- Liittynyt
- 20.5.2003
- Viestejä
- 1 593
kalmukki sanoi:Tämä tarkoittaa, että sitä on ollut pakko saada säännöllisesti ravinnosta, mitä ilmeisimmin hedelmistä.
Minäpä sanoisin että marjoillakin olisi iso osuus tuossa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
kalmukki sanoi:Tämä tarkoittaa, että sitä on ollut pakko saada säännöllisesti ravinnosta, mitä ilmeisimmin hedelmistä.
kalmukki sanoi:Ihmisapinahan karkasi tropiikista vasta äskettäin, ja tropiikissa hedelmiä on saatavilla ympärivuotisesti.
kalmukki sanoi:Erään teorian mukaan ihmisen trikromaattinen värinäkö (apinoita lukuunottamatta eläinmaailmassa hyvin harvinainen kyky) on kehittynyt lähinnä hedelmien erottamiseen.
Crusader sanoi:nykyihmisen geenit ovat 99.9999% samat 40 000 vuoden takaiseen ihmiseen nähden. Eurooppalainen ihminen (valkoinen, euripidi, caucasian) ei ole edes millääntavoin sopeutunut tropiikkiin
Tahvo Tohveli sanoi:Löytyykö se tropiikkiin sopeutumisgeeni tuosta 0.0001% joukosta?
Tästä on sikäli aika turha väitellä, että tuskin kukaan tietää tarkasti mitä kaikki esi-isämme söivät. Epäilen hyvin vahvasti, että heillä oli edes suurin piirtein samankaltainen ruokavalio joka puolella maailmaa.
Crusader sanoi:Heidän päivittäinen energiamääränsä koostui varmaankin suurelta osin sokerista, ja silti liikalihavuutta ei juurikaan esiintynyt, eikä ilmeisesti diabetestäkään.
Tahvo Tohveli sanoi:Esiintyikö pohjoisen miehillä lihavuutta 10 000 vuotta sitten? Ei kai nykyinen lihavuutemme pelkästä sokerista johdu (vaikka tällaisiakin väitteitä aina kuulee.....)?
Tahvo Tohveli sanoi:Pointtini on, että näissä asioissa yksilökohtaiset erot ovat varmaankin paljon suuremmat, kuin "rodulliset" trendit. Jos olo on ketoosissa kuin päälle tallatulla koiranp****lla, niin se on ihan sama, mihin esi-isämme ovat turvemajassa asuessaan tottuneet. Eivät kai ne inuiititkaan enää pelkkää valaanrasvaa syö, kun ovat päässeet Mäkkikulttuurin makuun. Ehkä se hampurilainen on paremman makuinen, kuin se hylkeensisuksista väännetty ateria.
Crusader sanoi:No itse asiassa nyt kun kysyit, niin sellainen koulukunta on vahvassa nosteessa juuri nyt, joka uskoo että tämä "pastakulttuuri" on ainakin osittain syypää sekä diabetekseen että lihavuuteen, syöpiin että moniin muihin elintasosairauksiin..
Crusader sanoi:Rodulliset ominaisuudet sen sijaan ovat hyvinkin todellisia, käypä vaikka katsomassa Olympialaisten 100m juoksua ja vertaa sitä 100m uintiin.
Tahvo Tohveli sanoi:Toki se on varmasti osasyy, riippuen toki siitä, mitä tarkoitetaan "pastakulttuurilla"?
Olympialaisissa onkin se "paras" miljoonasosa siitä geneettisestä hajonnasta. Yritin vain sanoa, että ne erot "rotujen" sisällä on huomattavasti suurempia, kuin "rotujen" väliset erot.
Toki laajasti tarkasteltuna eroja on esimerkiksi meidän ja niiden Nigerian suunnasta tulevien ihmisten välillä, mutta yksilötasolla niillä ei ole mitään merkitystä. Eli en minä ainakaan suosittele kenellekään "Atkinstyyppistä" ruokavaliota sen perusteella, että hänen sukunsa on asunut Suomessa viimeiset 200 vuotta. Tätä et varmaankaan ajanutkaan toki takaa ja minä en edes enää ole täysin kärryillä, mistä me keskustelemme.
Crusader sanoi:Vai karkasi äskettäin tropiikista... Viimeinen jääkausi päättyi 10 000 vuotta sitten, ja nykyihmisen geenit ovat 99.9999% samat 40 000 vuoden takaiseen ihmiseen nähden. Eurooppalainen ihminen (valkoinen, euripidi, caucasian) ei ole edes millääntavoin sopeutunut tropiikkiin, joten veikkaanpa että tämä meidän geenipoolimme ei ole siellä koskaan edes ollut.
Crusader sanoi:Ei ole mitään erityistä syytä uskoa, että ihmisen evoluution silmissä erittäin pitkän separaation aikana ei olisi tapahtunut erisuuntaista evoluutiota myöskin sopeutumisena erilaisiin ruokavalioihin.
Crusader sanoi:...mistä päästäänkin kalmukin tekstiin. Ihminen ei ole kovin suurta osaa historiastaan viljellyt maata, esim. epäilen vahvasti että Suomessa oli vuonna 2000 eKr. kovin laajamittaista maanviljelyä. Jos ajatellaan että näiden nykyisten pastojen ja perunoiden sijasta syötiinkin esim. lihaa jatkuvasti, ihmisen ruokavalio oli ensimmäiset 58000 vuottaan melko lailla atkinsin periaatteiden mukainen (erään teorian mukaan ihminen aloitti maailmanvalloituksensa raadonsyöjänä). Hiilihydraatteja edustivat hedelmät, joiden saanti oli kausiluonteista ja siksi on ymmärrettävää että insuliini syrjäyttää glukagonin nopean hiilihydraatin tehokkaan hetkittäisen käyttö-ominaisuuden takia.
Jos kuitenkin ihminen eli pääsääntöisesti ilman hiilihydraatteja, tuntuisi järkevältä ajatella että aivot ja sydän olisivat tähän sopeutuneet.
kalmukki sanoi:Totta kai ihminen ihminen on kotoisin tropiikista, tästä ovat kaikki vakavasti otettavat tiedemiehet samaa mieltä. Mitokondriaalinen Eeva on jäljitetty noin 200000 vuoden takaiseen Afrikkaan. Aikaisemminkin Afrikasta lähti porukkaa Eurooppaan (mm. Neandertalilaisten esi-isät), mutta viimeisin Homo Sapiens -aalto syrjäytti nämä.
Ja vai ei ole ihminen sopeutunut tropiikkiin... En tiedä sinusta, mutta ilman modernia tekniikkaa ja tietoa minä ainakin selviäisin paremmin ympäristössä jossa on lämmintä ja runsaasti hedelmiä, kuin talvisessa korpimetsässä.
kalmukki sanoi:Separaatio on ollut kaikkea muuta kuin evoluution silmissä pitkä. Ja jos eri rotujen välillä olisi merkittäviä eroja ruokavalioon sopeutumisen suhteen, luulisi että ne voisi selvästi havaita. Eli löytyisi jotain selkeitä eroja ruuansulatuskanavan, maksan tms. toiminnasta. Laktoosi-intoleranssi taitaa olla ainoa suurempi tekijä, ja valkoiset ovat tässä suhteessa nimenomaan paremmin sopeutuneita hiilihydraattien hyödyntämiseen.
Hämmer sanoi:Tämä olikin eräs tärkeimmistä pääargumenteistani keväisessä YO-aineessa aiheesta "Pitäisikö liharuoan tuottaminen lopettaa?".
95 pistettä tuli aineesta.
Vähän turhan yleistettyä/väärää tietoa sisältävää tekstiä ja tärkeitä pointeja jää puuttumaan. Kannattaa lukea vaikka tuo Anssin linkittämä teksti. Joku yleisempi teos olisi varmaan kanssa ihan hyvästä...Anna-Kristiina sanoi:Aivot tarvitsevat päivässä vähintäänkin sen verran yleisesti hiilihydraatteja. Glukoosi on aivosolujen keskeisin energianlähde(myös muilla soluilla), mutta aivot käyttävät mieluiten pelkästään glukoosia.
Maksa voi myös valmistaa glukoosia vaikka aminohapoista, mikä ei ole elimistölle kovin edullista, koska aminohapot ovat "kalliita" energianlähteitä. Ts elimistöllä olisi niistä enemmän hyötyä muissa tehtävissä.
Hiilihydraattivaje aiheuttaa useimmiten ainakin päänsärkyä ja ärtyneisyyttä johtuen lisääntyneestä adrenaliinitasosta.