Söin tässä äsken uunijussia, toisinsanoen ternimaitoa, jota lämmitettän 175- asteisessa uunissa sen verran että pinta ruskistuu ja ternimaito muuttuu hyytelömäiseksi.
No joskus työn puolesta kun kiertelin ympäri maakuntaa joutui joskus tota uunijussia jossain maatilalla syömään, ei mulle pudonnut. Sama juttu kun joisi vasta lypsettyä saatanan rasvaista lehmämaitoa joka hiukka maistuu jollekkin lannotteelle näin pikkusen liioitellen:urjo: Siis eikös toi ole sitä itteensä eli käsittelemätöntä lehmänmaitoa...... :jahas: Ja eikun uuniin.....
Voitele uunivuoka. Kaada suolalla maustettu maito siihen. Kypsennä uunissa 150 asteessa noin 30 minuuttia.Tarjoa haaleana sokerin, kanelin ja hillon kanssa.
btw....tottelee myös nimiä Vasikantanssi tai Sonnintöyssy :lol2: rakkaalla lapsella on monta nimeä
On tullu kerran tuota maistettuu ja aika erikoista kyllä oli.
Mut kyseisestä aineesta tulee paljon juustoleipä mieleen
joka on sitten oikein herkkua, varsinkin ku kyseistä
juusto lämmittää mikrossa hetken
Melkein kerran viikossa tuota tulee syötyä. Hirveän rasvaistahan ternimaito on, mutta kun uunijuusto+mansikkahillo on on niin hyvää, että täytyyhän sitä vähän mussuttaa.
Mukava kun anoppi huolehtii treenaavan vävypojan tarpeista. Yleensä kun siellä käy, niin saa mukaan 5-20 litraa sitä ihan tehokkainta (ekana lypsettyä) ternimaitoa. Sitä sitten aamuisin aina pari desiä naamariin, ja välillä uunijuicea, kyllä lähtee.
Paljaaltaan ternari maistuu niin meisseliltä, että sen on PAKKO tehota!