Uinti aerobisena?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
15.2.2005
Viestejä
96
Ikä
35
Nonni elikkäs bulkki kaus on lähteny liikkeelle mut noitten kireenä pysymis postauksen ohjeistuksen mukaan haluisin vetää myös pari aerobista viikossa. Tota kestävyyttäkin ois kiva vähä korjailla. Juoksusta en niin pidä varsinkaan talvelle, mut uinti on maistuu. Eli siis millaista uinti ohjelmaa pakkarin "vesimiehet" suosittelisivat uimataitoiselle, mutta vähän kunto uintia harrastaneelle nuoren miehen alulle :) Kiitoksia mahdollisista tulevista vastauksista. Peace.
 
Aimoliini sanoi:
Eli siis millaista uinti ohjelmaa pakkarin "vesimiehet" suosittelisivat uimataitoiselle...

vesimiehestä en tiedä, mutta aina syksyn pimetessä, ja talven koettaessa tulee kerran - pari viikossa pulikoitua kilometrin verran kerrallaan. rintauinnilla (muuta kun ei hukkumatta osaa uida) aikaa siihen menee n. 25 minuuttia. ehkä ei paras mahdollinen pituus aerobisen liikunnan kannalta ajateltuna, mutta so what. enempää ei tylsistymättä viitsi kauhoa, ja hyvä pumppi siinä ainakin päällä on, kun altaasta saunaan suuntaa - eli kyllä se jonnekin käy. kelpaa ainakin minulle talvella aerobiseksi liikunnaksi, noillakin minuuttimäärillä.

niin, ja loistava liikunnan muoto keuhkojen kehittämiseen (siis jos ui sen edes hieman sinnepäin niinkuin pitäisi, eli pää käyden vedoissa veden alapuolella). huohottaminen kun ei oikein onnistu noin uidessa, niin on opeteltava vetämään keuhkoihin napakasti ilmaa - sekä onnistuttava myös puhaltamaan se napakasti veden alla pois. astmaatikot esim. tekevät tuonkaltaisia harjoituksia (vedessä puhaltamista) paljonkin, treenaa keuhkoja hyvin.
 
Kun halutaan kehittää uimalla hengitys- ja verenkiertoelimistön aerobista kuntoa, uinnin intensiteetin on oltava melko rasittava, ei hyvin rasittava. Jos uidaan liian kovaa, anaerobisessa energiantuotossa syntyy maitohappoa ja lihakset jumittuvat pian niin, ettei kyetä säilyttämään edes aerobista harjoitustasoa. Aloittelijoille käy usein näin vaikka syketaso olisikin "aerobinen", sillä paikallinen lihaskestävyys ei ole riittävän kehittynyt. Aloittelijalle sopiva rasitustaso on 120-140 sykettä minuutissa, parempikuntoiselle 130-150 sykettä minuutissa. Kertaharjoituksen kesto tällä syketasolla tulee olla kahdestakymmenestä minuutista puoleen tuntiin.
 
Uinti on aivan loistava aerobinen treeni ja sitäpaitsi toimii hyvin palauttava treeninä puntin jälkeen (seuraavana päivänä).

Älä noista turhia murehdi että minkä ohjelman mukaan tms. Vetelet uintia sillä tyylillä mitä osaat ja tykkäät ja sen verran kun huvittaa. Aerobisen treenin määritelmä taisi lähteä siitä, että et hengästy ja syke on tietyllä kohtuullisella tasolla. Parit uiskentelut per viikko siitä ohjelmistoon vaan. Metrejä tulee sen verran kuin tulee. Jos haluat maksimoida rasvanpolttovaikutuksen, niin sitten mieluummin uiskentelet vähän kauemman aikaa. Vaikka heti aamusella.

Ne joilla on uintitekniikka kunnossa, vetelee mielikseen esim. tommosen kilometrin lenkin kerrallaan.
 
Sunnuntaisin uin rintaa kohtuullisen oikeaoppisesti kilsan ja hyvin toimii palauttavana. Aina niin v-mäinen maanantaitreenikin kulkee paremmin. Moni moittii untia tylsaksi, mutta siina voi katsella vaikka "maisemia" ja miettia niita naita. Joka toisen kun vetaa kovaa, niin treeni tuntuu jalkeenpain ja ainakin eriltä kuin kyykky/maastavetopäivän jalkeen. Broidin mukaan saliharjoittelu ei aiheuta vammoja, mutta vaivoja. Uinti helpottaa myos näitä. Pelaan myös kerran viikossa sulkapalloa, jossa toisin kuin uinnissa punttauksesta on selkeästi vain haittaa.
 
Joo uinti on kyllä hyvää aerobista ja pitää hyvin helposti kiinteenä...ei pääse niitä ylimääräsiä tulemaan..ite tykkään erityisesti talvella hallissa käydä. On aina pirun hyvä fiilis uinnin jälkeen, tuntoa on joka puolella kroppaa. :whip:
 
Näin on:) Täälläkin yksi uinnin ystävä. Tänään tein puoli tuntia käsitreenin ja päälle kroolasin kilsan meni 20min sit siihen. On mukavaa kun aaltoalvari taas aukes. Uinti on tosi hyvä tukilaji bodaukselle ja sitäpaitsi, uinti tukee hyvin sen X-mallisen vartalon kehittymistä:)
 
Minä olen kiinnostunut uinnin aloittamisesta salilla käymisen lisäksi. Taitoja ei vain ole tavallista kesäuimaria enemmän, joten miten voisi oppia oikean tekniikan? Vai onko tavallinen perusuinti yhtä tehokas/vaatiiko uinnin aloittaminen mitään tietoa? Riittääkö, kun menee vaan pulikoimaan? :)
 
Pistetäänpäs vielä lisäkysymys: kuinka tehokasta uinti on näin aerobisena lajina? Jos vaikka 2x viikossa kävisi uimassa "kunnollisen urheilukerran verran", niin näkyykö se missään, kunnossa tai kropassa?
 
Itse tuli toissa talvena käytyä uimassa jonkin verran ja aina kerralla uin kilometrin. Se kilometri on aloittavalle ihan sopiva matka ja siitä pikkuhiljaa voi matkan nostaa esimerkiksi 1½km ja jos vielä kuntoa riittää niin vaikka 2km asti.

Trishille sanoisin että riittää kun menet vaan pullikoimaan. Hyvähän se olisi että tekniikka olisi suunnilleen kohdallaan niin se matkakin etenee paremmin siellä vedessä mutta ei sun tarvitse mitään täydellistä tekniikkaa lähteä hakemaan. Kunhan vaan käy räpiköimässä jonkun aikaa siellä niin kaloreita palaa. :) Lisäkysymykseesti vielä että omasta mielestäni se on tooooodella tehokasta. En nyt osaa verrata sitä mihinkään muihin lajeihin mutta siinä saa hyvin kevyen pumpin vähän joka puolelle kroppaa kun kauhotaan joka suuntaan (onkin hyvä vaihdella useasti uintilajia eli vedät vaikka 100m vapaalla sitten 100m rintauintia jonka jälkeen esimerkiksi 100m selkäuintia ja sitten voi taas vaihtaa vapaalle jne.). Itsellä ainakin melkein näki ihan mahasta miten fläsää lähti kun kävi uimassa. En tiedä mistä ilmiö johtuu mutta maha kyllä näytti selvästi tiukemmalta. Myöhemmin samana päivänäkin se vielä näkyi joten tuskin johtui siitä että veden kylmyys jotenkin sais ihrat vähän vetäytymään tiukemmaks. 2x viikossa uiminen kyllä varmasti näkyy kunnossasi sekä myös kropassa jos dietti on päällä. Sillon jos bulkki on meneillään niin eipä se vaikuta kroppaan pahemmin koska pitää syödä yli kulutuksen.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Trish sanoi:
Pistetäänpäs vielä lisäkysymys: kuinka tehokasta uinti on näin aerobisena lajina? Jos vaikka 2x viikossa kävisi uimassa "kunnollisen urheilukerran verran", niin näkyykö se missään, kunnossa tai kropassa?

Pistetään kiperä vastakysymys: kiihottaako sinua naisena Jani Sievisen kroppa? ;)

Eikös sekä mies- että naisuimarit ole perinteisesti leveäharteista väkeä. Eli kyllä varmasti näkyy jossain.

Tekniikka kannattaa opetella kunnolla jossain vaiheessa. Monilla isommilla paikkakunnilla on uinnin tekniikkakouluja ihan aikuisillekin.
 
Trish sanoi:
Pistetäänpäs vielä lisäkysymys: kuinka tehokasta uinti on näin aerobisena lajina? Jos vaikka 2x viikossa kävisi uimassa "kunnollisen urheilukerran verran", niin näkyykö se missään, kunnossa tai kropassa?

Mene kurssille. Näitä kannattaa tiedustella esim. suoraan omasta uimahallista. Itse kävin kurssin toissatalvena, ja nyt on huomattavasti paremmat pohjat lähteä altaasen aerobista porskuttelemaan, kun tietää paremman tekniikan. Voihan sinne tietysti mennä muutenkin räpiköimään, mutta suurin osa sinne meidänkin kurssille tuli sen takia, että väärä uintitekniikka aiheutti mm. niska- ja hartiakipuja, ja he halusivat niistä eroon. Suosittelen lämpimästi tekniikkakurssia :thumbs:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom