Heips,
nostan vuoden vanhaa keskustelua, josko tulisi jotain vinkkejä. En itse ole vegaani, pääasiassa syömäni proteiini tulee maitotuotteista ja satunnaisesti lihasta (kala, riista).
Todella mielelläni söisin vielä enemmän kasvispainotteisesti mutta haasteena ovat proteiinit:
Alkuun pidin erittäin paljon nyhtökaurasta ja härkiksestä. En kuitenkaan voi enää syödä niitä, sillä ne aiheuttavat todella pahaa närästystä.
Samaa olen huomannut pavuista ja herneistä ihan yleisesti: tomaattinen papupata josta tykkäsin paljon on jo siinä ja tässä että viitsiikö syödä, kun jälkeenpäin tuntuu pahalta.
Eilinen hernekeitto korvensi nielua vielä muutaman tunnin kuluttua syömisestä.
Mielestäni tällaista ei ole ollut aiemmin. Voiko palkokasveille tosiaan kehittää jonkun yliherkkyyden tässä iässä?
Mitä ideoita ruuiksi, jos pavut ja herneet jäävät pois?
Olen pari kertaa testannut linssejä mutta silloin oli papuja mukana, eli en osaa sanoa (vielä) onko linsseillä sama vaikutus.
Linssit siis testattava ihan yksinään; saa vinkata hyviä mössöjä myös.