Valkosipuli

Liittynyt
1.7.2012
Viestejä
267
En haulla löytänyt ketjua tälle mainiolle aineelle, joten asia korjattakoon.

Mitäs, syövätkö pakkislaiset säännöllisesti valkosipulia? Onko ollut huomattavia etuja? Itse aloin noin viikko sitten syömään, siis raakaa. Makuelämys suussa on aika infernaalinen, mutta pari kulausta maitoa jättää mausta muistoksi vain valkosipulin raikkaan hengityksen. (Kannattaisi ehkä jatkossa sekoittaa vaikka ruokaan tai jotain.)
Mutta on se sen arvoista ollut! Tai tulee olemaan, koska kuten melkein kaikessa, vasta säännöllinen käyttö tuo tuloksia. Tutkimusten mukaan valkosipuli laajentaa verisuonia ja pistää rasvat liikkeelle. Eli verenkierto paranee ja laihdutus helpottuu. Sitten se tietenkin ehkäisee ja lievittää flunssaa, syöpää ja diabetestä. Plus onhan se mausteena myös todella hyvä.

Jos vertaillaan hintalaatusuhteita terveystuotteissa, niin onhan valkosipuli aika ylivertainen. Läheisestä ass-marketista irtosi viiden pakkaus alle eurolla ja jokaisessa on kymmenkunta kynttä. Suositus käytölle on 1-2 kynttä päivässä, eli hinta päivää kohden on 2-4 senttiä. Siitä voi sitten ihan itse miettiä, onko kannattavaa vai ei.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Valkosipuli on todella hyvää, ainoa ongelma vain on että läheiset kaikkoavat ympäriltäsi. Sitä tulee heitettyä varsinkin pastaruokien sekaan, ja paljon.
 
Eiköhän ne laihdutukset ja muut tapahdu taas aivan muilla konsteilla. Hyvä mauste kyllä ja useaan ruokaan tulee lisättyä.
 
Itse en tykkää (valko)sipulista vaikka terveellinen onkin mutta käytän sitä silti välillä ihan sellaisenaan tomaattimehun seassa niin se maku jää sinne alle. Ruohosipulia tulee tosin käytettynä ruuassa aika usein.
 
Kyllähän niitä kynnettömiä valkosipuleita tulee lähes jokapäivä ruokaan tungettua normisipulin kanssa, kynnellisiä en osta ikinä koska menee hermo niiden kuorimiseen ja kuorten palasiin.
 
Eiköhän ne laihdutukset ja muut tapahdu taas aivan muilla konsteilla. Hyvä mauste kyllä ja useaan ruokaan tulee lisättyä.

Enhän mä väittänytkään, että valkosipuli on joku laihduttava ihmeaine, vaan se vain helpottaa laihdutusta. Tietenkään, jos syö yli kulutuksen, niin lihoaa siitä huolimatta, mitä ihmeaineita syö, mutta siitä ei nyt ollut kysymys.
 
Ihan mausteeksi tulee silloin tällöin laitettua kun maistuu hyvältä :) Terveyshyötyjen (?) takia en oo kyllä käyttäny.
 
Mausteena käytän aikalailla kaikissa liharuoissa, jos sitä sattuu löytymään. Terveellistäkin se varmaan on, mutta se on täysin sivuseikka.
 
Kyllähän niitä kynnettömiä valkosipuleita tulee lähes jokapäivä ruokaan tungettua normisipulin kanssa, kynnellisiä en osta ikinä koska menee hermo niiden kuorimiseen ja kuorten palasiin.

Kuoriminen on muuten maailman helpointa, jos sen kynnen päälle laittaa veitsen poikittain ja lyö veistä ikään kuin sipulia murskaten, mut ei kuitenkaan niin et se tietenkään murskautuis. Sitte kuoret irtoaa melkein itsestään.

Valkosipuli on hyvää, mut eipä sitä niin kauheesti tuu käytettyä.
 
Kuoriminen on muuten maailman helpointa, jos sen kynnen päälle laittaa veitsen poikittain ja lyö veistä ikään kuin sipulia murskaten, mut ei kuitenkaan niin et se tietenkään murskautuis. Sitte kuoret irtoaa melkein itsestään.

Valkosipuli on hyvää, mut eipä sitä niin kauheesti tuu käytettyä.
Juu päädyt pois ja napautus päälle ja kuoret on irti kolmessa sekunnissa. Eikä tosiaan tule käytettyä liian usein, koska henki haisee niin perkeleesti ja sen hajun Maistaa itse seuraavana päivänä. :D On se kyllä hyvää ja käyttäisin useamminkin. Terveyshyödyt on liioittelua. Ei ole mitään yhtä autuaaksi tekevää ihmeainetta.
 
Kyllä valkosipulia tulee tungettua joka paikkaan mihin sen vain vähänkin sopii, oma lemppari maustekasvi. Spaghetti bolognesen hyvyyden mittarina voi mielestäni käyttää juuston ja valkosipulin määrää :D
Ultimate Garlic Peeling Trick -- How to Peel 20 Cloves in 20 Seconds! - YouTube
Protip vielä kuorintaan niin ei tarvi kynnenalusista sitten kaivella valkosipulin palasia. Ja itseasiassa ihan pari päivää sitten ostin vielä sellasen valkosipulin murskaimen ja se on ihan helvetin kätevä.
 
Hyvää tavaraa valkosipuli on vaikka ei sitä terveysvaikutusten takia tule kyllä syötyä.

Toinen kynnellisen valkosipulin valmisteluun toimiva keino on varmana nopein. Eli kynsi kuorineen puristimeen ja puristaa ruokaan. Ei tarvitse siis edes kuoria. Vaikka tuo veitsikikka ei kyllä kauaa vie, jos puristinta ei jaksa tiskata.

Ei noita kyllä raakana kukaan tervejärkinen yhtä päivässä syö. Sellanen on varmana suusta tursuava kaasupilvi ympärillä, että saa töissä istua yksin kahvipöydässä :D
 
Valkosibalimeetwursti uppoo. Jauhettuna kyseistä sipulia myöskin lisäilen jauhelihaan, toimii. Raakana ei oo tullu kokeiltua, enkä muutenkaan erityinen suurkuluttaja ole.
 
Kuoriminen on muuten maailman helpointa, jos sen kynnen päälle laittaa veitsen poikittain ja lyö veistä ikään kuin sipulia murskaten, mut ei kuitenkaan niin et se tietenkään murskautuis. Sitte kuoret irtoaa melkein itsestään.

Valkosipuli on hyvää, mut eipä sitä niin kauheesti tuu käytettyä.

Vituttaa se roska kun alkaa sitä yhtä tai kahta kynttä repimään siitä isosta kimpusta ja on kynnettömät nyt paljon helpompia muutenkin ja nopeampi kuoria. Varsinkin jos tekee jotain safkaa mihin menee reilummun valkosipulia niin en iki päivänä rupeis kuorimaan tavallisia paskoja jos kynnettömiä ois saatavilla... Tottakai mä tiedän miten ne kuoritaan mutta koskaan ei ole niin siististi lähtenyt kuori vaan aina joutuu veitsellä raaputtelemaan loppuja pois.
 
Valkosipuli on jumalten mauste. :kuola: Moneen ruokaan tulee kyllä laitettua ja reilumman puoleisesti. Veitsellä voi ihan hyvin painaa niinkin paljon, että se menee osittain murskaksi, se kuori irtoaa silloin yhtenä palasena hyvin. Puristettua kynsilaukkaa tuli käytettyä ennen kuin aloin enemmän kokkailuun perehtyä. Paras ja lempein maku tulee, kun hienontaa veitsellä ja kuullottaa sipulin kanssa öljyssä. Puristetusta valkosipulista irtoaa herkästi todella kitkerän voimakas aromi. Nykyään tulee sitä käytettyä enää valkosipuliperunoiden teossa ja tietysti joskus joihinkin ruokiin, kun saa yksin nautiskella siitä hajusta seuraavat 3 päivää. ;) Valkosipulin terveysvaikutukset taitaa olla vähän wanhan kansan loruja. Lapsena flunssassa äiti laittoi ruisleivän päälle sinappia, tomaattia ja pari raakaa valkosipulin kynttä viipaloituna. Hyvää oli, mutta en tiedä auttoiko ainakaan enempää kuin burana ja uni. :D
 
Ne marinoidut valkosipulit, mitä kaikilta markkinoilta saa, on aivan uskomattoman hyviä. Niitä voi ihan helposti syödä koko purkillisen pelkiltään.
 
Rrrrrakastan! Söisin enemmän, jos muutkin perheenjäsenet arvostaisivat makua enemmän. Joihinkin ruokiin olen laittanut ja kyllä ne lapsetkin on sitä syöneet, voisi ehkä ruveta laittamaan sitä salaa kaikkiin ruokiin :evil:
 
Ei noita kyllä raakana kukaan tervejärkinen yhtä päivässä syö. Sellanen on varmana suusta tursuava kaasupilvi ympärillä, että saa töissä istua yksin kahvipöydässä :D

Valkosipulin kynsi veitsellä niin pieneksi silpuksi kuin mahdollista, ja sitten annat sen silpun olla hetken aikaa ilman kanssa kosketuksissa (muodostaa allisiinia). Sitten vaan koko roska vesilasin pohjalle, päälle puoli lasillista vaikkapa maitoa, ja eikun hörppimään koko ajan lasia pyöritellen jotta valkosipuli sekoittuu maitoon. Ideana se, ettei näin valkosipuli ei pääse kosketuksiin suun ja nielun limakalvojen kanssa, jolloin hajuhaitoista ei tartte kärsiä (ainakaan niin paljoa). Ja tää ei sitten toimi jos käytätte valkosipulin murskainta, eihän sitä kittiä saa sekoittumaan maitoon mitenkään.

Valkosipulin terveysvaikutukset taitaa olla vähän wanhan kansan loruja.

Joo ainahan näissä on osittain uskomuksia ja mutua taustalla, mutta kyllä valkosipulin terveysvaikutuksista on tehty jo niin monta tutkimusta, että kovakalloisimmatkin alkaa pikku hiljaa uskomaan ;) Meikä ainakin vetää 1-2 kynttä päivässä maidon kanssa lotraten. Tiedä sitten saako tästä kropasta enää terveempää vaikka mitä vetäis naamariin...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom