- Liittynyt
- 18.2.2011
- Viestejä
- 5
Meitsi on hyvin hyvin harvoin kipeä ja antibiootteja olen tarttenut viimeksi muutaman vuoden ikäisenä. Aloin vittuillakseni syömään viime vuoden loppupuolella D-vitamiinia ja sain kuukauden sisään pahimman yskän ikinä, hinkuyskän, joka on kestänyt nyt kaksi kuukautta.
En sano, että johtui d-vitamiinista, sanon vain, että ihan sama, tuskin vaikuttaa yhtään mihinkään immuniteetin osalta. Enemmän jengi saa damaa aikaan vastustuskyvylle ryyppäämällä viikonloppuisin. Eli lopetetaan se dokaaminen ja riekkuminen eka ja sitten aletaan syyttämään jotain maitoa myrkylliseksi.
Ihmiset ovat yksilöllisiä. Suomalaiset elävät jatkuvasti kroonisessa D-viaminivajeessa pohjoisen sijaintimme takia, ellei ota D-viaminia purkista tai vastaavasti syö esim. 2 kiloa lohta päivässä. Suomessa olla näissä asioissa vielä hieman jäljessä. Tässä Harvardin yleisesti hyvinkin luotettavana pidetyn tukimuksen lopputulos terveellisestä ruoasta. (Jopa graafiseen esitykseen on lisätty vitamiinipurkki - D-viamiinia):
http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/files/Healthy-Eating-Pyramid-handout.pdf
>Eli lopetetaan se dokaaminen ja riekkuminen eka ja sitten aletaan syyttämään jotain maitoa myrkylliseksi.
Dokaamista kannattaa ehdottomasti ainakin vähentää ja mielellään lopettaa kokonaan. Tässä olen samaa mieltä, mutta se ei liity mielestäni mitenkään maidon käyttämiseen ihmisen ravintona.
Miksi edes aikuinen lehmä ei juo maitoa?
Miksi hyvin monella ihmisellä on laktoosi-intoleranssi? Miksi vatsaongelmien esintyessä ihmisillä yleensä ensimmäiseksi kehotetaan jättämään maito pois? Miksi on niin paljon laktoosittomia tuotteita ihmisille?
Siksi, että maito ei ole lähtökohtaisesti aikuiselle ihmiselle sopivaa ravintoa - vaikka Valio toista väittääkin.