Vähäkalorinen peruna

Liittynyt
8.1.2006
Viestejä
34
Netistä poimittua:

Uusi Vivaldi-peruna Israelista on tulossa kovaa vauhtia suosituksi, kun monet ihmiset tietyssä iässä haluavat vähäkalorisen dieetin. Vivaldi sisältää 38 prosenttia vähemmän hiilihydraatteja ja puolet tavallisen perunan kaloreista. Brittimedia on kutsunut sitä "laihduttavaksi perunaksi" ja "laihduttajan unelmaksi".

Joko näitä on näkynyt kaupoissa?:)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
En ole vielä nähnyt, mutta nythän on omenastakin tulossa jokin tuollainen vähäkalorinen lajike markkinoille. Liekö Jenkeissä jo. :rolleyes:
 
Mitä hittoa, onko noi uitettu jossain vedessä että tilavuudesta suurempi osa on tyhjää? :lol2: Ei piru mitä humpuukia muutenkin, perunahan on oikea bulkkaajan painajainen ja diettaajan unelma kun ei sisällä mitään kaloreita.

Mitä seuraavaksi? Vähärasvaisia öljyjä? Vaikea vaan syödä vähemmän niin ei tarvi tehä light-versioita kaikesta. :david: :curs: :down:
 
Habankorppu sanoi:
Mitä seuraavaksi? Vähärasvaisia öljyjä?

Wrange on sen jo keksinyt: "MCT - rasvaton rasva" :)

Onko tossa perunassa vaan enemmän vettä vai miten on tehty?
 
Offtopicia rasvoista: Jenkit on tosiaan jo kauan sitten (90-luvun alussa) kehittäneet rasvattomia rasvoja. Niissä rasvamolekyylit muodostavat suolessa normaalia tiiviimpiä misellejä eli "rasvapalloja", jolloin lipaasientsyymi ei pääse pilkkomaan niiden rasvamolekyylejä normaalisti, ja rasva ei siksi imeydy vaan kulkee läpi. Eli voi syödä rasvaista ruokaa, mutta sen rasva ei varastoidu kehoon ja läskiksi.

Ei ilmeisesti kuitenkaan ole ihan loppuun asti tehokas, tai todennäköisesti on liian kallista valmistaa, kun ei ole saavuttanut suurempaa suosiota maailmalla tämä ihmerasva.
 
Offtopicia rasvoista: Jenkit on tosiaan jo kauan sitten (90-luvun alussa) kehittäneet rasvattomia rasvoja. Niissä rasvamolekyylit muodostavat suolessa normaalia tiiviimpiä misellejä eli "rasvapalloja", jolloin lipaasientsyymi ei pääse pilkkomaan niiden rasvamolekyylejä normaalisti, ja rasva ei siksi imeydy vaan kulkee läpi. Eli voi syödä rasvaista ruokaa, mutta sen rasva ei varastoidu kehoon ja läskiksi.

Tulee ihan mieleen sellaiset "rasvasiepparit", jotka sitoo rasvamolekyylejä rasvapalloiksi, jolloin ne kulkeutuvat suoliston läpi. :lol2: Kaikkea sitä... :david:
 
Offtopicia rasvoista: Jenkit on tosiaan jo kauan sitten (90-luvun alussa) kehittäneet rasvattomia rasvoja. Niissä rasvamolekyylit muodostavat suolessa normaalia tiiviimpiä misellejä eli "rasvapalloja", jolloin lipaasientsyymi ei pääse pilkkomaan niiden rasvamolekyylejä normaalisti, ja rasva ei siksi imeydy vaan kulkee läpi. Eli voi syödä rasvaista ruokaa, mutta sen rasva ei varastoidu kehoon ja läskiksi.

Ei ilmeisesti kuitenkaan ole ihan loppuun asti tehokas, tai todennäköisesti on liian kallista valmistaa, kun ei ole saavuttanut suurempaa suosiota maailmalla tämä ihmerasva.

Jos tällä tarkoitetaan Olestraa, niin voin sanoa, että ¤#&¤&" pahoja on esim. sipsit joissa rasva on korvattu Olestralla, kun niitä 90-luvun lopussa jenkeissä testasin. Eltaantuneen makuisia ja suuhun jää omituinen "kelmu". :urjo:

Ei juuri ihmetytä, miksei esim. Euroopassa näistä juuri intoilla - eurooppalaisilla on sentään jonkinlainen makuaisti tallella ja suhde ruokaan vähän terveempi: Jenkeissä useat ihmiset ihan aktiivisesti oli surullisia, vihaisia ja turhautuneita, kun rasva- ja sokerimättöjä ei voi vetää kaksin käsin lihomatta :lol2:

Ja silloinhan laitetaan isot rahat kehitystyöhön, että kohtuuden opettelun sijaan saataisiin hampurilaiskansa kuluttamaan raivokkaasti Olestran kaltaisia ihmetyksiä. :rolleyes:
 
Tosiaan, snacks-tyyppisissä tuotteissa perinteisten ravintorasvojen korvikkeena käytetään USA:ssa usein Olestra-komponenttia, kauppanimi Olean, sakkaroosin polyesteriä. Mahalaukun ja haiman entsyymit eivät kykene pilkkomaan sitä entsymaattisesti samalla tavalla, kuin perinteisiä ravintorasvoja. Se ei myöskään imeydy ruoansulatuskanavasta täydellisesti.

Olestralla on vähennetty tuotteen rasvapitoisuuksia useita kymmeniä prosentteja, mutta kyseinen imeytymättömyys elimistössä on aiheuttanut epäilyksiä mm. rasvaliukoisten vitamiinien ja fytokemikaalien imeytymisen suhteen, joka tosin lienee kuitenkin mittakaavassaan niin vähäistä, ettei tuolla olisi terveydellistä merkitystä.
Kuten Pikkupapu tossa kertoilikin, näiden valmisteiden on kuitenkin todettu tietyissä tapauksissa, suurempina annoksina aiheuttavan laksatiivisia vaikutuksia ja pahoinvointia. Samaisista syistä Olestra-tyyppiset rasvankorvikkeet eivät ole edes sallittuja EU:ssa, eikä Oleanilla ole myyntilupaa. Tänk Gaad.

Mitä itse threadin pääaiheeseen tulee, tuota perunaa viedään lähinnä Länsi-Eurooppaan ja Venäjälle. Ja voi elämä, jos keskimääräisessä perunassa on, sanotaan, ~14-17g hh/100g, niin mikä merkittävä etu saadaan aikaan syömällä perunaa, joka sisältää samaisia s-tanallisia hiilareita 12.7 g/100g?:lol2: Saattanee tuossa perunassa tosin olla jotakin hyvääkin, väittävät omaavan ns. "creamy flavourin".

Ymmärtääkseni tuosta perunalajikkeesta ei ole julkaistu vielä juuri mitään, ei edes tarkkoja, virallisia ravintoainesisältöjä. Valmisteissa on ilmoitettu jopa vain "tavisperunan" ravintoainesisältö. Todennäköisesti sitä analyysiä alkaa putoilla ajan myötä, kun kyse ei ole kuitenkaan sen kumemmmasta toimenpiteestä, mutta kyllä tässä silti mennään vähän ahteri edellä puuhun. Joten ennen kuin oikeasti saadaan luotettavaa elintarvikekemiallista dataa pöytään, en paljoa näitä hiilareita laskeskelisi.
:kippis1:
 

Suositut

Back
Ylös Bottom