Uunissa valmistettavia proteiinipitoisia ruokia?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Juissi
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
No mites pataruuat? Pataan vaan lihaa/kanaa,paljon erilaisia kasviksia, joku liemi ja ei muuta kun uuniin. Ei tosin ole mitään pikaruokaa. Tein vasta vähän aikaa sitten punaviinibroileria padassa ja se oli niin hyvää :kuola:

Eli tarvitaan Broilerin rintafileitä, jotka paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi. Pilkotaan salottisipulia,punasipulia ja valkosipulia. Mä pilkoin sekaan myös paketin pekonia (ei pakollinen mutta se maku, mikä siitä tulee..... :kuola: ) Sipulit kuullotetaan pannulla, kanat ja pekonit paistetaan ja maustetaan. Itse laitoin musta- ja valkopippuria, paprikajauhetta ja cayannepippuria.
Liemeksi kanalientä 3dl ja punaviiniä 1-2dl. Kaikki pataan ja sekaan vielä 3-4 laakerinlehteä ja hillosipuleita, jos niistä tykkää. Uuniin 175 astetta ja 45 min-tunti. Kun ruoka on valmista niin persiljasilppua päälle.

Tämän kanssa toimii esim. Jasmin-riisi.

Jos ei omista pataa niin voi käyttää myös isoa uunivuokaa.
 
Kun teette lihamureke/lihapullataikinaa, niin testatkaapas laittaa sinne kaurahiutaleita sekaan. Itsellä oli jauhelihaa 400 g ja laitoin kaurahiutaleita jotain 30 g. Tuli sitten pikkusen hyviä!
 
Toissapäivänä tuli tehtyä ihan herkkua lihamureketta. Ei sitten ollut mitään light-ruokaa.

4-pakettia nautasikaa, pari isohkoa sipulia, pippuria, suolaa, chilikastiketta, oliiviöljyä notkistukseksi.

Ensin massa möyhitään tasaiseksi. Painellaan se tasaiseksi levyksi pellille. Päälle juustoa ja tehdään siitä kääretorttu. Paistamisen kanssa kannattaa olla tarkkana, koska itsellä se meinasi palaa kunnolla päältä vaikka oli vain reilun tunnin 225C. Ehkä kannattaisi laittaa esim suikale leivinpaperia tuon päälle. Siitä tulee ~15cm halkaisijaltaan oleva pötkö. Jos haluaa varmistaa, että se on kypsää, niin eiköhän uunimittari toimi tuossa. Sianliha saa olla sen 80C jos en väärin muista.

Tuli ihan älyttömän hyvää. Paljon parempaa kuin joskus kokeillut jauhelihapihvit.
 
Toissapäivänä tuli tehtyä ihan herkkua lihamureketta. Ei sitten ollut mitään light-ruokaa.

4-pakettia nautasikaa, pari isohkoa sipulia, pippuria, suolaa, chilikastiketta, oliiviöljyä notkistukseksi.

Ensin massa möyhitään tasaiseksi. Painellaan se tasaiseksi levyksi pellille. Päälle juustoa ja tehdään siitä kääretorttu. Paistamisen kanssa kannattaa olla tarkkana, koska itsellä se meinasi palaa kunnolla päältä vaikka oli vain reilun tunnin 225C. Ehkä kannattaisi laittaa esim suikale leivinpaperia tuon päälle. Siitä tulee ~15cm halkaisijaltaan oleva pötkö. Jos haluaa varmistaa, että se on kypsää, niin eiköhän uunimittari toimi tuossa. Sianliha saa olla sen 80C jos en väärin muista.

Tuli ihan älyttömän hyvää. Paljon parempaa kuin joskus kokeillut jauhelihapihvit.

Asteita pois ja pidä pitempään. Ei pala ja paistuu sisältäkin.
 
Asteita pois ja pidä pitempään. Ei pala ja paistuu sisältäkin.

Pelti oli ihan alatasossa, mutta ei sekään näköjään riittänyt, koska oli noin paksu jööti. Ens kerralla täytyy tehdä noin.

Vois sen pötkön laittaa folioonkin että se pysyisi mehukkaampana.
 
sitte jos pitsaa tekee mieli, nii teet pohjan ite ja teet siitä vähärasvasemman ja lisäät siihe jotai, mistä sais hyvi prodee ja joka käy siihe, sitte tonnikalaa reilusti siihe päälle
 
Uunissa saa kyllä tehtyä isomman satsin ruokaa kerralla, niin kiireisempi ihminen tekee itselleen siitä kahdet ateriat.

Oma suosikkini on lasagneni, joka koostuu perinteisesti jauhelihakastikkeesta ja lasagnelevyistä, sitten joka kerrokseen raejuustoa, juustoraastetta vain päälle, sitten "täytetään" maidolla. Ei tarvitse porata mitään munamaitoja erikseen.

Joltain foorumilta bongasin ohjeen jossa kehotettiin sekoittamaan taco-kastiketta tai vastaavaa ranskan kermaan, sitten paistamanaan uunissa kana ja kasvikset tässä sörsselissä. Nam.
 
Oma suosikki on ehdottomasti seuraava:

800g suikalelihaa
2prk tomaattimurskaa
purkki fetaa

Lihat ruskistetaan pannulla ja maustetaan miten lystää. Tämän jälkeen lihat uunivuokaan, tomaattimurskat ja fetat perään. Uuniin 200￾￾ asteessa 2h. Raejuuston kera huiviin (toki saa vetää vaikka perunaa ja riisiä, maun mukaan tottakai)
 
No täysjyväpastaa ja jauhelihaa sopivassa suhteessa, joukkoon sipulia ja mausteet ja valmiin ruoan sekaan raejuustoa. Köyhänä ja kiireisenä opiskelijana huomaa tuota aika usein tekevänsä. Riittää useemmaks päiväks kerrallaan ja on halpaa ja hyvää.
 
Tosi helppo ja nopee on laittaa lohifile uunivuokaan ja päälle pirkan pestokastiketta(muita mausteita voi oman maun mukaan lisätä) ja 200 asteiseen uuniin fileestä riippuen n. 30min.
 
Vhh pizza

VHH PIZZA!

Tässä tulee vähähiilaridiettaajien / elämäntapaintiaanien iloksi settiä!

VHH pohja

Sekoita kuppiin:

- Vehnäleseitä n. 0,5 dl (HH 14g/100g, puolessa desissä on muutamia grammoja)
- Durum vehnäjauhoa reilu ruokalusikallinen (HH 63g/100g, lusikallisessa HH n 10g)
- Muna (ei hiilihydraateja)
- Kermaa / ruokakermaa "loraus" - sen verran kuitenkin, että koostumus on juoksevahko. Koostumuksen pitää mahdollistaa se, että pizzapohja leviää paistinpannulle pienen kallistelun avulla. Kermassa hiilihydraattia n 3g/100g tässä tulee kermaa vähän yli puoli desiä eli n. 1,5g)
- mausteita, esim suolaa (+muuta maun mukaan)

Kaada kallistellen ja levittäen tämä seos viileälle teflonpannulle ja laita hellalle. Ylläolevasta raaka-aine määrästä saat yhden todella ohuen, pannun halkaisijan kokoisen pizzapohjan. Lämpötilana voit pitää lietesi toiseksi kuuminta asetusta. Paista rapeahkoksi molemmilta puolilta. Älä yritä kääntää liian aikaisin, sillä muuten pohja hajoaa. Jos laitat "taikinan" kuumalle pannulle, ehtii muna koaguloitua eikä seos leviä kauniiksi ohueksi pohjaksi. Ole kärsivällinen vaikka pohja tarttuu aluksi pannuun, sillä valmistuessaan se irtoaa kuitenkin hyvin.

Yhteenlaskettu hiilihydraattimäärä / pizzapohja: n. 13g

Pizzan päälle: useimmista kaupoista saatavaa Arrabbiata pastakastiketta. Tätä löytyy useilta eri valmistajilta. HH n. 3,5g/100g. Yhteen pizzaan menee n. desi (+-100g), eli n. 3,5g

Lisäksi pizzaan laitetaan tietenkin riittävä määrä erilaisia lihoja, sieniä, juustoja, rapuja, tonnikalaa ja muuta hiilaritonta mutta proteiinipitoista hyvää maun ja proteiinitarpeen mukaan. Huomioitavaa täytteitä laitettaessa on, että valkosipulissa on melko paljon hiilaria, eli n. gramma / kynsi.

Ja pizza uuniin esim 225 asteeseen kunnes juusto ruskistuu.

Lopputuloksena pizza, jossa on hirvittävästi proteiinia ja rasvaa, mutta kokonaishiilihydraattimäärä on alle 20 grammaa / pizza.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom