Terppa, lisätäänpä tänne omatkin setit. Eli löysin tälläisen reseptin
http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=303
mutta en löytänyt mistään fiberhuskia, joten loin tälläisen:
Sikiksen Kuituproteiinijuustosämpylät
3dl mantelijauhoja (120g, 1½pss, löytyy kaupan mausteosastolta)
3½dl Fibrexiä (n. 100g, löytyy miltei kaikista kaupoisa)
1,25dl pellavasiemenrouhetta (noin 125g, siis nimenomaan rouhetta, se on tiiviimpää. Itse käytin Pellavaisen rouhetta)
½dl vehnäleseitä (n.10g)
½dl ruisleseitä (n.10g)
Seesaminsiemeniä 4rkl
250g Ehrmannia
300g Emmental-juustoa (P29, R30)
4 isoa kananmunaa
4tlk leivinjauhetta
3tlk suolaa
Vettä tarpeeksi, Fibrex imee nestettä aivan helvetisti.
_____________
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa munat ja rahka, lisää sotkuun juusto
- Kaada muna-rahka-juustohässäkkä kuivien aineiden sekaan ja sekoita voimakkaasti. Lisää vettä
tarpeeksi että saat helposti käsiteltävän takinan.
Lyö uuni tulille, 225 astetta ja kaikki vastukset käyttöön
Pyörittele kostein sormin 10kpl sämpylöitä. Yhden sämpylän painoksi tuli minulla noin sata grammaa (plusmiinus 10) ja iske pellille. Tulee varmasti kaksi pellillistä. Näistä tuli mukavan kuohkeitakin, voi jopa halkaista ja täyttää
Makrotkaan eivät hassummat esim. ketoilijan aamupalalla:
P: 30,6% (23,4g)
HH: 6,5% (5g)
R: 62,8% (21,9g)
Vaikka itse sanonkin: Loistavia ;)