UKK 2km kävelytesti

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja wbb
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Paska testi, koska lihaksia ei oteta mitenkään huomioon, eli soveltuu ehkä muille, kuin aktiivisesti punttireenaaville.

Tein ton 2003 keväällä ja lopullinen tulos ei ollut painosta johtuen kummoinen. Kävelin samaan aikaan suunnilleen mitä muutkin, syke noin 10 lyöntiä matalampi kuin muilla. SILTI, koska painoindeksini on muistaakseni noin 28 (lievä ylipaino sen mukaan), oli kokonaistulos aika huono. :rolleyes: Kyselin testaajilta, missä he näkevät mun kropassa läsää isoja määriä, eivät kuulemma missään, muttaku testin kaavat ny vaan menevät siten kuin menevät.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Keskustelu kävelytestistä velloo aina vaan :)

Vaikka testi onkin validoitu 20-65 vuotiaille, on siinä kuitenkin monia luotettavuutta rajoittavia tekijöitä. Osa niistä on tullut ihan käytännön kokemuksien kautta.
Osa tulosten tarkkuutta heikentävistä tekijöistä on jo UKK-instituutinkin kautta julkistettu. Näitä ovat muunmuassa ylipainoisten (BMI > 30) liikuntaa harrastamattomien miesten tulosten aliarvioituminen, sykkeen jääminen alle 70%:n tason oletetusta maksimisykkeestä sekä epäluotettavuus hyväkuntoisilla miehillä ja naisilla. Rajoina viimemainitussa on laskentakaavan antama VO2max -arvio miehillä 60 ml/kg/min ja naisilla 50 ml/kg/min. Noiden lisäksi epäluotetavuustekijöitä aiheuttavat kaikki sydämen sykkeeseen vaikuttavat lääkkeet. Myös selän kiputilat saattavat heijastua testitulokseen pidentämällä kävelyaikaa.
Oma osansa tulosten virheellisyyteen tulee myös puutteellisesti tehdystä testistä. Jos 15:30 kävelyajalla 7,5 metrin virhe matkan mittauksessa aiheuttaa yhden kuntoindeksipisteen virheen, niin kuinka tarkkana silloin voi pitää polkupyörän tai auton matkamittarilla mitattua rataa? Tai jos useampi henkilö tule samanaikaisesti maaliin ja käytössä on yksi sykemittari? Tai jos rata on mäkisessä maastossa, jossa sykkeen vaihtelu testin aikana on rataprofiilin mukaan 15 lyönnin välillä?
Kun tiedetään, että 6 km/h kävelynopeus eli kävelyaika 20:00 edellyttää teoriassa noin 20 ml/kg/min hapenottoa, voi vain miettiä, pystyykö tuota kävelyaikaa saavuttamaan, jos tulosliuskassa on arviona 15 ml/kg/min maksimihapenotto. Koska laskentakaavassa ei ole mitään rajoitteita vaan siinä on pelkkiä ensimmäisen asteen yhtälöitä, voi riittävän pitkällä kävelyajalla saada jopa miinusmerkkisen kuntoindeksin ja siten miinusmerkkisen hapenoton. Tietysti jos hapenottokyky on negatiivinen, niin silloinhan se on hapentuottokykyä. Joka taas tarkoittaa, että testattuna oli kasvikunnan edustaja :hyper:

En pidä kävelytestiä huonona testinä. Sen sijaan peräänkuuluttaisin rajua vastuuta sitä tekeviltä testaajilta. Miksi kävelytestiä käytetään sellaisille ryhmille, joista tiedetään, ettei testi heillä toimi? Miksi ei oteta selvää testattujen liikunta-aktiivisuudesta, jolloin voitaisiin arvioida, pitääkö saatu tulos ylipäätänsä paikkaansa. Miksi palautteessa ja liikuntasuosituksessa pitää lähtötietona käyttää pelkästään kuntoindeksiä (joka voi sisältää useita virhelähteitä), kun oikeammin liikuntasuositus pitää koostaa aikaisemmasta liikunta-aktiivisuudesta, tavoitteista, mahdollisuuksista ja kuntotestituloksesta. Onko syynä se, että testi on niin helppo tehdä ja tuloksen arvioinnissa luotetaan tietokoneen suoltamaan laskennalliseen arvoon ja palautteeseen. Kun ei testaajan tietotaito riitä mihinkään muuhun.

Onhan kuitenkin aina vaihtoehtoina olemassa epäsuora submaksimaalinen tai maksimaalinen polkupyöräergometritesti, jossa tulokseen vaikuttavia virhelähteitä pääsee testaaja huomattavasti kävelytestiä paremmin hallinoimaan. Tai sitten kruununjalokivenä hengityskaasuista mitattu eli suoran menetelmän avulla mitattu VO2max. Vai eikö testaajien ammattitaito riitä käyttämään näitä menetelmiä?

Koska kävelytestin tuloksen luotettavuuteen vaikuttaa niin moni tekijä, on todella vastuutonta käyttää sitä esimerkiksi työkyvyn arviointiin tai jonkun etuuden tai liikuntaopinnon arvioinnin pohjana.

Oikeastaan aina, kun kummallisen ja omasta mielestä selvästi virheellisen testituloksen saa käteensä, kannattaa testaajaa ja hänen ammattitaitoaan kovistella. Pistää hänet arvioimaan tuloksen luotettavuutta vaikka omaan liikunta-aktiivisuuteen verrattuna. Itse asiassa Suomesta löytyy kyllä tahokin (www.lts.fi), josta tarvittaessa kyseenalaisiin tuloksiin saa kommenttia.
 
AerK sanoi:
Tietysti jos hapenottokyky on negatiivinen, niin silloinhan se on hapentuottokykyä. Joka taas tarkoittaa, että testattuna oli kasvikunnan edustaja :hyper:

Nyt ei voi tyypistä erehtyä: nimimerkki aerK. alias mr. lappeen rantakin on nyt liittynyt pakkiksen postaajien joukkoon :thumbs: :D Olikohan anakynnys jo valittuna kun valitsit tuon mystisen aerK:n :)
 
jhulmi sanoi:
Olikohan anakynnys jo valittuna kun valitsit tuon mystisen aerK:n :)

Aerobiseen threadiin sopii paremmin tuo AerK. :D Lisäksi AerK:n olemassaolosta ja todellisesta olemuksesta voidaan aina herättää debattia :evil:

Edelleen odotellen Dr Abs:n uutta mullistavaa prot-after -exercise -dieettiä :thumbs:
 
AerK sanoi:
Edelleen odotellen Dr Abs:n uutta mullistavaa prot-after -exercise -dieettiä :thumbs:

Paras dieetti tai ruokavaliohan on sellainen, jota itse käyttää tehokkaasti, mutta ei paljasta muille :evil:
 
En ole itse tehnyt ko. testiä, mutta olen kyllä ollut testaamassa ja myös laskenut testituloksia. :) Olen samaa mieltä siitä, että kohderyhmä tälle testille ei tod, ole nuoret ja hyväkuntoiset ihmiset vaan hieman iäkkäämmät ja huonokuntoisemmat... :D Testi ei tietenkään ole mikään tarkka kunnon mittari (toisin kuin esim, ergometritesti), koska siihen pääse vaikuttamaan niin monet ihan päivästä riippuvat tekijät (esim, tukkoiset jalat) ja myös ulkopuoliset tekijät. Mutta kyllä testi keskiarvoltaan suht, huonokuntoisessa porukassa antaa aikaa hyvän yleiskuvan siitä miten menee.. Eli siis kuka jotain on tehnyt ja kuka ei...
 
Kysyisin mielipidettänne, että onko mitään järkeä harrastaa kävelyä, jos ei saa reippaalla tahdilla nostettua sykettä missään vaiheessa yli 110 lyönnin? Minulla kolmen vartin reipas kävely pitää sykkeen n. 107:ssä lyönnissä, ja lähinnä päätarkoituksena aerobisissa lajeissa itselläni on kestävyyden ja hapenottokyvyn kehittäminen.
 
VZ58 sanoi:
Kysyisin mielipidettänne, että onko mitään järkeä harrastaa kävelyä, jos ei saa reippaalla tahdilla nostettua sykettä missään vaiheessa yli 110 lyönnin? Minulla kolmen vartin reipas kävely pitää sykkeen n. 107:ssä lyönnissä, ja lähinnä päätarkoituksena aerobisissa lajeissa itselläni on kestävyyden ja hapenottokyvyn kehittäminen.


Sen verran järkeä tuossa kävelyssäsi että se on tyhjää parempi vaihtoehto, se parantaa rasva-aineenvaihduntaasi ja auttaa kohottamaan/ylläpitämään peruskuntoasi. Tuolla sykkeellä harjoittelu ei kuitenkaan ole optimaalista kestävyyden ja hapenottokyvyn parantamiseksi. Sykearvot ovat tietenkin henkilökohtaisia, mutta karkeasti arvioituna tavoitteittesi mukainen harjoittelusykealue olisi n.115-150 lyöntiä minuutissa. Suorituksen kestona 45 minuuttia on riittävä.
 
Jännä että ergometritestiä pidetään jotenkin tarkempana tai hienompana kuin kävelytestiä. Jos ergometritesti tehdään submaksimaalisena kuten yleensä, ei teoriassa sen tarkkuus arvioida maksimaalinen hapenottokyky ole juurikaan tarkempi kuin kävelytestillä oikein tehtynä. Jos ergometritesti tehdään maksimaalisena, arviointitarkkuus paranee koska maksimisyke saadaan silloin luotettavasti. Tosin sykkeen epälineaarinen käyttäytyminen lähellä maksimitehoja ja sen mukaanotto regressioyhtälöön voi yliarvioida todellista VO2max:ia. Ergotestissä testaajalla on kuitenkin enemmän vaikutusmahdollisuuksia testin luotettavuuteen kuin kävelytestissä. Ja edelleenkin se tarkin VO2max:n antava testi on suora menetelmä.

Willien kohdalla noin alhainen syketaso ja sykkeen nousemattomuus siitä pakottaa aina ensin varmistamaan sen, ettei mitään sykkeeseen vaikuttavaa lääkitystä ole käytössä. Jos lääkityksen vuoksi maksimisyke olisikin esimerkiksi 140, on aika :jahas: suositella lenkkejä sykkeillä 130-150. Iän puolesta en kuitenkaan usko näin olevan.
Jos syke ei kävelyssä nouse, tulisi jotenkin kävelyn rasittavuutta kasvattaa. Kun nopeuden nosto ei ole mahdollista, voisi lisärasitusta hakea maastoa hyväksikäyttämällä eli esimerkiksi kilpahiihtolatupohjia koluamalla.Tai sitten lisäpainoja (vartalosellaisia) kääyttämällä. Eikä tuo sauvakävelykään mikään paha ole, kun katsoi Elixiristä Jylhän ja Kaskilahden tallailua latupohjilla.

Hapenottokykyähän tuollaiset sykkeet eivät sinänsä kehitä. Ne kyllä luovat pohjaa edelleen hyvän maksimaalisen hapenoton saavuttamiselle, mutta silloinkin lenkin tulisi olla kestoltaan pitempi. Lähinnähän tuo menee peruskestävyyden puolelle
 
Tänään

Juuh, mulla oli tänää toi kävelytesti koulussa.
Vauhti piti pitää samana,kävelyalusta oli sisärata,sellainen karheahko mutta pehmeä.
Jos on hyväkunto nii 200m pitäisi kävellä 1,35min tai alle, opettajan ohjeistus.

Oma tulos oli 17,30min/2km, eli 200m menin noin aikaan 1,40-1,45min.
Syke oli lopussa mitattuna 144.
En pahemmin hengästynyt,mutta kipu etusäärissä oli kova jo 1km jälkeen :(

Että parannus varaa jäi kevääseen,jolloin on uusi testi.
Kunto ei ole mitenkään hyvä nytten :rolleyes:
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
MR. speed

Jos profiilisi ikä pitää paikkaansa, ei sinun kannata tuijottaa laisinkaan saamaasi kuntoindeksiä, sen luokitusta tai arvioitua maksimaalista hapenottoa.
UKK-kävelytesti on nimittäin validoitu vasta 20-vuotiaista lähtien, joten ikäisilläsi sitä ei missään nimessä pitäisi käyttää sellaisessa muodossa, että kuntoindeksi lasketaan ja sen kautta määritetään kuntoluokka.
Lisäksi hyvin tunnettu tosiasia on se, että alle 25-vuotiaillakin testin luotettavuus on hiukan sitä sun tätä.
Koulujen opettajakunta kun on vaan autuaan tietämätön tällaisista seikoista
 
AerK sanoi:
MR. speed

Jos profiilisi ikä pitää paikkaansa, ei sinun kannata tuijottaa laisinkaan saamaasi kuntoindeksiä, sen luokitusta tai arvioitua maksimaalista hapenottoa.
UKK-kävelytesti on nimittäin validoitu vasta 20-vuotiaista lähtien, joten ikäisilläsi sitä ei missään nimessä pitäisi käyttää sellaisessa muodossa, että kuntoindeksi lasketaan ja sen kautta määritetään kuntoluokka.
Lisäksi hyvin tunnettu tosiasia on se, että alle 25-vuotiaillakin testin luotettavuus on hiukan sitä sun tätä.
Koulujen opettajakunta kun on vaan autuaan tietämätön tällaisista seikoista

Joo, pitää profilii paikkansa. Ja en ota niin tosissaan tota testin tuloksia, koska tiedän/tiesin jo ennen testi että kunnossa on parantamista.
Samanlaista tulosta antoi testikin siitä....
 
Työpaikkalla meillä oli tämä kyseinen UKK:n kävelytesti ja mä sain aikaan seuraavanlaiset tulokset

aika:16min 27s
syke: 152
painoindeksi: 28,4kg/m2

Tulos on, että kuntoindeksini on 75, eli keskimääräistä hieman matalampi.
Jos haluaisin nostaa kuntoindeksini keskimääräiselle (90-110) tasolla, tulisi minun tehdä jotain seuraavaa.

Parantaa kävelyaikaa: 1min:n parannus tuo lisää 10 kuntoindeksipistettä
Parantaa sykettä: 20-25 lyöntiä vähemmäksi kävelysykkeeseen ja taas lähtee 10 pistettä pois
Painon pudotus:10 kg ja 10 pistettä :rolleyes:

Omasta mielstäni testi oli ihan sieltä jostain ja mikä on vielä syvemmältä on, että testi järjestetään uudestaan kesällä. Katotaan paljonko painoindeksi on silloin, ei tule ainakaan paljoa pienentymään.

No ei se mitään, työkaverit "älyttömiä kyniksiä", toinen on juossut viime kesänä Helsingin maratonin ja toinen käy patikoimassa säänöllisesti viikonreissuja lapissa. Molemmilla on yhtä huono kunto, kuin mulla :hyper:
Ei hyvää päivää, tämä testi varmaan sopii samasta muotista tulleille. UKK on syvältä.
 
Uppista...

Tempasin eilen UKK-kävelytestin.

Aikani 15.24
Syke 155

Tuloksesi:

--------------------------------------------------------------------------------
Painoindeksisi on 29.0.
Painoindeksin perusteella sinulla voi olla lievä ylipaino (syynä hiukan suurentuneeseen painoindeksiin voi myös olla lihaksikkuus)
--------------------------------------------------------------------------------
Kävelytestin mukainen kuntoindeksisi on 85, jonka mukainen kuntosi on samanikäisiin verrattuna keskimääräistä vähän matalampi.


-lujempaa en päässyt, olisi mennyt juoksuksi
-hyvin jaksoin eli en hyytynyt
-tuloksen mukaan kuntoni huono. :wanha:

Ps. :anssi:
 
oma mielipide: ihan huuhaa-testi.

a) tuo painottaa aivan liikaa kävelynopeutta, .

b) tuossa kaavassa on paino mukana siten, että samalla ajalla samalla sykkellä painavampi saa huonomman tuloksen.

En tiedä, pitäisikö näin vanhoja juttuja lähteä edes kommentoimaan, mutta lähden nyt kuitenkin, kun en koko ketjussa huomannut täysin luonnollista selitystä tuolle b-kohdalle. Kysymyshän on siitä, että UKK-testi pyrkii arvioimaan maksimaalista hapenottokykyä minuutissa painokiloa kohti. Ja siinä tosiaan kevyempi saa muuten samoilla arvoilla paremman tuloksen kuin painavampi. Ihan sama juttu on polkupyöräergometritestissä: jos 55-kiloinen ja 60-kiloinen saavat testistä muuten samat arvot, niin 55-kiloinen saa selvästi paremman arvion kunnostaan kuin 60-kiloinen.

Olen itse osallistunut testiin kolme kertaa ja huomannut kyllä ihan saman ongelman kävelynopeuden kanssa. Kävelytekniikka ei vain ainakaan minulla lyhytjalkaisella riitä tarpeeksi kovaan aikaan, vaikka hapenottokyky kyllä riittäisi paljon kovempaan vauhtiin. Viimeksi kahteen kilometriin meni aikaa noin 14 min 30 s ja sain kuntoindeksiksi 122. Se ei ole tietenkään huono, mutta polkupyöräergometritestistä olen saanut kahteen kertaan erinomaisen (arvon 7, kun asteikko on ollut 1-7) , joten siihen nähden UKK-testin pistemäärä tuntuu olevan vähän alakanttiin.

Lisäksi olen testiin osallistuessani havainnut, että testin ohjaajat saattavat antaa suorastaan vääriä ohjeita. Pariinkin kertaan olen kuullut annettavan ohjeeksi, että ei pidä rehkiä täysillä, koska syke vaikuttaa testitulokseen. Mutta nimenomaan testissähän pitää kävellä niin kovaa kuin tasaisella vauhdilla pystyy, jotta tulos olisi mahdollisimman luotettava!

Näistä puutteista huolimatta uskon, että testillä on kyllä oma paikkansa nimenomaan vähän huonompikuntoisten henkilöiden aerobisen kunnon arvioinnissa.
 
Zone-sarja -42%
Uppista...

Tempasin eilen UKK-kävelytestin.

Aikani 15.24
Syke 155

Tuloksesi:

--------------------------------------------------------------------------------
Painoindeksisi on 29.0.
Painoindeksin perusteella sinulla voi olla lievä ylipaino (syynä hiukan suurentuneeseen painoindeksiin voi myös olla lihaksikkuus)
--------------------------------------------------------------------------------
Kävelytestin mukainen kuntoindeksisi on 85, jonka mukainen kuntosi on samanikäisiin verrattuna keskimääräistä vähän matalampi.


-lujempaa en päässyt, olisi mennyt juoksuksi
-hyvin jaksoin eli en hyytynyt
-tuloksen mukaan kuntoni huono. :wanha:

Ps. :anssi:
Eli kävelyvauhtisi oli hieman alle 8 km/h ja syke 155. Ei tuo nyt minun mielestäni hyvältäkään kunnolta kuulosta. Mihin aikaan juokset vaikkapa 10 km matkan ja paljon silloin on keskisyke?

Jo kovempaahan kävellessä pääsee kahdella keinolla: Ottaa pidempiä askelia ja tai ottaa yksittäisen askeleen nopeammin. Kyllä kovempaa pystyy kävelemään, jos vaan hapenotto ja jalkojen lihaksisto ovat hyvässä kunnossa. ;)


Ja tuo testihän mittaa nimenomaan aerobista kuntoa. Se, että salilla nousee paljon rautaa ei kerro vielä yhtään mitään aerobisesta kunnosta. Ja lisääntynyt lihasmassa (ja läski) luonnollisesti vaikuttaa VOmax:iin negatiivisesti.
 
Eli kävelyvauhtisi oli hieman alle 8 km/h ja syke 155. Ei tuo nyt minun mielestäni hyvältäkään kunnolta kuulosta. Mihin aikaan juokset vaikkapa 10 km matkan ja paljon silloin on keskisyke?

10 kilsan matkaa en ole aikoihin juossut... :)

Enkä varmaan tule juoksemaankaan. En mä tästä testin tuloksesta palkokasvia sieraimeen ottanut.

Kunhan tuntemuksiani purin palstalle. :D
 
Jo kovempaahan kävellessä pääsee kahdella keinolla: Ottaa pidempiä askelia ja tai ottaa yksittäisen askeleen nopeammin. Kyllä kovempaa pystyy kävelemään, jos vaan hapenotto ja jalkojen lihaksisto ovat hyvässä kunnossa.

Kyllä siinä käy niin, että ainakin tällaisella lyhyellä (olen 160 cm) kävelytekniikka alkaa tökkiä huomattavasti aikaisemmin kuin hapenotto tai jalkojen lihakset. Pitempiä askeleita ei enää pysty ottamaan ilman että kävelystä tulee tosi kömpelöä kurottelua (mikä taas hidastaa kävelyä) eikä askelta pysty nopeuttamaankaan ilman että tekniikka hajoaa täysin.

Pari viikkoa sitten kävelin 4 kilometrin lenkin niin nopeasti kuin pystyin. Ihan tarkoituksella keskityin joka askeleella siihen, että pyrin menemään mahdollisimman nopeasti. Aikaa meni 32 min 30 s. Keskisyke oli 123, joten hapenottokyvystä vauhti ei jäänyt kiinni. Mikään lihas ei myöskään ollut tippaakaan kipeä kävelyn jälkeen tai seuraavana päivänä, joten tuskin lihaskuntokaan oli kovemman vauhdin este. Mutta yksinkertaisesti tekniikka ei antanut myöten mennä kovempaa. Tämä lenkki oli vaihtelevassa maastossa (lähtöpaikka sama kuin maalipaikka). Täysin tasaisella urheilukentällä olen päässyt vähän kovempaan vauhtiin ja korkeampaan sykkeeseen.

Siitä olen kyllä samaa mieltä, että kahden viimeisen testin arvostelijan tulokset kertovat siitä, että aerobinen kunto ei ole kauhean hyvä. Jos kahteen kilometriin menee aikaa reilusti yli 15 tai 16 minuuttia ja siitä huolimatta syke on selvästi päälle 150, niin aerobisessa kunnossa on selvästi parantamisen varaa.
 
Siitä olen kyllä samaa mieltä, että kahden viimeisen testin arvostelijan tulokset kertovat siitä, että aerobinen kunto ei ole kauhean hyvä. Jos kahteen kilometriin menee aikaa reilusti yli 15 tai 16 minuuttia ja siitä huolimatta syke on selvästi päälle 150, niin aerobisessa kunnossa on selvästi parantamisen varaa.

No OK. Uskotaan...

En mä kyllä silti ala lenkkeileen. Koirien ulkoiluttaminen saa riittää... :D
 
Kyllä siinä käy niin, että ainakin tällaisella lyhyellä (olen 160 cm) kävelytekniikka alkaa tökkiä huomattavasti aikaisemmin kuin hapenotto tai jalkojen lihakset. Pitempiä askeleita ei enää pysty ottamaan ilman että kävelystä tulee tosi kömpelöä kurottelua (mikä taas hidastaa kävelyä) eikä askelta pysty nopeuttamaankaan ilman että tekniikka hajoaa täysin.

Pari viikkoa sitten kävelin 4 kilometrin lenkin niin nopeasti kuin pystyin. Ihan tarkoituksella keskityin joka askeleella siihen, että pyrin menemään mahdollisimman nopeasti. Aikaa meni 32 min 30 s. Keskisyke oli 123, joten hapenottokyvystä vauhti ei jäänyt kiinni. Mikään lihas ei myöskään ollut tippaakaan kipeä kävelyn jälkeen tai seuraavana päivänä, joten tuskin lihaskuntokaan oli kovemman vauhdin este. Mutta yksinkertaisesti tekniikka ei antanut myöten mennä kovempaa. Tämä lenkki oli vaihtelevassa maastossa (lähtöpaikka sama kuin maalipaikka). Täysin tasaisella urheilukentällä olen päässyt vähän kovempaan vauhtiin ja korkeampaan sykkeeseen.
Ei sen kävelytekniikan nyt niin vaikeata pitäisi olla, sehän opitaan jo vuoden vanhana. ;) Se on totta, että kävelyaskelta ei voi pidentää määräänsä enempää, koska silloin käveleminen muuttuu tökkiväksi. Mutta en usko, että kenelläkään tulee maksimiliiketaajuus kävellessä vastaan, joten kyllä kävelemään pystyy kovempaakin. Myöskään kävelijän pituus ei ole ratkaisevaa, joka tapauksessa jalkaa tarvii liikuttaa eteenpäin samalla nopeudella, oli pitkä tai lyhyt. Jos vaikka katsotaan kilpakävelijöitä, niin kyllä siellä on kaiken mittaisia mukana. Kävelemään nopeasti oppii kävelemällä nopeasti. Tuttuni käveli tuon UKK-testin selvästi alle 12 minuutin, yli 50-vuotiaana. Ja sauvakävelymaratoninhan joku kaveri tempaisi tuossa pari vuotta sitten johonkin 4 tunnin paikkeille. :whip:
 

Suositut

Back
Ylös Bottom