.

Lisäksi alitajunta pistää arvostamaan noita kalliimpia juomia enemmän. Kalliimpia maistellessa kiinnittää huomiota juoman laatuun ja makuihin ihan eri tavalla kun teitää uhraavansa rahaa kyseiseen nautintoaineeseen.

Sivukommenttina mainittakoon että suurimmassa osassa suomalaisia ravintoloita on ihan onneton viskivalikoima. Keskimääräisesti valikoimissa on jotain jackdanielsia, jimbeamia tai molempia ja nämä eivät todelliselle viskin ystävälle ole yhtään mitään.
 
Mitkä vodkat sopii parhaiten kotibaarin drinkkien sekoitteluun ja mitkä vodkamerkit kannattaisi säästellä snapseiksi?
Shotteina juotaviksi ehdottomasti parhaat on Russki Standard Imperia ja Russki Standard Platinum. Kumpikin taitaa olla alkon tilausvalikoimassa vaan ja aika suolasen hintasia, joten kannattaa hakea ulkomailta, jos vaan voi.
 
Itelläki viskin juonti on kyl rajattu pariin baaritapaukseen ja molemmissa se viskin maku oli aivan kamalaa. Skotlannissa viski oli niin halpaa, että olis pitäny ostaa vaik koristeeks kaappiin. Pullo 12 -vuotiasta Glenfiddichiä makso kymmenisen puntaa. Baileysin isot pullot oli kans 10 puntaa kappaleelta. Alkon monopoli vois kyl jo pikkuhiljaa vaik poistua.
 
Single maltit kun ovat yhdessä ja samassa paikassa tehty samoista raaka-aineista, niin kullakin viskillä on oma makunsa ja luonteensa joka sitten vaihtelee lähinnä sen mukaan missä päin skotlantia se on tehty. Blendit ovat enimmäkseen niin tylsiä ja samanlaisia kaikki.

Mistä se viskidokumentti tuli? Jimiltä? No anyhow, siinä kerrottiin hyvin mitä single malt tarkoitta skottiviskeissä. Tietyt raakaineet, tynnyrit ja 3v. haudutus yms.

Ja jos oikein ymmärsin niin (skotti) blendeihin sekoitetaan jopa eri tehtailla valmistettuja viskejä. Valmistajat miksailevat toistensa tuotteita keskenään.

2 päivää aikaa katsoa se tuosta : http://www.ruutu.fi/default.asp?videoID=9707&vd=3&cc=2
 
Shotteina juotaviksi ehdottomasti parhaat on Russki Standard Imperia ja Russki Standard Platinum. Kumpikin taitaa olla alkon tilausvalikoimassa vaan ja aika suolasen hintasia, joten kannattaa hakea ulkomailta, jos vaan voi.
Mitäs toi Platinumi maksaa alkossa?
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tässäpä itselleni hommaamani joululahja, pientä lisäystä kokoelmaan.
Highland Park 12 Year old
Benromach 10 Year old
Glenlivet 15 Year old French Oak Reserve
Talisker 10 Year old
Glenlivet 18 Year old
Laphroaig 2001 8 Year old signatory
Royal Lochnagar 1998 10 Year old signatory
Bunnahabhain 1997 11 Year old signatory
Aberfeldy 12 Year old
Dalmore 15 Year old (mini pullo)
 

Liitteet

  • whisky 2.webp
    whisky 2.webp
    68,3 KB · Katsottu: 945
Ei löydy Platinumia, taitaa olla tilausvalikoimaa.
Juu eipä löydy, mutta taitaa se olla aika kallista ku normi standardi maksaa sen 23egeä. Just tossa paikallisessa marketissa oli 10e puteli tota normia ja standardia 19e. Pitänee kaapata pari pulloa platinumia mukaan.
 
Islay malteista kohta tuohottu Lagavulin 16yo, Laphroaig 10yo, Bowmore 12yo ja Caol Ila 12yo. Avaamatta Ardbegin 10yo ja Bowmoren 15yo.

Omaan makuun iskivät tähän mennessä eniten Bowmore ja Laphro, jotka on kuitenki sieltä halvimmasta päästä, eli kannattavia ostoksia. Laga on toki hyvä mutta hintava ja ei mielestäni ole ainakaan Laphroa parempaa. Caol Ilalla saa meikäläisen puolesta nakata vesilintua, en oo toista putelia ostamassa.
 
Tekisi mieli opetella viskiä juomaan, mutta mites homma kannttaisi hoitaa? Vedellä lantraamalla aluksi, vai onko jotain sellaisia merkkejä joilla on helpompi aloittaa? Raakana on ainakin vielä toistaiseksi niin pahaa ettei voi nautinnoksi kutsua:D
 
Sanokaas viisaammat olisko esim. konjakit hieman hellemmin makunystyröitä kohtelevia kuin viskit? Että mitä "mietoja" konjakkeja suosittelisitte?
 
Tekisi mieli opetella viskiä juomaan, mutta mites homma kannttaisi hoitaa? Vedellä lantraamalla aluksi, vai onko jotain sellaisia merkkejä joilla on helpompi aloittaa? Raakana on ainakin vielä toistaiseksi niin pahaa ettei voi nautinnoksi kutsua:D

Pitääkö sitä väkisin juoda vaikka ei tykkäis mausta? Joillekki ei vaa viskit sovi.
 
Tekisi mieli opetella viskiä juomaan, mutta mites homma kannttaisi hoitaa? Vedellä lantraamalla aluksi, vai onko jotain sellaisia merkkejä joilla on helpompi aloittaa? Raakana on ainakin vielä toistaiseksi niin pahaa ettei voi nautinnoksi kutsua:D
Osta vaikka pieni pullo Lord Calvertia ja maistele sitä varovasti hiljalleen totutellen. Ei vettä eikä jäätä sekaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom