Ei tuo lopu koskaan vaikka mitä lakeja säätäisivät. Itse jatkan touhua mutten enää jaa tavaraa niin paljoa koska ei ole pakko. Hubin pitämisen kuitenkin lopetin eilen, osittain siitä syystä että adminit vastaavat kaikesta jaettavasta tavarasta (oli kuitenkin yli 10 teraa).
Kaveri kysyi jostakin ministeriöstä ja viestintävirastosta faktoja:
Tekijänoikeuslaki kieltää ilman tekijöiden suostumusta tapahtuvan teosten kappaleiden valmistamisen ja teosten saattamisen yleisön saataviin. Tietoverkoissa tapahtuvaa yleisön saataviin saattamista kutsutaan tekijänoikeuslain terminologiassa yleisölle välittämiseksi.
DC hubin ylläpitäjä voi - jos hänen katsotaan luvattomasti valmistavan teoksista kappaleita tai välittävän teoksia yleisölle - joutua tekijänoikeuslain säännösten perusteella vastuuseen.
Lisäksi pitää muistaa, että vaikka henkilö ei olisikaan suoraan rikoksen tekijä, hän voi joutua vastuuseen rikoksesta rikoslain 5 luvun osallisuutta koskevien säännösten perusteella. Toistaiseksi Suomessa ei ole oikeuskäytäntöä siitä, voitaisiinko - ja jos niin millä edellytyksillä - jonkin palvelun (esim. hubin) ylläpitäjää pitää osallisena palvelun käyttäjien tekijänoikeuden loukkaukseen mainittujen rikoslain säännösten perusteella.
DC hubin säännöt eivät vapauta ylläpitäjää mahdollisesta vastuusta. Hubin ylläpitäjä ei vapaudu vastuusta tekijöihin ja muihin oikeudenhaltijoihin nähden sopimalla vastuunrajoituksista hubin käyttäjien kanssa. Vastuusta voi vapautua vain sopimalla asiasta sen henkilön kanssa, johon nähden vastuuta voi syntyä.
Harkittaessa sitä, loukkaako Hubin ylläpito tekijänoikeuslakia, hubin säännöt voivat olla korkeintaan osallisuutta vastaan puhuva viite, jos niissä mainitaan, että hub on tarkoitettu ainoastaan tekijöiden luvalla tapahtuvaan teosten kappaleiden valmistamiseen tai välittämiseen (esim. jakelijoiden omat teokset ja vapaasti levitettävät avoimen lähdekoodin lisenssin alla olevat ohjelmistot).
Tekijänoikeuslaki on teknologianeutraali siinä mielessä, että siinä ei sellaisenaan oteta kantaa tiettyyn tekniikkaan tai sovellukseen (esimerkiksi kielletä käyttämästä jotakin tekniikkaa tai sovellusta). DC hubia saa näin ollen käyttää lailliseen tarkoitukseen (samoin kuin Messengeriä ja IRC:iä).
Tekijänoikeuden loukkausten välttämiseksi hubista kannattaa pitää sellaista huolta, ettei sen yhteydessä tapahdu laitonta toimintaa. Ja jos ylläpitäjän tietoon tulee, että joku hubin jäsen jakaa luvattomasti teoksia, tähän kannattaa puuttua mahdollisimman nopeasti - samalla tavalla kuin keskustelupalvelujen tai kotisivujen tallennuspalvelujen tarjoajien kannattaa puuttua, jos havaitsevat palvelussaan laitonta toimintaa.
Laittomasti jaossa olevien teosten lataamisesta omaan käyttöön ja siitä seuraamuksena tulevien vahingonkorvausten mittaamisesta ei ole käytäntöä. Korvaus riippuu ainakin siitä, kuinka paljon ja mitä teoksia on laittomasti ladattu. Ellei kyse ole jostain erittäin arvokkaasta tietokoneohjelmistosta, mainitsemasi korvausten määrä edellyttänee, että laittomia teoksia on ladattu todella paljon.
Poliiseja ei vielä ole omalla ovella käynyt eikä toivottavasti tulekaan,
AES-256 ja Ultimaco Safeguard tosin huolehtivat niistäkin.
Eivät ne näistä normi käyttäjistä ole kiinnostuneita.