Viinit, konjakit, viskit, ... Keskustelua "paremmista" alkoholijuomista

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jakob
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Saan veljeltä ja sen vaimolta synttärilahjaks alkosta minkä vain juoman 50e budjetilla. Tuollaista Glenmorangie Lasanta skottiviskiä ajattelin ottaa, onkos minkälaisia kokemuksia tuosta?

370.jpg
 
Kaapissa lahjaksi saatu Balvenie double wood 12yo ja handelista noukittu Ron Zacapa centenario 23yo - saavat köllötellä rauhassa "hetken" ennen korkkaamista :)

Tuosta rommista sen verran, että onkos se jotenkin ällömakeaa, vai pitäisikö sittenkin metsästää joku kuivempikin vaihtoehto? Systembolagetissa näyttäisi olevan parempi valikoima tummia rommeja, joten pitänee koukata sieltä jossain vaiheessa - vai onko alkossa jotain muuta hyvää? Netistä kun ei näe väkevien nimikkeitä/saldoja...
 
Kaapissa lahjaksi saatu Balvenie double wood 12yo.

Tuo Balvenie on jumalattoman hyvää. Siitä on hyvä lähteä tutustumaan single malttien maailmaan. Seuraavaksi Lagavulinia ja siitä sitten eteenpäin. NAM.:haart:
 
Tuo Balvenie on jumalattoman hyvää. Siitä on hyvä lähteä tutustumaan single malttien maailmaan. Seuraavaksi Lagavulinia ja siitä sitten eteenpäin. NAM.:haart:


On sitä jo tutustuttu mm. Lagavuliniin, mutta oluet ovat vieneet mukanaan. Yhdessä vaiheessa tuli juotua viskejä enemmänkin, silloin lempparina oli muistaakseni Scapa :)

Balvenie tuli vaan duunista joululahjaksi ja Zacapan ostamista olen funtsinu jo pidempään. Saahan siitä aina varmasti hyvät mojitot väännettyä, jos ei paljaaltaan vie kieltä mennessään... :D

Bristol Classic Rum Long Pond 16 Years Old - mahtaako olla hyvää? Hintaa reilut 80€ ja pitäis olla rutikuivaa.
 
Tuolla aiemmin lausuin pari sanaa Tequilasta nautintoaineena ja pahoittelin samalla Suomen synkkää asemaa ko. juoman suhteen. Nyt pienenä pilkahduksena siitä, mitä premium tequila voi olla, voi maistella Tequila Espolon Anejoa suoraan alkon valikoimasta. Suosittelen erittäin lämpimästi vallankin niille, jotka elää sen illuusion vallassa, että vain viski ja konjakki on hyvää. Ko. juoma on voittanut useita palkintoja paikallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa, ja on ehdottomasti ja ylivoimaisesti paras keskihintainen tequila alkon historiassa. Jos joku on maistanut Sierraa jne. feikkilitkuja, niin tuolla voi korjata käsityksensä tequilasta juomana ja mielellään mahd. pian. Nautitaan aromilasista ja tulee paremmin oikeuksiinsa isossa ja laajasuisessa lasissa, kuin soukassa ja korkeassa lasimallissa. Maistuu myös "On The Rocks" jos nyt on ihan välttämätön pakko... Seuraksi vaikka God of Fire- robusto, jos tykkää sauhutella, niin ovat hyvässä suhteessa...

Toinen erinomainen uutuus näillä leveysasteilla on XQ Reposado jota parhaillaan myydään systembolageteissa kautta ruotsin. Se on samoin kerrassaan erinomainen, myös runsaasti palkittu 100% Agave- tequila, kannattaa kopata mukaan jos siellä päin pyörii...

:kippis1:
 
Jos joku on kiinnostunut maistelemaan kyseisiä tuotteita, niin pistetäänpä semmoinenkin tieto palstalle pyörimään, että Alkosta saa tällä hetkellä kohtuullisen aitoa sveitsiläistä absinttia nimeltään Kubler. Tämä ei ole ihan huipputuote, mutta kuitenkin fiksu perusabsintti. Hintaa 34 euroa / 0,5 l, alc. vol. 53%.

Tämä on tietääkseni ensimmäinen kerta tällä vuosituhannella kun Alko tuo kunnollista absinttia maahan. Aikaisemmat tuotokset ovat olleet melko hirveitä (Kermann's, L'Amesinthe) eikä niitä voi oikein suositella kellekään.

kubler53.jpg
 
Tuossa kublerissa on anista niin paljon että haistaessa nenäkarvat palaa. En tykkää. Tosin suomen alkossa on tuo absinttivalikoima aika perseestä..
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
On, toinen on vihreeksi värjättyä vodkaa johon on kirjoitettu etikettiin absinthe.
Ëi ole mitään tekemistä oikeiden absinttien kanssa.

Tämä on tätä espanjalaisten/tsekkiläisten cocktail-absinttien koulukuntaa, eli maustettua/värjättyä pirtua jota käytetään eri drinksuissa. Nämä on helppo tunnistaa elintarvikeväristä, eli epäluonnollisen vihreitä, punaisia jne. Turha koettaa juoda kuten oikeaa absinttia.
 
Niin no... Jos nyt puhutaan absintista . siitä IHAN OIKEASTA absintista niin sitä ei kyllä mistään kaupoista saa ja jos jostakin sitä onnistuu pullon kaivamaan niin pullon hinta on kolmenumeroinen.
 
Niin no... Jos nyt puhutaan absintista . siitä IHAN OIKEASTA absintista niin sitä ei kyllä mistään kaupoista saa ja jos jostakin sitä onnistuu pullon kaivamaan niin pullon hinta on kolmenumeroinen.
Onkos esim. tuolla myytävät absintit sitten kaikki jotain huonoja jäljitelmiä?

Itselläni jäi mukaan hollannnin reissusta allaoleva absinth. Mausta en osaa sanoa mitään koska vertailu pohjaa muihin ei ole.
 

Liitteet

  • 450.webp
    450.webp
    8,2 KB · Katsottu: 548
Siis vanhoissa absinteissa oli tujonia sellaisia määriä mitä ei missään nykyisissä tuotteissa ole. Se tekee minun mielestä absintista absintin.
 
Siis vanhoissa absinteissa oli tujonia sellaisia määriä mitä ei missään nykyisissä tuotteissa ole. Se tekee minun mielestä absintista absintin.
Wikipedia ainaskin meinaa, että 1800-luvun reseptien mukaan tehtyyn absinttiin ei tujonia paljon pääsisi tislausten jälkeen mukaan.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Absintti
 
Niin no... Jos nyt puhutaan absintista . siitä IHAN OIKEASTA absintista niin sitä ei kyllä mistään kaupoista saa ja jos jostakin sitä onnistuu pullon kaivamaan niin pullon hinta on kolmenumeroinen.

Tämä väite ei kyllä ehkä pidä paikkaansa. Nykyiset absintit voidaan erotella tislattuihin ja sekoitettuihin, joista tislausmenetelmä on se alkuperäinen jota 1900-luvun vaihteessa käytettiin. Tällä menetelmällä siis saadaan herutettua yrteistä makua ja väriä antavia aineita, jotka tekevät sen fiinin juoman. EU:ssa valmistus tislaamalla ja koiruohon käyttö tässä prosessissa on ihan laillista, kunhan juoma ei ylitä tiettyä thujone-pitoisuutta. Näin ollen paremmat, varsinkin sveitsiläiset absintit, ovat niitä "ihan oikeita" ja yleensä myös perinteisin reseptein valmistettuja.

Sen sijaan absintissa olevan koiruohosta saatavan "psykoaktiivisen aineen" eli thujonen vaikutus on puhdas myytti ja halvan absintin myyntikeino. Tutkimusten mukaan thujone ei aiheuta muita vaikutuksia kuin kouristuksia, ja niitäkin vain erittäin suurilla pitoisuuksilla. Eli tästä voi aika yksiselitteisesti tehdä sen päätelmän että mitä huonompi litku, sitä enemmän siinä mainostetaan thujonea olevan, ja kun nettikauppoja katsoo, niin näin se yleensä meneekin :)

edit: Englanninkielinen wikipedian thujone-artikkeli tietäisi myös tuosta vanhojen absinttien thujone-pitoisuudesta, joka siis oli huomattavan alhainen.
 
Asia selvä.

Oliskohan tästä pitänyt ees jauhaa, menee vaan porukalla kiksit pieleen ku luulevat vetävänsä tiukkaaki huumejuomaa ja sitten lukevat tätä threadia :D Mut joo, kannattaa testata absintteja. Laimennetaan puolilleen vedellä ja laitetaan sopivasti sokeria, nam!
 
Noh, itse vedän nuo absintit raakana. Harvaa kirkasta 70% viinaa kärsii pullosta kiskoa suoraan pullosta mutta absintteja voi koska eivät maistu vahvalta. Porukka on aina olevinaan vitun sekaisin tuosta absintista mutta totta vitussa siitä nyt pää sekaisin menee kun vedetään 70% viinaa samaan tapaan ku 40%.
 
...Nyt pienenä pilkahduksena siitä, mitä premium tequila voi olla, voi maistella Tequila Espolon Anejoa...paras keskihintainen tequila alkon historiassa...Seuraksi vaikka God of Fire- robusto, jos tykkää sauhutella, niin ovat hyvässä suhteessa...

http://www.sikaritalo.fi/catalog/product_info.php?products_id=618

Ton hintainen sikari ja keskihintainen pilkahdus premium tequilasta?

Paljos toi Espolon muuten maksaa? Ei näy isokaadon 2.10.2008 päivitetyssä hinnastossa...

Paha tosin mennä kommentoimaan asiasta yhtään mitään, kun en ole Two Fingersia kummempaa tequilaa ikinä juonut - enkä kyllä ole god of fireäkään poltellut :)
 
Back
Ylös Bottom