Vihanneksista

Liittynyt
3.6.2003
Viestejä
1 246
Tuli tuossa mieleeni, kun lueskelin noita treenipäiväkirjoja, että paljonkos syötte päivässä vihanneksia?

Mitä vihanneksia syötte, kuinka paljon ja missä muodossa?
Keitättekö, paistatteko, syöttekö muun ruuan yhteydessä vai vedättekö herneet semmoisenaan nenään?

Itsellä tulee syötyä ainakin ihan liian vähän vihanneksia, ei juuri muuta kuin salaattia silloin tällöin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tarkoittaako vihannekset tässä kasviksia ylipäänsä?

Vuodenajasta ja muusta riippuen tulee käytettyä enimmäkseen seuraavia:

Omena, banaani, porkkana, lehtisalaatti, kurkku, tomaatti, kaali, kukkakaali. Ja luonnollisesti pottua ja viljatuotteita. Seisovan pöydän salaateissa on myös milloin mitäkin sotkettu salaatin ja kaalin sekaan. Harvemmin näitä kaikkia saman päivän aikana, mutta joskus niinkin. Määrät ovat kohtuullisia, mutta porkkanaa tulee silloin tällöin popsittua enemmänkin - nam.
 
Ei tuu paljoa kasviksia syötyä. Joskus himassa ruuan kanssa jotain tomaattia, kurkkua tai salaattia. Joskus syön banaanin.

"tosimies ei sanojaan tai salaattia syö" :D
 
Viimeksi muokattu:
Jostain syystä en löydä edit-nappulaa tai sitten edit-aika on menny umpeen, mutta tarkoitin tosiaan kaikkia kasviksia yms. mitä nyt yleensä ruuan kanssa syödään.
 
Kyllä sitä nyt jonkin verran tulee syötyä. Lähinnä salaattina ruokien kanssa ja välipalana (kanasalaatti, tonnikalasalaatti). Sit hedelmiä jonkin verran, banaani, omena ja mandariini.
 
RATATOULLE

2 sipulia
valkosipulinkynsiä maun mukaan
2 paprikaa
600 g kesäkurpitsaa
500 g munakoisoa
4 tomaattia
3-4 rkl öljyä (itse kyllä laita hieman enemmän)
yrttimausteita ( timjamia, basilikaa, persiljaa)
suolaa
pippuria

Käsittele kasvikset. Kuori sipulit, valkosipulit ja viipaloi ne. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa reilunkokoisiksi suikaleeksi. Leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsat kuorineen paloiksi. Kalttaa tomaatit eli kasta kiehuvaan veteen haarukan nenässä, kuori irtoaa vetämällä. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Kuumenna öljy padassa. Sekoittele ensin sipulia ja paprikaa öljyssä. Lisää muut kasvikset. Mausta aluksi varovasti. Kasviksista irtoava neste riittää yleensä hauduttamiseen. Jos näyttää tarpeelliselta, lisää pataan tilkka vettä. Hauduta vajaa puoli tuntia. Mausta tarpeen mukaan. Paranee lämmitettäessä ja sopii pakastettavaksi.

Suolan voi jättää pois ja viskata chiliä ja valkosipulia ihan törkeesti. Ja tomaattiakin voi laittaa lisää.

Käypi lihan lisukkeena, eli ei tarvii riisiä tahi perunaa. :thumbs:
 
Miun ei kyllä tuu paljo syötyy ja syy on se, että oon allerginen kaikkille muille hedelmille ja vihanneksille, paitsi sitrushedelmille, salaatille ja kurkulle. Keitettynä ja paistettuna pystyn syömään kaikkia kasviksia, mut liian harvoin tulee syötyy, raakana maistus niin paljo paremmalle. Ai että ku voiski syödä esim. porkkanaa, kukkakaalii tai luumuu. Joskus tulee mieliteoissaan syötyä sellasii mille oon vähemmän allerginen, (eli joista tulee vaan kutinaa ja ihottumaa, ei kurkunturpoomista ja vesirakkuloita) mutta jonkun ajan päästä alkaa kyllä kaduttaa, kun saa hieroa silmiä, naama on ihottumalla ja suuta kutittaa pirusti. Olkaa tyytyväisii, jos ei oo allergioita....
 
Syön paljon kasviksia. Joka päivä menee 3 tai 4 omenaa (tai aplaria), pari porkkanaa, pakastevihanneksia n.100g lämpimän ruoan kanssa, satunnaisesti iso annos salaattia (kerran tai pari viikossa). Marjoja söisin paljon enemmän (joka päivä), jos olisi pakkasessa niitä enemmän. Nyt laitan mustaherukoita puuroon joskus.
 
Mulla menee lähinnä porkkanaa. Tämä siitä syystä, että herkästi menee vatsa "kovalle" normaalisti, varmaankin liian vähän kuitua. (En ole tarkasti ruokavaliota seurannut pitkään aikaan) Tähän ei tunnu oikein auttavan leseet joita syön kyllä aika usein, tms., vaan porkkana on must. Ja se on niin hyvääkin!!

Lisäksi banaania ja omenaa aina kun niitä on kaupasta tarttunut mukaan.
 
Tuleehan noita syötyä, töissä on ma, ke ja pe aina salaattia ja sitä syönkin sitten todella paljon. Kotona menee lähinnä kurkkua ja tomaattia ja kesäaikaan tulee tehtyyn salaatteja. Joskus kun tekee mieli jotain telkkarisapuskaa niin esim. kurkku, porkkana ja kukkakaali on todella hyviä dipattavia.
 
Teen aika usein keittoja, mihin laitan sekavihanneksia ja koulussa tulee syötyä iso annos salaatteja. Appelsiinit on nyt todella maukkaita ja niitä menee pari päivässä. Kesällä, kun on töissä, niin teen ruokasalaatteja evääksi. Eli kyllähän noita vihanneksia ja hedelmiä tulee syötyä..
 
Tommoset Kesävihannes pakasteet ( herneitä, porkkanaa, papuja sekasin ) on ihan jees 2 min keittelee suolavedessä ja törkkää samalle lautaselle lihojen kanssa. Satunnaiset aplarit, banaanit ja omput. Pakastemarjoja ja maitorahkaa :kuola: Thats it......Kaninruokaa
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom