- Liittynyt
- 11.8.2003
- Viestejä
- 592
Elämme "historiallisia aikoja" - juuri tälläkin hetkellä käytävän rasvavallankumouksen tuloksena on käynyt ilmi, että (tyydyttyneiden) eläinrasvojen vaikutuksia on aikojen saatossa liioiteltu kohtuuttomasti. Pertti Peruspotarille kuin tavan tallajillekin onkin nyttemmin suositeltu eläinrasvojen muodostavan 1/3 - 1/2 osan päivittäisestä rasvojen saannista. Näistä suosituksista huolimatta eläinrasvoilla/tyydyttyneillä rasvoilla tunnustetaan olevan vaikutuksia mm. sydän- ja verisuonitautien riskiin ja kolesteroliin (vaikkakin geneettiset tekijät varmasti näyttelevät erittäin suurta roolia tässä).
Nyt on käynyt mietityttämään näin kesän kynnyksellä, että miten paljon eläinrasvojen haittoihin vaikuttaa se seikka, että nautitaanko ko. rasvat sellaisenaan (esim. Wilhemi körssi grillattuna) vai hiilaripommin kanssa (esim. pizzalättynä)?
Nyt on käynyt mietityttämään näin kesän kynnyksellä, että miten paljon eläinrasvojen haittoihin vaikuttaa se seikka, että nautitaanko ko. rasvat sellaisenaan (esim. Wilhemi körssi grillattuna) vai hiilaripommin kanssa (esim. pizzalättynä)?